Kustannusosakeyhtiö Siltala

Harry Salmenniemen ensimmäinen romaani Varjotajunta on ilmestynyt

Jaa
Arvostetun runoilijan ja novellistin Harry Salmenniemen ensimmäinen romaani on ilmestynyt. VARJOTAJUNTA on hämmästyttävä kuvaus työmatkasta ja ikävästä ja kaikesta muustakin, kuten Mall of Triplasta, kuivasta croissantista, lasten ihanuudesta, kulttuurijournalismista...

  Varjo on ympärilläni enkä minä jaksa enää välittää.

  Varjo kulkee mukanani.

  Minä olen se itse.

  Portaat kuljettivat häntä tasaisesti, vakuuttavasti.

  Hän nousi tasolle Nordic Avenue. Edessä ja sivuilla oli vaateliikkeitä. Hän erotti Bik Bokin ja Carlingsin myymälät. Niissä roikkui T-paitoja muovisissa rekeissä.

  Hän nousi ylöspäin.

  Kaikki oli samanaikaisesti mahdollista ja mahdotonta.

  Hän jatkoi tasolle Downtown. Liikkeet näyttivät niin samankaltaisilta, että niitä oli vaikea erottaa toisistaan. Ylhäällä oli valtava H&M:n logo. Marimekon ja Iittalan liikkeisiin kulki sisään varakkaan näköisiä naisia. Ihmiset näkyivät ikkunoiden läpi. He olivat todellisia ja kuvajaisia, heijastuivat moneen suuntaan. He näyttivät valtavilta, itsensä kokoisilta.

  Ylemmällä tasolla liukuportaat muuttuivat ruuhkaisiksi.

  Hän lähestyi kauppakeskuksen ydintä.

  Yhtäkkiä ihmisiä tuli kaikista suunnista.

***

Harry Salmenniemi (s. 1983) on useilla kirjallisuuspalkinnoilla palkittu kirjailija. Salmenniemeltä on ennen Varjotajuntaa julkaistu seitsemän runoteosta ja neljä novellikokoelmaa.

Hän on toiminut runouslehti Tuli&Savun päätoimittajana ja kustantamo Poesian toimittajana.

Hän on valmistunut valtiotieteen maisteriksi Helsingin yliopistosta ja opiskellut myös Roomassa ja Melbournessa.

Kirjojensa lisäksi Salmenniemi tunnetaan taiteidenvälisistä yhteistöistään. Hänen tekstejään on käännetty useille kielille.

Salmenniemi asuu perheineen Jyväskylässä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Siltala
Suvilahdenkatu 7
00500 Helsinki

Kustannusosakeyhtiö Siltala on Aleksi ja Touko Siltalan vuonna 2008 perustama riippumaton kustantamo, joka julkaisee laadukasta kauno- ja tietokirjallisuutta.

www.siltalapublishing.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Siltala

Luonnontieteellisessä museossa näyttely maailman avainlajeista28.9.2023 14:52:08 EEST | Tiedote

Luonnontieteellisessä museossa Helsingissä avautuu 4. lokakuuta näyttely Korvaamattomat – näkymiä maailman avainlajeihin. Se pohjautuu Juha Kauppisen ja Janne Torisevan tänä syksynä ilmestyneen Korvaamattomat – Kertomuksia maailman avainlajeista -kirjan kuvitukseen ja tekstiin. Näyttely esittelee upein kuvin ja kertomuksin maapallon ekosysteemien keskeisinä pidettyjä lajeja, niin sanottuja avainlajeja, ja niiden lukemattomia ihmeellisiä suhteita muihin eliölajeihin.

Tyttö ja yö – Koukuttava trilleri Ranskan myyntilistojen kärjestä25.9.2023 10:23:10 EEST | Tiedote

Guillaume Musson tuotantoa nyt ensi kertaa suomeksi! Musso on yksi Ranskan nykykirjallisuuden suosituimpia kirjailijoita. Hänen kirjojaan on myyty maailmanlaajuisesti 45 miljoonaa kappaletta (kaikissa formaateissa), 47 kielellä. *** TYTTÖ JA YÖ -romaanissa keskellä myrskyä talvella 1992 nuori Vinca Rockwell karkaa filosofianopettajansa kanssa yöhön, eikä ihailtua naista nähdä enää koskaan...

Francon kanssa? – Suomi, Espanja ja kylmä sota12.9.2023 11:56:17 EEST | Tiedote

Espanjaa 34 vuotta yksinvaltaisesti johtanut Euroopan viimeinen diktaattori Francisco Franco kuoli marraskuussa 1975. Suomessa vuosi 1975 huipentui presidentti Urho Kekkosen isännöimään Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökokoukseen. Mitä nämä kaksi maata Euroopan eri laidoilla merkitsivät toisilleen? Millaiset olivat Suomen suhteet oikeistodiktatuuriin? Näitä kysymyksiä tarkastelee Jussi Pakkasvirran kirja FRANCON KANSSA? SUOMI, ESPANJA JA KYLMÄ SOTA.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme