Destia Oy

Destia voitti allianssisopimuksen Vaasan kaupungin ulkovalaistuksesta ja liikennevaloista

Jaa
Destia on voittanut sopimuksen Vaasan kaupungin ulkovalaistuksen, liikennevalojen, tietoliikenteen sekä kameravalvonnan suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta vuosille 2023-2025. Vaasan kaupungin kanssa allianssina toteutettava hanke on vasta toinen laatuaan Suomessa.
Ilmakuva Vaasasta. Kuvaaja: Christoffer Björklund
Ilmakuva Vaasasta. Kuvaaja: Christoffer Björklund

”Valaistuksella on suuri merkitys kaupungin viihtyisyyteen ja turvallisuuteen. Sopimuskauden aikana kaupungin liikennevaloihin ja ulkovalaistukseen onkin luvassa merkittäviä investointeja ja saneerauksia. Allianssimallilla toteutettu hanke helpottaa toimintaamme ja parantaa kustannustehokkuutta. Yhdessä Destian kanssa varmistamme, että sähköinfra on osaltaan helpottamassa vaasalaisten ja Vaasassa liikkuvien elämää”, sanoo Jukka Talvi, kuntatekniikan johtaja, Vaasan kaupunki.

”Sähköallianssi on meille iso aluevaltaus Länsi-Suomesta. Voimme tuoda Vaasaan uusia innovaatioita telematiikkaan ja ulkovalaistukseen, voimme esimerkiksi hyödyntää tutkia ja konenäköä turvallisuusratkaisuissa. Allianssimallilla toteutetussa urakassa voimme yhdessä selvittää parhaat ratkaisut kaupungin tarpeisiin. Loistavalla valaistuksella ja toimivilla telematiikkaratkaisuilla varmistamme turvallisen liikkuminen, asumisen ja yrittämisen Vaasassa”, sanoo Destian Telematiikka-yksikön päällikkö Ville Mäki-Lohiluoma.

Destia on älykkään, sujuvan ja turvallisen liikenteen osaaja ja yksi Suomen johtavista tietelematiikan rakentajista ja ylläpitäjistä. Telematiikkajärjestelmiä ovat esimerkiksi muuttuvat nopeus-, varoitus- ja tiedotusopastemerkit, tiesääasemat, liikenteenlaskentalaitteistot sekä liikenteen seurantakamerat. Destian erityisosaamista ovat liikenteenlaskentaratkaisut, kamerasovellukset ja tieympäristössä käytettävä tietoliikenne.

Uuden valaistuksen rakentamisen lisäksi Destia saneeraa vanhoja valaistusverkkoja sekä valaisee erikoisvalaistuskohteita, kuten julkisivuja ja siltoja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ville Mäki-Lohiluoma, Telematiikka-yksikön päällikkö, puh: 040 517 2998, ville.maki-lohiluoma@destia.fi
Mikko Sivonen, työpäällikkö, Energiapalvelut: puh. 040 664 5431, mikko.sivonen@destia.fi
Destian viestintä: tiedotus@destia.fi

Kuvat

Ilmakuva Vaasasta. Kuvaaja: Christoffer Björklund
Ilmakuva Vaasasta. Kuvaaja: Christoffer Björklund
Lataa
Valaistusasennus. Kuva: Destia
Valaistusasennus. Kuva: Destia
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Destia Oy
Destia Oy
Firdonkatu 2 T 151
00520 Helsinki

020 444 11http://www.destia.fi

Destia on Suomen suurin infra-alan palveluyhtiö ja osa kansainvälistä Colas-konsernia. Suunnittelemme, rakennamme ja kunnossapidämme yhteiskunnan toiminnan kannalta välttämätöntä infrastruktuuria kuten sähköverkkoja, siltoja, teitä ja ratoja. Kehitämme kaupunkeja, telematiikka- ja valaistusratkaisuja ja tarjoamme monipuolisia palveluja liikenteen ja infraomaisuuden hallintaan. Rakennamme huomisen infraa yli 1 600 destialaisen ainutlaatuisella infran tajulla. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli noin 575 miljoonaa euroa. www.destia.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Destia Oy

Destia voitti Espoon kaupunkiradan alueurakka 3:n22.1.2024 11:30:28 EET | Tiedote

Destia on voittanut Väylävirastolta Espoon kaupunkiradan alueurakan 3, joka sijoittuu hankkeessa välille Koivuhovi – Espoon keskus. Nelivuotisessa, noin 80 miljoonan arvoisessa urakassa Destia rakentaa 4,5 kilometriä uutta kaksoisraidetta sekä korjaa ja rakentaa yhteensä yhdeksän siltaa. Urakkaan sisältyy myös louhinta- ja pohjanvahvistustöitä, valaistusteknisiä töitä sekä jalankulun ja pyöräilyn väylien sekä melusuojausten rakentamista. Destia toteuttaa myös Koivuhovin ja Tuomarilan asema-alueiden parannustöitä sekä urakka-alueeseen liittyviä katu-, vesihuolto- ja vihertöitä.

Raitioteiden merkitys kaupunkikehitykseen on suurempi kuin pelkkä kiskopari kertoo Destian tuore katsaus10.10.2023 10:41:40 EEST | Tiedote

Raitiotiet ovat paljon enemmän kuin vain liikennemuoto muiden joukossa. Niiden rakentamisella kyetään vaikuttamaan liikennejärjestelmään, yhdyskuntarakenteeseen ja kaupunkikehitykseen. Raidehankkeet tuovat kaupunkeihin merkittäviä määriä investointeja, mikä on havaittu esimerkiksi Tampereella ja Norjan Bergenissä. Destian tuore green paper -julkaisu käy läpi raidehankkeiden trendejä Euroopassa ja tarjoaa ajateltavaa kotimaan kaupunkipäättäjille.

Destia rakentaa Fingridille uutta Järvilinja-voimajohtoa Pohjois-Savossa2.10.2023 11:19:05 EEST | Tiedote

Destia on solminut Fingridin kanssa sopimuksen uuden voimajohtoyhteyden rakentamisesta osana Järvilinja-urakkaa, joka kasvattaa Suomen sähkönsiirtokapasiteettia pohjoisestä etelään ja mahdollistaa tärkeiden tuuli- ja aurinkovoimahankkeiden sekä teollisuusinvestointien liittämisen kantaverkkoon. Destia tulee toteuttamaan noin 82 kilometriä pitkän 400/110 kV:n voimajohdon, joka sijoittuu Lapinlahden, Siilinjärven ja Kuopion alueelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye