MessukeskusMessukeskus

Educa 2023 luo katseen tulevaisuuden sivistykseen – tapahtuman ohjelma julkaistu

Jaa
Suomen johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 27.–28.1.2023. Tapahtuman teemana on Tulevaisuuden sivistys – kasvatuksen, opetuksen ja tutkimuksen merkitys​. Educa-messujen kansainvälinen ohjelmakokonaisuus houkuttelee kävijöitä ympäri maailman tutustumaan suomalaiseen koulutuskenttään.
Suomen johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 27.–28.1.2023. (Kuva: Messukeskus)
Suomen johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 27.–28.1.2023. (Kuva: Messukeskus)

Educa 2023 -tapahtuma tarjoaa lähes 200 ohjelmanumeroa ja noin 450 esiintyjää opetus- ja kasvatusalan ajankohtaisista aiheista. Lisäksi mukana on yli 330 näytteilleasettajasta koostuva näyttely, jossa on mukana alan keskeisiä toimijoita.  
 
Educan avajaiset järjestetään perjantaina 27.1.2023 klo 10.30–12.00 otsikolla ”sivistys - voimavara tulevaisuuteen”.  Avajaiskeskustelussa pohditaan muun muassa, mitä sivistys on ja miten se kehittyy tulevaisuudessa. Avajaisissa puheenvuoron pitävät OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto, opetusministeri Li Andersson, OPH:n pääjohtaja Minna Kelhä ja Suomen Akatemian pääjohtaja Paula Eerola. Aloituspuheenvuorojen jälkeen keskusteluun liittyvät Sivistysakatemian käyneet Lauri Järvilehto ja Anna Talasniemi sekä professori Arto O. Salonen. Keskustelun juontaa toimittaja Reetta Räty yhdessä SOOLin puheenjohtajan Hanna Rahkosen ja Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja kanssa.   
 
Futuristi Perttu Pölösen mukaan omaa osaamistaan tulee nykyään päivittää kuin puhelinta ja kehityksen perässä pysyminen vaatii taitoa olla aloittelija koko ajan. Pölönen pitää puheenvuoronsa ”miksi on hyvä olla aloittelija” Visio-lavalla perjantaina 27.1. klo 15.15. Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola puolestaan pohtii rehtorien, johtajien ja muiden esihenkilöiden selviytymistä kriisitilanteessa, kun resurssipula on jatkuvasti läsnä ja uuttakin pitäisi kehittää. Aaltola puhuu aiheesta ”johtajana kriisissä tai muuten vaan kaaoksessa – miten selviydytään” Taito-lavalla perjantaina 27.1. klo 13.30.   
 
Opettajan työ on merkityksellistä, vaikuttavaa ja vaativaa. Vaativa ja merkityksellinen työ kaipaa tuekseen toivoa, voimavaroja ja vahvoja arvoja, väittää kouluttajapsykoterapeutti Maaret Kallio. Hänen mukaansa opettajalla on sekä oikeus että velvollisuus pitää myös itsestään huolta. Kallio pohtii näitä aiheita puheenvuorossaan ”voi hyvin opettaja” Visio-lavalla perjantaina 27.1. klo 16.15.  
 
Educa-messujen ensimmäinen messupäivä perjantai 27.1. huipentuu opettajien suureen jälki-istuntoon klo 19–21, jossa muun muassa palkitaan Vuoden Koulutusvaikuttaja 2022 sekä eri aineiden opettajia. Jälki-istunnon musiikista vastaa Jannike ja Pete Parkkonen. Jälki-istunnon valvojana ja puheenjohtajana toimii imitaattori-juontaja-näyttelijä Jarkko Tamminen. 
 
Educa-messujen koko ohjelma ja näytteilleasettajat on julkaistu tapahtuman nettisivuilla www.educamessut.fi.    
 
Kansainvälinen ohjelmakokonaisuus esittelee suomalaista koulutuskenttää 

Educa-messujen Equity-lavan ohjelmakokonaisuus keskittyy tarjoamaan puheenvuoroja ja paneelikeskusteluja kansainvälisille koulutusalan ammattilaisille, joilla on mahdollista seurata ohjelmaa myös virtuaalisesti. Kokonaisuudessa puhuvat muun muassa opetusministeri Li Andersson ja kasvatustieteiden professori Minna Huotilainen. Kaikki Equity-lavan puheenvuorot ovat englanniksi. Lisätietoja Educan kansainvälisestä ohjelmasta nettisivuilta www.educafair.fi.     

 
Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: 

* Helsingin Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com

* Messukeskus, Tanja Pasila, puh. puh. 050 387 0024, tanja.pasila@messukeskus.com

* OAJ, erityisasiantuntija Riitta Silvonen, puh. 020 748 9629, riitta.silvonen@oaj.fi
 
#educamessut #educa2023
 
Median edustajat voivat akkreditoitua ennakkoon Messukeskuksen uutishuoneessa www.messukeskus.com/uutishuone tai tapahtuman aikana Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa (pääsisäänkäynti, 2. kerros). Kuvia aiemmista tapahtumista Messukeskuksen kuvapankissa https://mediabank.messukeskus.com vapaasti toimitusten käyttöön. 
 
Pohjoismaiden johtava opetus- ja kasvatusalan ammattilaisten koulutustapahtuma Educa järjestetään Messukeskuksessa 28.–29.1.2022. Educan järjestävät yhteistyössä Messukeskus ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Ohjelmasta vastaa OAJ yhteistyökumppaneinaan Opetushallitus, Suomen Rehtorit ry, Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat Opsia ry, Pedagogiset opettajajärjestöt, FinlandsSvenskaLärarförbund FSL ja Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Suomen johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 27.–28.1.2023. (Kuva: Messukeskus)
Suomen johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 27.–28.1.2023. (Kuva: Messukeskus)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kevätmessujen Ideapihat herättelee mielikuvitusta ja kutsuu käyttämään tuttuja elementtejä uusin tavoin22.2.2024 08:30:00 EET | Tiedote

Kevätmessujen uutuuksiin lukeutuva Ideapihat-alue esittelee kuusi inspiroivaa, ideoita tarjoavaa teemapihaa ekologisesta risupihasta ja idearikkaasta kierrätyspihasta puu- ja luonnonkivirakenteiseen pihaan. Suomen suurin puutarhanhoidon, rakentamisen, remontoinnin ja piensisustamisen tapahtumakokonaisuus aloittaa kevään Helsingin Messukeskuksessa 21.–24.3.2024.

Lapsimessut järjestetään samanaikaisesti Lemmikkimessujen ja uuden Ruoka 24 -tapahtuman kanssa19.2.2024 10:19:20 EET | Tiedote

Lapsiperheiden ja odottajien oma tapahtuma Lapsimessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 19.–21.4.2024. Samalla lipulla portit avautuvat myös Lemmikkimessut Helsinkiin sekä uuteen Ruoka 24 -tapahtumaan. Uusia messualueita tänä vuonna ovat: Kotimaassa tuotettu, Ihmeellinen Pieni Maailma ja Sporttialue. Avauspäivänä on luvassa ohjelmaa kasvatusalan ammattilaisille.

VENE 24 BÅT -MESSUILLE TULTIIN TOSITARKOITUKSELLA18.2.2024 18:15:00 EET | Tiedote

Tänään sunnuntaina 18.2. päättyneet Vene 24 Båt -messut keräsi yli 57 000 veneilijää. vesiharrastajaa ja kalastajaa Helsingin Messukeskukseen. Liikkeellä oltiin tositarkoituksella ja kauppa kävi niin vene- kuin tarvikehalleissakin. Venemessuja haastoi tänä vuonna poikkeuksellisen monta asiaa, sekä vaaliviikonloppu että joukkoliikennelakot. Yleistunnelma venemessuilla oli kuitenkin aurinkoinen ja tapahtumaan oltiin tyytyväisiä. Vene 24 Båt -messut järjestettiin 9. – 18.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

Pelasta Itämeri -palkinnon sai Kiteen Mato ja Multa16.2.2024 18:44:32 EET | Tiedote

Suomen Messusäätiön rahoittaman 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon sai tänä vuonna Kiteen Mato ja Multa Oy, joka on pioneeri meriruokon hyödyntämisessä kuivikkeena ja kasvualustana. Toiminta vähentää ravinnekuormitusta meressä. Ruoko on nopeakasvuinen kasvi, joka sitoo tehokkaasti hiiltä. Kun ruokopohjaisilla tuotteilla voidaan korvata turvepohjaisia tuotteita, käytön hiilijalanjälki pienenee huomattavasti. Samalla saadaan ruokojen ravinteet kiertoon. Palkinto jaettiin Vene 24 Båt -messuilla Itämeri-päivänä perjantaina 16.2.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye