STT

Toimituspäällikkö Laura Kolulle Suomen Kuvalehden journalistipalkinto 2022

Jaa
”Uutiset ovat laadukkaan journalismin ytimessä”

Suomen Kuvalehti ja Otavan Kirjasäätiö palkitsivat keskiviikkona Suomen Tietotoimiston toimituspäällikön Laura Kolun Suomen Kuvalehden journalistipalkinnolla 2022. Perinteikäs palkinto jaettiin tänä vuonna 48. kerran.

Palkintoraati kertoo perusteluissaan, että palkinto haluttiin antaa uutisjournalismin kansallisen selkärangan edustajalle ja sen keskeiselle vastuunkantajalle.

- Uutiset ovat laadukkaan journalismin ytimessä, mutta monissa maissa luottamus uutisiin on kärsinyt kolauksia, toteaa raati.

- Suomi on onneksi poikkeus. Kansainvälisissä vertailuissa Suomi on maa, jossa uutisiin luotetaan enemmän kuin muualla. Täällä luottamus uutisiin ei ole laskenut vaan jopa hieman noussut. Uutisten välttely ei ole siinä mitassa ongelma kuin muissa länsimaissa. Tämä ei ole sattumaa, vaan jotain on tehty oikein. Suomalaiset uutisjournalistit ja heidän esihenkilönsä ovat hoitaneet tehtäväänsä korkealla ammattitaidolla ja ylläpitäneet suuren yleisön luottamusta.

Palkintoraatiin kuuluivat päätoimittaja Jouni Kemppainen, toimittaja ja tietokirjailija Sirpa Puhakka, FT ja kirjailija Tiina Raevaara, tutkija ja toimittaja Olli Seuri sekä päätoimittaja Erja Yläjärvi. Lautakunnan puheenjohtajana ja sihteerinä toimii Suomen Kuvalehden päätoimittaja Matti Kalliokoski.

- Otan palkinnon vastaan iloisena ja ylpeänä. Pidän sitä kunnianosoituksena paitsi omalle työlleni, myös suurena kiitoksena sille journalismille, jota STT:ssä tehdään joka päivä vuorokauden ympäri, sanoo toimituspäällikkö Laura Kolu.

Kolu on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän on työskennellyt STT:ssä vuodesta 2003 alkaen, ensin toimittajana ja sitten uutispäällikkönä, yhteiskuntatoimituksen päällikkönä, 24h-toimituksen päällikkönä ja vuodesta 2019 alkaen toimituspäällikkönä.

Kolu vastaa työssään erityisesti STT:n 24h-toimituksesta, työjärjestelyistä, henkilöstöasioista ja työhyvinvoinnista. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

toimituspäällikkö Laura Kolu, 050 3022342


vastaava päätoimittaja Minna Holopainen, 040 5680897

Tietoja julkaisijasta

STT
STT
Porkkalankatu 20 A
00180 Helsinki

09 695 811https://stt.fi

STT (Oy Suomen Tietotoimisto - Finska Notisbyrån Ab) on media- ja viestintätalo, joka koostuu kolmesta liiketoimintalinjasta: mediapalveluista, viestintäpalveluista sekä kuvamyynnistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta STT

Tekoäly tietotoimistossa: STT ei tingi uutisten aitoudesta22.6.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Suomen Tietotoimisto (STT) on linjannut tekoälyn käyttöä eri palveluissaan. Periaatteena on, että yleisön pitää voida kaikissa tilanteissa luottaa tietotoimiston tuottamaan ja välittämään tekstiin ja kuvaan. Siksi tekoäly ei STT:ssä tee tiedonhankintaa, vaan uutiset ja uutiskuvat ovat aina aitoja. Sen sijaan tekoälyä ja automaatiota hyödynnetään muilla tavoin työn tehostamiseksi. Aitouden lisäksi toinen tärkeä periaate on läpinäkyvyys. Tavoitteena on, että yleisö tietää, jos tekoälyä on hyödynnetty esimerkiksi STT Info -tiedotepalvelun välittämien tiedotteiden tai Lehtikuvan kuvakaupan tarjonnassa olevien kuvituskuvien tuottamisessa. STT seuraa aktiivisesti uusien työkalujen kehitystä ja ottaa sovelluksia käyttöönsä, kun voi olla varma, että niiden tuottamat sisällöt vastaavat tietotoimiston laatuvaatimuksia. STT on monipuolinen media- ja viestintätalo, jolla on kolme keskeistä liiketoiminta-alaa. Mediapalvelut palvelee uutismediaa ja muita asiakkaita, jotka julkaisevat STT:n uutis- ja

STT vahvistaa uutistyötä, kolmanneksi toimituspäälliköksi Janne Huuskonen15.11.2022 10:28:33 EET | Tiedote

Suomen Tietotoimistoon on nimitetty kolmas toimituspäällikkö, vastuualueenaan journalistinen laatu ja kehitys. Uudessa tehtävässä aloittaa 1. elokuuta 2023 Janne Huuskonen, jolla on pitkä kokemus STT:stä aiemmalta työuraltaan. Viime vuodet Huuskonen on työskennellyt teknologiayrityksessä markkinointi- ja viestintäjohtajana sekä sen ohessa kirjoittanut ja toimittanut kirjoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme