Kohta kuumenevat blinipannut, talven odotettu ruokasesonki käynnistyy helsinkiläisravintoloissa 10. tammikuuta

Ravintola Kappelissa häärii oma blinikokki
Ravintola Kappelissa paksut tattariherkut paistaa erityinen blinikokki. ”Blinejä paistetaan meillä 200–400 päivässä, joten asiaan vihkiytyneen blinikokin valjastaminen on koettu hyväksi ratkaisuksi. Pannuja on valmiudessa kymmeniä, kirkastettua voita kattilallinen”, kertoo Kappelin keittiöpäällikkö Kimmo Martiskainen. ”Rapea ja herkullinen blini syntyy yön yli tekeytyneestä, usean vuosikymmenen ikäisen reseptin pohjalta sekoitetusta taikinasta.”
Asiakkaiden suosikkivalinta Kappelin blinilistalta on blinipaletti, jonka lisukevalikoimaan kuuluu siianmätiä, savuporomoussea, metsäsienisalaattia ja katkarapuskagenia smetanan, suolakurkun ja sipulin ohella. ”Lisukkeet ovat asiakkaidemme mieltymysten mukaiset, joten pidämme perinteistä kiinni”, Martiskainen toteaa. Tarjolla on myös kolmen ruokalajin blinimenu ja yksittäisiä bliniannoksia. Juomalistalta suositellaan hapokasta rieslingiä, lagerolutta ja pirskahtelevaa samppanjaa.
Villisikamoussea blineille Vltavassa
Tsekkiläisravintola Vltavan neljän lisukkeen blinipaletista löytyy myös keskieurooppalaisia makuvivahteita villisikamoussen muodossa. Blinien kyytipojaksi kannetaan kylmää Pilsner Urquellia. Kaivopihan maalaisnostalgisen Zetorin 39 euron blinimenu sisältää maa-artisokkakeittoa, kolmen täytteen blinizetin sekä jälkiruoaksi vadelma-mansikkasorbettia.
Merimiesravintola Salvessa blinejä tarjoillaan asiakkaan valitsemin lisukkein, suosikkeina siian- ja kirjolohenmäti. Blinien alkuun Salven väki ehdottaa testaamaan baarin merimieshenkisiä cocktaileja, ja jälkiruoaksi kaura-omenapaistosta talon omalla suolakinuskikastikkeella.
Ravintolat tarjoilevat myös vegaanisia ja gluteenittomia bliniannoksia. Talven klassikkoherkut tarjolla 10.1.–12.3.2023.
Blinimenut ja pöytävaraukset: https://www.raflaamo.fi/fi/blinit
Lisätietoja: Kimmo Martiskainen, keittiöpäällikkö, Ravintola Kappeli, puh. 010 766 3884, kimmo.martiskainen@sok.fi
Jussi Kuuluvainen, ruoan ja keittiötyön kehityspäällikkö, HOK-Elanto ravintolatoimiala, puh. 010 766 0656, jussi.kuuluvainen@sok.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
HOK-Elannon viestintäMediapuhelin
Puh:010 766 0590viestinta.hok-elanto@sok.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
HOK-Elanto on S-ryhmän suurin alueosuuskauppa, jonka omistavat sen yli 650 000 asiakasomistajataloutta. HOK-Elanto tuottaa etuja ja palveluja pääkaupunkiseudun ja lähialueiden asukkaille. Marketteja, tavarataloja, ravintoloita, liikenneasemia ja muita toimipaikkoja alueella on yli 360. Vuosittainen liikevaihto on yli 2 miljardia euroa ja osuuskaupassa työskentelee noin 6 500 hok-elantolaista.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta HOK-Elanto
HOK-Elannon ravintola Stensvik – Kitchen & Rooftop avautuu Hybridiarena Hypessä29.4.2025 10:22:13 EEST | Tiedote
HOK-Elannon uusi ravintola Stensvik – Kitchen & Rooftop avaa ovensa Espoon Kivenlahdessa sijaitsevassa Hybridiarena Hypessä tiistaina 29. huhtikuuta. Korkealla seitsemännessä kerroksessa sijaitseva ravintola yhdistää skandinaavisen brasserie-keittiön, laadukkaat viinit sekä 600-paikkaisen kattoterassin.
Grillit koreaksi aasialaisilla mauilla – viime kesänä pääkaupunkiseudulla villinneet pinsat saavat sisaren23.4.2025 10:21:37 EEST | Tiedote
HOK-Elanto polkaisee kevään grillikauden käyntiin korealaisilla grillitacoilla. Aasialaiset ja etenkin korealaiset maut trendaavat nyt niin kansainvälisissä kuin suomalaisissakin keittiöissä, ja alkavan kesäkauden kunniaksi on aika pistää myös grillit koreaksi. Rapeita ja kuohkeita sorriso-leipiä sekä muita korealaisten grillitacojen aineksia on saatavilla kaikista HOK-Elannon Prismoista, valikoiduista S-marketeista, sekä Food Market Herkku -myymälästä 24.4.2025 alkaen.
Prisma Sellon remontti päätökseen – uudistettu myymälä tarjoaa ratkaisun arjen ruokapulmaan7.4.2025 08:59:36 EEST | Tiedote
Tammikuussa 2025 alkanut reilun kolmen kuukauden remonttiurakka on saatu päätökseen Espoon Prisma Sellossa, ja uudistuneen myymälän avajaisia juhlistetaan 10.4.2025 alkaen. Jatkossa Prisma Sellon asiakkaat pääsevät nauttimaan muun muassa suosituista siipi- ja kebabbuffeteista, entistä laajemmasta hedelmä- ja vihannesosastosta sekä uudistuneesta käyttötavaraosastosta – Prisman aina edullisella hintatasolla tietenkin.
Varma kevään merkki – keltaisten Alepa-pyörien pyörät pyörivät jo kymmenettä kautta27.3.2025 11:06:10 EET | Tiedote
Alepa-fillareiden kausi alkaa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla 1.4.2025. HOK-Elannon Alepa-ketju toimii tuttuun tapaan pyörien pääyhteistyökumppanina – tänä kesänä jo kymmenettä vuotta peräkkäin.
HOK-Elanto avaa kevään aikana kaksi uutta ravintolaa Espoon Kivenlahteen – ensimmäisenä ovensa avaa Lilla Sten 21.3.21.3.2025 08:00:00 EET | Tiedote
HOK-Elanto avaa kaksi uutta ravintolaa Espoon Kivenlahdessa sijaitsevaan Hybridiarena Hypeen. Ravintolat Lilla Sten – All Day Bistro & Cafe sekä Ravintola Stensvik – Kitchen & Rooftop tarjoavat monipuolisia makuelämyksiä niin urheilu-, viihde- ja elämyskeskuksen kävijöille kuin kaikille muillekin hyvä ruuan ystäville.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme