Lapin ELY-keskusLapin ELY-keskusLapin ELY-keskusLapin ELY-keskus

Lapin maahanmuuttostrategia 2030+ on julkaistu

Jaa
Lapin maahanmuuttostrategian visiona on, että Lappi on koti kaikille. Vision mukaisesti kaikilla on hyvä elää, työskennellä, opiskella sekä mahdollisuus rakentaa omannäköinen elämä Lapissa.
Kuva: Lapin materiaalipankki | Alexander Kuznetsov
Kuva: Lapin materiaalipankki | Alexander Kuznetsov

Maakunnallisessa yhteistyössä laadittu strategia tavoittelee, että Lappiin on helppo tulla ja juurtua. Strategia kiinnittää huomion muun muassa arjen palveluiden sujuvuuteen, työelämän monimuotoisuuteen sekä syrjimättömyyteen.   

Strategia tarjoaa kehittämisehdotuksia, jotka osaltaan vastaavat ajankohtaisiin haasteisiin Lapissa. Vanheneva väestö, pois suuntautuva muuttoliike, osaavan työvoiman saatavuuden haasteet ja kilpailu osaajista vaikeuttavat jo nyt lappilaisten yritysten kasvua. 
 
- Erityisesti tässä ajassa maahanmuutto on nähtävä kaikille valtavana mahdollisuutena. Maahanmuutto on mahdollisuus saada Lapin kuntiin uusia asukkaita ja näin vahvistaa kuntien elinvoimaa. Se on tärkeää työvoiman saannin ja osaamispohjan vahvistamisen näkökulmasta, mutta myös palvelujen jatkuvuuden turvaamiseksi, nostavat maakuntajohtaja Mika Riipi ja Lapin ELY-keskuksen johtaja Marja Perälä esiin strategian esipuheessa.   
 
Strategian toimeenpano edellyttää eri viranomaisten, järjestöjen ja elinkeinoelämän yhteistyötä. Lisäksi jokaisen lappilaisen on mahdollista vaikuttaa Lapin pitovoimaan ja vieraanvaraisuuteen naapureina, työkavereina, ystävinä ja arjen kanssakulkijoina.  
 
-  Maahanmuutto ja monikulttuurisuus voivat olla tulevaisuuden kunnan menestystekijöitä, jatkavat Mika Riipi ja Marja Perälä esipuheessaan.  
   
Strategiatyötä on koordinoinut Lapin ELY-keskus ja sen Euroopan sosiaalirahaston rahoittama Koordinoiden rakennemuutokseen ja kohtaantoon -hanke.  Strategiatyöhön on osallistunut laaja määrä lappilaisia toimijoita sekä Lapissa asuvia maahanmuuttajia.

Tutustu Lappi – koti kaikille: Lapin maahanmuuttostrategiaan 2030+ (doria.fi)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johtaja Marja Perälä, 0295 037 050
Yksikön päällikkö Satu Huikuri, 0295 037 049


Sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi.

Kuvat

Kuva: Lapin materiaalipankki | Alexander Kuznetsov
Kuva: Lapin materiaalipankki | Alexander Kuznetsov
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Lohenkalastus Tornionjoella alkaa 8.6 klo 12 – malttia tarvitaan31.5.2024 10:46:49 EEST | Tiedote

Lohen kalastus vapakalastusvälineillä alkaa 8.6.2024 ja päättyy 25.8.2024. Kalastuskautta on lyhennetty lohen nousun turvaamiseksi. Kalastus tulisi aloittaa vasta sitten kun Kattilakosken kaikuluotaimen on ohittanut riittävä määrä lohia. Tulevalle kesälle Lapin ELY-keskus suosittaa, että kalastuskauden aikana otettaisiin saaliiksi enimmillään vain yksittäisiä lohia kalastajaa kohden. Jos lohen nousu jää heikoksi, vastuullinen kalastaja keskittyy tulevana kesänä hauen pyyntiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye