Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

Maailmankuulu viuluvirtuoosi Anne-Sophie Mutter saapuu Turkuun elokuussa 2023

Jaa
Turun musiikkijuhlat tunnetaan rohkeudestaan sekä kansainvälisten taiteilijoiden tuomisesta Turkuun. Tänä vuonna musiikkijuhlilla nähdään 23.8.2023 maailmankuulu viuluvirtuoosi Anne-Sophie Mutter yhdessä Mutter's Virtuosi -kamariorkesterin kanssa.
COPYRIGHTS THE JAPAN ART ASSOCIATION / THE SANKEI SHIMBUN
COPYRIGHTS THE JAPAN ART ASSOCIATION / THE SANKEI SHIMBUN

Turun musiikkijuhlat järjestetään 10.-24.8.2023. Juhlilla nähdään toinen toistaan upeampia konsertteja, mutta yksi vuoden tärkeimmistä kiintopisteistä on maailmankuulun viuluvirtuoosin Anne-Sophie Mutterin konsertti Turun konserttitalolla 23.8.2023.

Anne Sophie-Mutter esittää yhdessä Mutter’s Virtuosi -kamariorkesterin kanssa Turun musiikkijuhlilla J.S. Bachin a-molliviulukonserton ja Brandenburgilaisen konserton nro 3 G-duuri sekä niin ikään barokkimusiikin helmiin kuuluvan Francesco Maria Veracinin viulukonserton D-duuri. Yli 30 teosta kantaesittänyt Mutter tuo myös ensi kertaa Suomeen edesmenneen miehensä, kapellimestari-säveltäjä André Previnin Noneton vuodelta 2014. Illan kruunaa Mozartin aikalaisen, Karibialla senegalilaisorjan poikana syntyneen, mutta lahjakkuutensa myötä merkittävään asemaan kohonneen Joseph Bolognen, Chevalier de Saint-Georgen viulukonsertto A-duuri op. 5/2.

Anne-Sophie Mutter on aikamme kysytyimpiä ja arvostetuimpia viulisteja. Hän on tehnyt pitkän uran ja ollut vuosikymmeniä maailman huipulla. Hän on ikonisimpia viulisteja, joita tiedämme ja monet pitävät häntä maailman parhaana. Virtuosi on hänen säätiönsä alaisuudessa toimiva kamariorkesteri.

For me the violin was the greatest discovery of my life and has remained to this day, kertoo Anne-Sophie Mutter.

CV sekä lisää tietoja Anne-Sophie Mutterista: https://www.anne-sophie-mutter.de/en/

Lyhyitä videoita ja tunnelmapaloja: https://www.instagram.com/anne_sophie_mutter/

Turun musiikkijuhlat on saanut yksilöidysti tämän konsertin tuottamiseen Jane ja Aatos Erkon säätiöltä avustuksen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

COPYRIGHTS THE JAPAN ART ASSOCIATION / THE SANKEI SHIMBUN
COPYRIGHTS THE JAPAN ART ASSOCIATION / THE SANKEI SHIMBUN
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr
Sibeliuksenkatu 2
20100 Turku

http://www.turunmusiikkijuhlat.fi

TURUN MUSIIKKIJUHLAT ON SUOMEN VANHIN YHTÄJAKSOISESTI TOIMINUT MUSIIKKIFESTIVAALI. MONIPUOLINEN KAUPUNKI-FESTIVAALI TARJOAA KORKEATASOISTA MUSIIKKIA MONEEN MAKUUN.

 

Festivaalin perustajana oli vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa yleisölleen korkeatasoista musiikkia, mm. suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia, ulkoilmatapahtumia ja konsertteja lapsille. Juhlilla käy vuosittain niin kotimaisia kuin ulkomaisia huippuartisteja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme