Helsingin tapahtumasäätiö

Tuomaan Markkinat käynnistyvät Senaatintorilla torstaina

Jaa
Senaatintorille poikkeusvuosien jälkeen palaava Tuomaan Markkinat -joulutori käynnistyy avajaisohjelman myötä 1. joulukuuta. Luvassa on mm. joulupukin vierailuja ja musiikkiesityksiä myös monina muina joulukuun päivinä. Joulutori on avoinna päivittäin 22. joulukuuta asti.
Tuomaan Markkinat -joulutori palaa Senaatintorille. Kuva: Kim Öhman
Tuomaan Markkinat -joulutori palaa Senaatintorille. Kuva: Kim Öhman

Vastuullisempia vaihtoehtoja massatuotantona valmistetuille lahja- ja koristetavaroille tarjoavan Tuomaan Markkinoiden tapahtuma-alue Senaatintorilla on tänä vuonna jaettu  lahjakujiin. Herkku- ja ruokatuotteet löytyvät omalta kujaltaan sekä eri teemojen mukaan ryhmitellyt muut lahja- ja käsityötuotteet omiltaan. Järjestely selkeyttää tarjonnan hahmottamista markkinoilla vieraileville.

Joulutori kokoaa yhteen tänä vuonna lähes 90 käsityöläistä ja pientuottajaa sekä yli 20 herkkumyyjää ja kahvila- ja ravintolatoimijaa. Helsingin perinteikkäimmän joulutorin tarjonta koostuu erityisesti laadukkaista ja kestävistä kotimaisista lahja- ja designtuotteista sekä jouluisista ja lämmittävistä makuelämyksistä. Herkku- ja Ravintolapihoilla pääsee nauttimaan vaikkapa pizzan, lörtsyjen ja makeiden herkkujen lisäksi The Helsinki Distilling Companyn viski- ja gintisleistä valmistetuista juomista. Joulun koriste- ja lahjatarpeisiin löytyy mm. Kukonkuusen vanhojen valokuvien kuvittamia tyynyliinoja, Mähösen urheiluseurojen peliasuista inspiraationsa saaneita kalsareita ja käsintehtyjä Suomen historiaan sijoittuvia lautapelejä. Osa myyntipaikoista on varattu viikoittain vaihtuville myyjille, joten joulutorilta voi löytää uutta jokaisella käynnillä koko joulutorin ajan. 

“Kansainvälisestikin useissa joulutorilistauksissa korkealle noteeratut Tuomaan Markkinat ovat monille paikallisille ja Helsingissä vieraileville tärkeä joulunajan perinne. On hienoa, että kaupunkimme vanhin ja suurin joulutori pääsee jälleen palaamaan Senaatintorille luomaan lämmintä joulunajan tunnelmaa ja ihastuttamaan upeilla puitteillaan sekä vastuullisella tarjonnallaan”, pormestari Juhana Vartiainen sanoo. 

Tuomaan Markkinoiden ohjelmatarjonta pitää sisällään loppuvuoden kiireessä ilahduttavia kuoro- ja posetiivariesityksiä sekä vaskimusiikkia. Torin myyntikojuilla pääsee myös näkemään lasinpuhallusta sekä taontanäytöksiä ahjon valkean loimussa. Tarkemmat esiintyjätiedot löytyvät Tuomaan Markkinoiden verkkosivuilta.

Lapsiperheitä ja lapsenmielisiä ilahduttaa puuhevoskaruselli, jonka kyydeistä on monessa perheessä muodostunut vakiintunut jouluperinne. Joulupukki vierailee torilla avajaispäivänä 1. joulukuuta, jokaisena joulumarkkinoiden lauantaina ja päätöspäivänä 22. joulukuuta.

Tuomaan Markkinat on vastuullinen joulutapahtuma, jonka ympäristövaikutuksia arvioidaan Ekokompassi-sertifikaatin avulla. Markkinoiden myyjät ja ruokatoimijat on valikoitu vastuullisia tuotanto- ja toimintatapoja korostaen. Sosiaaliseen vastuullisuuteen on tänäkin vuonna kiinnitetty huomioita myyjien valinnassa. Myyntimökit lämpenevät ja karuselli pyörii uusiutuvalla energialla. 

Tuomaan Markkinat on avoinna Helsingin Senaatintorilla 1.12.–22.12.2022 ma–to ja su klo 11–19 sekä pe–la klo 11–20. Itsenäisyyspäivän iltana 6.12. ylioppilaiden soihtukulkue päättyy torille ja Lucian päivän iltana 13.12. kulkue lähtee torilta. Markkinoille on vapaa pääsy. 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vastaava tiedottaja Anna Mäkelä, anna.makela@eventshelsinki.fi, puh. 050 581 4153

Vastaava tuottaja Marianne Saukkonen, marianne.saukkonen@eventshelsinki.fi, puh. 040 334 7148

Kuvat

Tuomaan Markkinat -joulutori palaa Senaatintorille. Kuva: Kim Öhman
Tuomaan Markkinat -joulutori palaa Senaatintorille. Kuva: Kim Öhman
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin tapahtumasäätiö
Helsingin tapahtumasäätiö
Kaasutehtaankatu 1
00540 Helsinki

https://eventshelsinki.fi/

Helsingin tapahtumasäätiö toteuttaa Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Helsingin juhlaviikkoja, Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan Markkinoita. Tammikuussa 2019 toimintansa käynnistänyt säätiö kehittää Helsingistä entistä toimivampaa ja vetovoimaisempaa tapahtumakaupunkia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Helsinki-päivä täyttää kaupungin maksuttomalla tapahtuma- ja kulttuuritarjonnalla5.6.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin syntymäpäivää juhlitaan ympäri kaupunkia monipuolisella maksuttomalla ohjelmalla 12. kesäkuuta. Kulttuurikeskuksissa on koettavissa live-keikkoja, sirkusesityksiä, lavatanssit ja paljon muita elämyksiä. Espan lavalla esiintyy outsider-taiteen tekijöitä ja Stadin kundi ja friidu saavat tunnustuksensa. Lisäksi kaupungintalolla nautitaan yhteiset aamukahvit sekä jaetaan palkintoja ja tunnustuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme