STT

STT vahvistaa uutistyötä, kolmanneksi toimituspäälliköksi Janne Huuskonen

Jaa
Suomen Tietotoimistoon on nimitetty kolmas toimituspäällikkö, vastuualueenaan journalistinen laatu ja kehitys. Uudessa tehtävässä aloittaa 1. elokuuta 2023 Janne Huuskonen, jolla on pitkä kokemus STT:stä aiemmalta työuraltaan. Viime vuodet Huuskonen on työskennellyt teknologiayrityksessä markkinointi- ja viestintäjohtajana sekä sen ohessa kirjoittanut ja toimittanut kirjoja.
Janne Huuskonen. Kuva: Lenni Huuskonen
Janne Huuskonen. Kuva: Lenni Huuskonen

Huuskonen työskenteli STT:ssä 2006 - 2018 toimittajana ja uutispäällikkönä. Hänet tunnetaan media-alalla pitkän linjan rikos- ja oikeustoimittajana. Lisäksi Huuskonen on ollut mukana käynnistämässä STT:n yövuorotoimintaa Australiassa vuonna 2014, ja hänet on vuonna 2018 palkittu Suurella Journalistipalkinnolla Kallion lukion häirintätapausta selvittäneen työryhmän uutispäällikkönä. 

- Veri veti takaisin ja lujaa. On mahtavaa päästä tekemään ja kehittämään Suomen parasta uutisjournalismia. Hienoa, että STT panostaa laatuun. Netti vaatii aina vain nopeampaa reagointia, mutta verkossakin journalismi elää laadusta, sanoo Huuskonen paluustaan uutistyöhön.

- On iso asia saada Janne takaisin STT:n joukkueeseen. Tunnen hänen journalistisen ammattitaitonsa pitkältä ajalta ja arvostan paljon myös sitä osaamista, jota hänelle on viime vuosina kertynyt muissa tehtävissä,  iloitsee STT:n vastaava päätoimittaja Minna Holopainen.

Huuskonen palaa STT:hen jo vuoden 2023 alussa sijaistamaan perhevapaalle jäävää uutissuunnittelun päällikköä Mikko Isotaloa. Huuskonen aloittaa toimituspäällikkönä 1. elokuuta 2023, jolloin hänen tehtäviinsä kuuluu myös päätoimittajan sijaistaminen yhdessä toimituspäällikkö Panu Tuunalan kanssa. Laura Kolu jatkaa STT:n uutistoimituksen toimituspäällikkönä vastuualueinaan erityisesti ympärivuorokautinen 24h-toimitus sekä työjärjestelyt, työhyvinvointi ja henkilöstöasiat. Tuunalan vastuualueet ovat urheilutoimitus ja kuvatoimitus. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot

Minna Holopainen
0405680897

Janne Huuskonen
0504440941

Kuvat

Janne Huuskonen. Kuva: Lenni Huuskonen
Janne Huuskonen. Kuva: Lenni Huuskonen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

STT
STT
Porkkalankatu 20 A
00180 Helsinki

09 695 811https://stt.fi

STT (Oy Suomen Tietotoimisto - Finska Notisbyrån Ab) on media- ja viestintätalo, joka koostuu kolmesta liiketoimintalinjasta: mediapalveluista, viestintäpalveluista sekä kuvamyynnistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta STT

Tekoäly tietotoimistossa: STT ei tingi uutisten aitoudesta22.6.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Suomen Tietotoimisto (STT) on linjannut tekoälyn käyttöä eri palveluissaan. Periaatteena on, että yleisön pitää voida kaikissa tilanteissa luottaa tietotoimiston tuottamaan ja välittämään tekstiin ja kuvaan. Siksi tekoäly ei STT:ssä tee tiedonhankintaa, vaan uutiset ja uutiskuvat ovat aina aitoja. Sen sijaan tekoälyä ja automaatiota hyödynnetään muilla tavoin työn tehostamiseksi. Aitouden lisäksi toinen tärkeä periaate on läpinäkyvyys. Tavoitteena on, että yleisö tietää, jos tekoälyä on hyödynnetty esimerkiksi STT Info -tiedotepalvelun välittämien tiedotteiden tai Lehtikuvan kuvakaupan tarjonnassa olevien kuvituskuvien tuottamisessa. STT seuraa aktiivisesti uusien työkalujen kehitystä ja ottaa sovelluksia käyttöönsä, kun voi olla varma, että niiden tuottamat sisällöt vastaavat tietotoimiston laatuvaatimuksia. STT on monipuolinen media- ja viestintätalo, jolla on kolme keskeistä liiketoiminta-alaa. Mediapalvelut palvelee uutismediaa ja muita asiakkaita, jotka julkaisevat STT:n uutis- ja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye