Aarikka

Aarikka X Jenni Vartiainen -hopeakorumalliston inspiraationa Kaija Aarikan käyttämä lumoava muotokieli, rohkeus ja luonto

Jaa
Aarikka X Jenni Vartiainen -hopeakorumallisto täydentyi tänä syksynä kahdella uudella sarjalla: Mandartanialla ja 16.11. julkaistavalla Kokonainen-korusarjalla, joka päättää malliston. Korusarjoja on mallistossa nyt saatavilla neljä, joita kaikkia on Jenni Vartiainen ollut suunnittelemassa osana Aarikan designtiimiä.

Puisista koru- ja kodintuotteista tunnetun designyritys Aarikka Oy:n ja Jenni Vartiaisen yhteistyö käynnistyi jo vuoden 2018 lopussa. Neliosaiseksi suunnitellusta korumallistosta julkaistiin Sano se ääneen ja Aisti-korusarjat vuonna 2020, mutta seuraavien osien julkaisu siirrettiin koronan takia. Nyt ne vihdoin saavat jatkoa Mandartania- ja Kokonainen-koruista.

"Olen haaveillut vuosia korujen tekemisestä. Aarikka oli täydellinen yhteistyökumppani haaveeni toteuttamiseen, sillä heillä on ollut jo 60-luvulta lähtien pitkät perinteet hopeakorujen suunnittelusta", kertoo Jenni Vartiainen.

Inspiraatio Kaijan metallisesta kravatista

Nyt julkaistu Kokonainen-korusarja kruunaa Aarikka X Jenni Vartiainen -malliston. Mallistoon kuuluu sormus, rannekoru ja juhlava kaulakoru, jonka inspiraation lähteenä on Kaija Aarikan alkuperäinen design.

“Kaija Aarikan vanhoista arkistoista löytyi kuva metallisesta kravatista. Innostuin siitä ja halusin tuoda sen nykyaikaan, Kokonainen-sarjana. Se toimii pysäyttävänä katseen vangitsijana kenelle tahansa. Koko neliosaisella Aarikka-sarjalla olen halunnut kunnioittaa Aarikan uskomatonta historiaa. Olen halunnut, että kaikki sarjan korut toimivat yksin tai niitä voi yhdistellä omalla, itselleen sopivalla tavalla”, Jenni Vartiainen kertoo.

Aarikka x Jenni Vartiainen -yhteistyömallistojen myötä hopea palaa entistäkin vahvempana osaksi Aarikan koruvalikoimaa.

”Aarikka X Jenni Vartiainen -korumallisto ja sen moninaisuus ja ajattomuus sopivat sekä ajan henkeen että arvomaailmaamme erinomaisesti. Yhteistyömallistomme Jennin kanssa edustaa hienosti tämän päivän Aarikkaa, joka elää vahvasti ajassa ja katsoo tulevaisuuteen. Emme kuitenkaan unohda Aarikan arvokasta perintöä, kuten värejä ja pyöreää muotokieltä. Puukorut tulevat edelleenkin olemaan iso osa portfoliotamme”, sanoo Aarikan toimitusjohtaja Riia Sandström.

Aarikka X Jenni Vartiainen hopeakorumalliston osat

SANO SE ÄÄNEEN - Sano se ääneen -koruissa tärkeät sanat kulkevat ääniraidan muodossa aina kantajansa mukana, uniikkina koruna. Koruun tuotu ääniraita on Jenni Vartiaisen itsensä lausuma.

AISTI - Herkässä Aisti-koruissa hopealangat muodostavat kuvion, ja heleästi soivat pallot on kätketty aukaistavan kehikon sisään. Jenni Vartiaisen ajatus soivasta korusta oli, että se pysäyttää huomaamaan hetken.

MANDARTANIA - Kerroksellisissa ja runsaissa Mandartania-koruissa yhdistyy hopea ja Aarikalle tunnusomainen puuhelmen pyöreä muoto.

KOKONAINEN – Näyttävissä ja juhlavissa Kokonainen-koruissa toteutuu selkeä ja graafinen linja.

 

Lehdistömateriaalit ja lisää kuvia osoitteessa: https://www.aarikka.fi/pages/media > Press materials > Jenni Vartiainen Collection (salasana: PASSI2022)


 
Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
Riia Sandström, toimitusjohtaja, Aarikka Oy, puh. 050 5697494 riia.sandstrom@aarikka.com 


Berit Virtanen-Thewlis, markkinointi ja viestintä, Martinex Oy, puh. 040 5114460  berit.virtanen@martinex.fi 

Jenni Vartiainen: pyynnöt Carla Ahonius carla@manageme.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Aarikka
Aarikka
Kuninkaanväylä 37
20320 Turku

050 511 1329https://www.aarikka.fi/

Aarikka Oy on Kaija Aarikan vuonna 1954 perustama puisiin koruihin ja kodin tuotteisiin erikoistunut designbrändi. Aarikka Oy:n liikevaihto on kolme miljoonaa euroa ja se työllistää noin 10 henkilöä. Aarikka-tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan pääosin Suomessa käsityönä. Aarikka Oy:n kasvutarina on vuodesta 2017 ollut osana Martinex konsernia. 

Martinex Oy on vuonna 1986 perustettu raisiolainen toisen sukupolven perheyritys, joka suunnittelee ja valmistaa tekstiilejä, lahja- ja taloustavaroita sekä pelejä ja leluja. Yritys edustaa yli 40 brändiä lisenssinhaltijana ja lisäksi yritys kehittää omia brändejä. Martinexin liikevaihto on noin 28 milj. euroa ja yritys työllistää yli 80 henkilöä. Martinex Oy:n brändejä ovat mm. Aarikka, Moomin by Martinex, Mauri Kunnas, Tatu ja Patu, Peppi Pitkätossu, Eemeli ja Peliko.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aarikka

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye