Vihreät - De Gröna

Vihreiden Harjanne: Luonnonsuojelulain äänestystulos on pettymys Suomen luonnolle

Jaa
Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne ilmaisi pettymyksensä luonnosuojelulain tuloksesta. Keskustan ja opposition läpi viemät muutokset heikentävät merkittävästi hallituksen keväällä yksimielisesti esittämää luonnonsuojelulakia.

– Toivoin viimeiseen asti, että keskusta palaa vielä takaisin hallitusyhteistyön pariin ja äänestää hallituksen yksimielisesti hyväksymän esityksen puolesta. Sovitusta pitäisi pitää kiinni. Tästä äänestystuloksesta kärsivät sekä luottamus politiikkaan että Suomen luonto, joka ei itse pääse äänestämään, Harjanne kommentoi.

Keskustan tyrmistyttävän toiminnan lisäksi pettymystä herätti Harjanteen mukaan Kokoomus. Hän muistuttaa, että vastuullinen oppositio ei sano kaikkeen ei. 

– Oppositiopuolueena Kokoomus olisi voinut valita toisin. Kokoomus koettaa välillä esiintyä luontopuolueena, mutta puheille ei ole katetta. Viimeisessä äänestyksessä vesiensuojeluun liittyen yksittäisiä kokoomuslaisia asettui toki historian oikealle puolelle, muttei läheskään tarpeeksi. Vesistöt ja kalakannat jäävät kokoomuksen päätöksissä säälimättä kylmän, kapean ja vinoutuneen talousajattelun jalkoihin, Harjanne kommentoi.

Uusi luonnonsuojelulaki on hallituksen keskeisin uudistus luonnonsuojelun saralla. Suomen lajeista joka yhdeksäs ja luontotyypeistä lähes puolet ovat uhanalaisia. Opposition ja keskustan voittanut versio laista heikensi hallituksen lakiehdotusta uhanalaisten luontotyyppien merkityksen ja vesiensuojelun osalta. 

– Suomalaista luontoa voidaan suojella vain täällä Suomessa. Tämä näkökulma korostui monessa puheenvuorossa myös ennallistamiskeskustelussa. Suomen luonto kaipaakin enemmän puolustajia eduskuntaan. Nyt nähtiin missä kukin puolue todellisuudessa seisoo, Harjanne toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Sofia Virta iloitsee: “Vihdoin hallituspuolueelta keskustelunavaus, jolle voin antaa täyden tuen”12.6.2024 11:16:35 EEST | Tiedote

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta sanoo mielellään kirittävänsä hallituspuolueita parhaisiin mahdollisiin ratkaisuihin lastensuojelun kehittämiseksi. Aiemmin lastensuojelussa työskennellyt Virta kertoo, että Kokoomuksen eduskuntaryhmän julkaisemassa kymmenessä keinossa lastensuojelun kehittämiseksi on paljon sellaisia toimenpiteitä, joita Virta on itse esittänyt ja joiden edistämisessä oppositiopuolueen puheenjohtaja on valmis lämpimään yhteistyöhön.

Kansanedustajat Jenni Pitko ja Tiina Elo esittävät metsästyslain muutosta – salametsästys johtaisi kannanhoidollisen metsästyksen keskeytykseen määräajaksi6.6.2024 15:37:08 EEST | Tiedote

Vihreiden kansanedustajat, ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Jenni Pitko ja maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Tiina Elo esittävät salametsästyksen ehkäisyn ja suurpetokantojen suunnitelmallisen ylläpidon ratkaisuksi lakimuutosta, jonka mukaan salametsästys vaikuttaisi kannanhoidollisen metsästyksen mahdollisuuksiin alueilla, joilla salametsästystä on tapahtunut.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye