Vaasan Sähkö Oy

Sähkön käyttö vähentynyt roimasti

Jaa
Tänä syksynä Vaasan Sähköverkon jakelualueella on kulunut huomattavasti vähemmän sähköä kuin edellisvuonna. Syys–marraskuussa sähköä on kulutettu alueella 10 prosentista 19 prosenttiin vähemmän kuin edellisvuonna.

Vuonna 2021 Vaasan Sähköverkon asiakkaille siirrettiin yhteensä hiukan yli 1 000 gigawattituntia (GWh) sähköä. Siitä noin 250 GWh kohdistui kulutukseen syyskuusta marraskuuhun.

- Tänä vuonna vastaavana aikana on siirretty hiukan yli 210 GWh, mikä on 14 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2021, kertoo Vaasan Sähköverkon toimitusjohtaja Juha Rintamäki.

Suurin ero on havaittavissa marraskuussa, jolloin verkkoyhtiön asiakkaiden kulutus tippui peräti 19 prosenttia.

Usein suurin vaikuttava tekijä eri vuosien kulutuseroihin on lämpötila, mutta siinä ei kahtena vertailuvuonna 2022 ja 2021 ole ollut merkittävää eroa.

Lukuihin vaikuttaa myös se, että sähkön käyttö on vähentynyt kasvihuoneviljelyssä.

- Sähkölaskussa säästäminen on suuri motivaattori, mutta myös yhteiskunnallisesti tärkeä sähkön riittävyyden varmistaminen on vähentänyt kulutusta sekä kotitalouksissa että yritysmaailmassa, pohtii Rintamäki.

- Sama trendi näkyy varmasti koko talven ajan. Nyt näkyy selvästi myös se, että yhä useampi seuraa omaa kulutustaan tarkemmin kuin aikaisemmin. Se on monella tapaa hyvä asia.

Koko Suomessa sähkönkulutus on syys–marraskuussa laskenut seitsemästä prosentista yhdeksään prosenttiin kantaverkkoyhtiö Fingridin tietojen mukaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö. Konserniin kuuluu tytäryhtiö Vaasan Sähköverkko Oy. Konsernissa työskentelee noin 135 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2021 oli noin 209 milj. euroa. Vuonna 2022 Vaasan Sähkö täyttää 130 vuotta.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Vaasan Sähköverkko pyytää kommentteja sähköverkon kehittämissuunnitelmaan17.5.2024 07:02:00 EEST | Tiedote

Vaasan Sähköverkko on laatinut verkon kehittämissuunnitelman, jossa esitetään, miten alueen sähköverkkoa aiotaan kehittää tulevina vuosina. Suunnitelma perustuu arvioihin erilaisista yhteiskunnallisista muutostekijöistä, kuten vihreän siirtymän edistymisestä sekä alueen väestön, palveluiden ja teollisuuden kehittymisestä. Merkittäviä tekijöitä ovat myös lämmityksen ja liikenteen sähköistyminen sekä sähkön pientuotanto. Suunnitelmaa voi kommentoida toukokuun loppuun saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye