Vaasan kaupunginteatteri

Brotheruksen tanssiteos Maa koskettaa

Jaa
Tanssitaiteilija Hanna Brotheruksen ohjaama ja koreografioima Maa tuo Julia-näyttämölle viisi maahanmuuttajataustaista nuorta yhdessä teatterin tanssijoiden kanssa. Teos saa ensi-iltansa lauantaina 19.11.2022.
Vaasan kaupunginteatteri, Maa. Kuva: Nico Backström.
Vaasan kaupunginteatteri, Maa. Kuva: Nico Backström.

Vaasan kaupunginteatterin 80-juhlavuoden syksyn viimeistelee vahvasti kehollinen esitys Maa, jonka koreografina ja ohjaajana vierailee tanssitaiteilija Hanna Brotherus.

”Yhteinen matkamme on ollut upea, olen kiitollinen näistä nuorista, produktiosta ja työryhmästä. Puhetta teoksessa ei kuulla paljoa, vaan tarina kerrotaan vahvasti liikkeen ja kosketuksen keinoin”, kertoo Brotherus.

Julia-näyttämöllä vaikuttavan tanssiteoksen esiintyjinä nähdään viisi rohkeaa ja vahvaa maahanmuuttajataustaista nuorta Morteza Isazadeh, Elize Kapinga, Miguel Nsaka Ludala, Aris Milolo ja Ive Ntumba.

”Tämä on ollut hieno kokemus, on ollut ihana saada olla tässä mukana”, kertoo 18-vuotias Elize Kapinga.

Nuorten kanssa näyttämöllä on teatterin kolme kiinnitettyä tanssijaa Pekka Hiltunen, Ulla Väätäinen ja Jukka Wennström sekä Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen Riina Kalmi (vier.), joka toimii teoksessa myös Brotheruksen assistenttina.

”Tämä on mielestäni todella merkityksellinen ja tärkeä yhteistyöteos tanssin kentällä”, toteaa tanssija Ulla Väätäinen.

Musiikin esitykseen on säveltänyt Johannes Brotherus (vier.) ja lavastuksen ja puvut tanssiteokseen on suunnitellut Reeta Tuoresmäki (vier.). Teoksen valosuunnittelu on Teemu Vähäsen käsialaa.

Teos toteutetaan yhteistyössä Vaasan kaupungin kirjasto- ja kulttuuripalveluiden, Vaasan kansalaisopisto Alman sekä Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen kanssa.

Esityksen kesto on tunti ilman väliaikaa. Maa saa ensi-iltansa lauantaina 19.11. klo 18 Vaasan kaupunginteatterin Julia-näyttämöllä. Perjantaina 18.11. klo 19 alkaen on teoksen ennakkonäytös, jota ennen Ravintola Kulmassa on klo 18 alkaen LittFest-vierailu, jossa Anna-Leena Ekroosin haastateltavana on Hanna Brotherus.

Lisätiedot:

Ohjaaja-koreografi Hanna Brotherus

040 087 2646 | hanna.brotherus@gmail.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heidi Rantanen
Tiedottaja


Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53, 65100 Vaasa
Puh • 040 773 7587
heidi.rantanen@vaasa.fi
www.vaasankaupunginteatteri.fi

Kuvat

Vaasan kaupunginteatteri, Maa. Kuva: Nico Backström.
Vaasan kaupunginteatteri, Maa. Kuva: Nico Backström.
Lataa
Vaasan kaupunginteatteri, Maa. Kuva: Nico Backström.
Vaasan kaupunginteatteri, Maa. Kuva: Nico Backström.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunginteatteri
Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53
65100 Vaasa

0407737587http://www.vaasankaupunginteatteri.fi

Vaasan kaupunginteatteri on Vaasassa toimiva suomenkielinen ammattiteatteri.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunginteatteri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye