Knauf Oy

Knauf Oy investoi 15 miljoonaa euroa vähäpäästöisempään kipsilevytuotantoon

Jaa
Knauf Oy:n tavoitteena on parantaa energiatehokkuutta ja pienentää tuotantoprosessien hiilijalanjälkeä. Yli 15 miljoonan euron investointihankkeessa Kankaanpään kipsilevytehtaan kuivausuunin nestekaasupolttimet korvataan sähkövastuksilla. Samassa yhteydessä koko uunin rakenne uudistetaan energian käytön kannalta tehokkaammaksi. Hankkeen on määrä valmistua vuoden 2025 loppuun mennessä.
Knaufin Kankaanpään kipsilevytehdas
Knaufin Kankaanpään kipsilevytehdas

Knaufin tavoitteena on korvata vuositasolla noin 35 000 megawattituntia nestekaasuun pohjautuvaa energiantuotantoa sähköenergialla. Nestekaasun korvaaminen kokonaan uusiutuvalla energialla tuotetulla sähköllä mahdollistaa jopa 8000 tonnin vuosittaiset vähennykset hiilidioksidipäästöissä.  

Knauf on asettanut tavoitteekseen pienentää Suomen omien toimintojensa (Scope 1 ja 2) hiilidioksidipäästöjä 50 prosentilla vuoden 2021 tasoon verrattuna vuoteen 2032 mennessä. Vuonna 2021 yhteistyössä Vatajankosken Sähkön kanssa toteutettu hukkalämmön talteenottolaitos, joka kattaa Kankaanpään kaukolämpöverkon kokonaisenergiantarpeesta vuositasolla noin kolmanneksen sekä nyt tehtävä kuivausuuni-investointi ovat konkreettisia esimerkkejä Knauf Oy:n sitoutumisesta kestävän kehityksen edistämiseen. 

”Kestävä kehitys on keskeisessä osassa Knauf Oy:n strategiaa. Kuivuri-investointi on osa suurempaa hankekokonaisuutta, jonka avulla pystymme puolittamaan omien toimintojemme hiilidioksidipäästöt selkeästi asetettua aikataulua nopeammin. Olemme enemmän kuin tyytyväisiä voidessamme vastata ekologisesti kestävien tuotteiden kasvavaan kysyntään ja auttaa näin myös asiakkaitamme saavuttamaan omat ympäristötavoitteensa, kertoo Knauf Oy:n toimitusjohtaja Pekka Torikka.  

Osa kokonaisinvestoinnista katetaan Työ- ja elinkeinoministeriön 16.12.2022 myöntämällä Euroopan unionin NextGenerationEU -rahoituksella. Energiainvestointituki Knaufin Kankaanpään kipsilevytehtaalle on 2 837 000 euroa.

Lisätiedot medialle: 

Toimitusjohtaja Pekka Torikka, puh. +358 40 3076 403 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pekka Torikka
Toimitusjohtaja
Knauf Oy
puh. 040 3076 403
pekka.torikka@knauf.com

Kuvat

Knaufin Kankaanpään kipsilevytehdas
Knaufin Kankaanpään kipsilevytehdas
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Knauf Oy
Knauf Oy
Bertel Jungin aukio 1
02600 Espoo

+358 9 476 400http://www.knauf.fi

Knauf Oy on osa Knauf-konsernia ja perheyhtiötä, joka on yksi maailman johtavista rakennusmateriaalien valmistajista. Konsernin yli 250 tuotantolaitosta, myyntiorganisaatiot 86 maassa, 35 000 työntekijää ja 12,5 miljardin euron liikevaihto (2021) tekevät Knaufista maailman suurimman kipsilevyvalmistajan. 

Kehitämme, valmistamme sekä myymme laadukkaita ja asiakastarpeisiin sopivia rakennusmateriaaleja, järjestelmiä ja palveluita. Ratkaisuvalikoimaamme kuuluvat kipsipohjaiset kevytrakentamisen tuotteet, eristeet, akustiset alakattoratkaisut, kipsilattiamassat sekä kipsilaastit ja valmistasoitteet. 

Kipsilevytehtaamme sijaitsee Kankaanpäässä ja yrityksen hallinto toimii Espoossa. Kipsilevyillemme on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkki. Knauf Oy;n toiminnalla on laatu-, ympäristö- ja turvallisuussertifikaatti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Knauf Oy

Knauf DANOLINE tuo kolmannen ulottuvuuden alakattojen suunnitteluun1.10.2021 09:00:00 EEST | Uutinen

Avattavat alakatot tarjoavat helpon pääsyn alakaton yläpuolisiin asennuksiin ja talotekniikkaan. Toisinaan suorakulmionmuotoisten levyjen ruudukkomaisuus voi visuaalisesti häiritä muutoin harmonista sisustusta. Knauf DANOLINE palauttaa arkkitehdeille suunnittelun vapauden uudella akustisella Rold12-alakattojärjestelmällä. Irrottaudu rajoitteista ja luo kolmiulotteisia pintoja, jotka elävöittävät ja rytmittävät niin suuria kuin pienempiäkin tiloja.

Knauf Oy:n ja Vatajankosken Sähkön 5 miljoonan euron investointihanke pienentää sekä kaukolämmön tuotannon että tuotteiden hiilijalanjälkeä1.6.2020 15:12:01 EEST | Tiedote

Rakentamisen ratkaisuja toimittava Knauf Oy ja energiayhtiö Vatajankosken Sähkö Oy aloittavat yhteistyön, jonka tuloksena syntyy kaukolämpöä uudella tavalla. Viiden miljoonan euron investointihanke pienentää oleellisesti kaukolämmön tuotannon hiilidioksidipäästöjä, Knaufin Kankaanpään tehtaan vedenkulutusta ja tuotteiden hiilijalanjälkeä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye