Salon taidemuseo Veturitalli

Turun Taidegraafikoiden 90-vuotisjuhlanäyttely Painetut maailmat avautuu Salon taidemuseossa 28.1.2023

Jaa
Kutsu medialle: Tervetuloa näyttelyn tiedotustilaisuuteen Salon taidemuseo Veturitalliin (os. Mariankatu 14) perjantaina 27.1.2023 klo 10 kuraattori Juha Joron läsnä ollessa.
Teija Lehto, Elämän paljous, puupiirros, 2022.
Teija Lehto, Elämän paljous, puupiirros, 2022.

Turun Taidegraafikoiden 90-vuotisjuhlanäyttely Painetut maailmat on tuore katsaus tämän päivän turkulaisen sekä kotimaisen taidegrafiikan tilaan ja sen eri menetelmiin. Näyttelykokonaisuuden on kuratoinut kuvataiteilija, yhdistyksen kunniapuheenjohtaja Juha Joro ja siihen osallistuu 12 yhdistyksen jäsentaiteilijaa: Annika Dahlsten, Markku Haanpää, Katri Ikävalko, Sirkku Ketola, Heli Kurunsaari, Miina Laine, Teija Lehto, Sara Manninen, Laura Miettinen, Tiina Vainio, Hanna Varis ja Jirko Viljanen.

Suomalainen taidegrafiikka on 1980-luvulta lähtien tehnyt irtiottoa perinteestään. Värilliset teokset ovat yleistyneet mustavalkoisen ilmaisun rinnalle ja monet graafikot ovat luopuneet esimerkiksi sarjallisuudesta. Grafiikan teokset ovat entistä maalauksellisempia, vedosten ainutlaatuisuus korostuu ja teosten muoto voi kurkottaa kohti installaatioita. Taidegrafiikan laajentuneesta ilmaisusta huolimatta kaikki taidegrafiikan menetelmät perustuvat vuosisatoja vanhaan perinteeseen, painamiseen. Veturitallin juhlanäyttely valottaa taidegrafiikan erityisyyttä kuvataiteen ilmaisukeinona. Teosten maailma liikkuu henkilökohtaisten muistumien kautta aina nykyhetken arjen yksityiskohtiin ja tuntoihin. Vanhojen menetelmien hallitseminen luo pohjaa tehdä taidetta uudella tavalla.

Turun Taidegraafikoiden tehtävänä on edistää taidegrafiikan harjoittamista sekä innostaa yleisöä taidegrafiikan äärelle. Vuonna 1986 perustettu näyttelytila Galleria Joella ja sen yhteydessä toimiva yhdistyksen taidegrafiikan myymälä ovat tunnettuja ja pidettyjä yhdistyksen maamerkkejä. Galleria Joella on tullut tunnetuksi korkeatasoisesta ja monipuolisesta näyttelytarjonnastaan. Yhdistyksen ylläpitämä taidegrafiikan yhteistyöhuone sijaitsee Turun keskustassa Rettigin kiinteistöön perustetussa Taiteen Talossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Teija Lehto, Elämän paljous, puupiirros, 2022.
Teija Lehto, Elämän paljous, puupiirros, 2022.
Lataa
Tiina Vainio, Valloittavat, Installaatio, serigrafia, 2015.
Tiina Vainio, Valloittavat, Installaatio, serigrafia, 2015.
Lataa
Heli Kurunsaari, Pyramidi, puupiirros, 2021.
Heli Kurunsaari, Pyramidi, puupiirros, 2021.
Lataa
Miina Laine, Sarjasta: Yhden suhde toiseen, monotypia,
Miina Laine, Sarjasta: Yhden suhde toiseen, monotypia,
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Salon taidemuseo Veturitalli
Salon taidemuseo Veturitalli
Mariankatu 14
24240 SALO

p. +358 (0)2 778 4892, veturitalli@salo.fihttps://salontaidemuseo.fi

Salon taidemuseo Veturitalli on Salon kaupungin vuonna 1998 perustama taidelaitos, joka tuottaa korkeatasoisia näyttelyitä. Näyttelyt vaihtuvat kolme kertaa vuodessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Salon taidemuseo Veturitalli

Uusi verkkonäyttely Salovisio kertoo Salon elektroniikkateollisuuden historiasta15.11.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Sukella salolaisen elektroniikkateollisuuden vaiheisiin, jotka ovat vaikuttaneet koko Suomen elinkeinoelämään. Salon historialliseen museoon kuuluvan elektroniikkamuseon verkkonäyttely Salovisio julkaistaan 15.11.2023 ja on kaikkien vapaasti tutustuttavissa netissä osoitteessa salovisio.fi. Verkkonäyttelyssä esitellään Salon elektroniikkateollisuuden historiaa 1920-luvun lopulta 2010-luvulle saakka. Näyttelyn artikkeleita kuvittavat museon kokoelmista löytyvät esineet ja vanha mainosmateriaali Salossa valmistetuista tuotteista. Työntekijöiden äänen tuovat kuuluviin lyhyet muistelmat eri vuosikymmenten tapahtumista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme