Kuusikkoaho Oy

Hoivapalvelut ja sosiaalinen isännöinti saman katon alla – Turun Virkkulakoti avaa uuden ajan asumismahdollisuuksia

Jaa
Turun Herttuankulmaan avautuu uusi Virkkulankylä-konseptiin perustuva asuintalo, jonka rakennusliike Lehto luovutti käyttöön 25.1. Virkkulakoti tarjoaa uudenlaisia itsenäisen ja yhteisöllisen asumisen mahdollisuuksia ikääntyville. Kiinteistössä sijaitsee Esperi Caren tehostetun palvelun yksikkö, joka tuottaa asukkaille hoivapalveluja. Lisäksi Lounais-Suomen Martat tarjoavat virkistystoimintaa ylläpitävää sosiaalista isännöintiä.

Virkkulakodissa tavallinen asuminen voi jatkua mahdollisimman pitkään, mutta samassa korttelissa on mahdollista siirtyä myös hoivan piiriin. Hoivayhtiö Esperi Caren tärkein palvelu on ympärivuorokautinen palveluasuminen, mutta yhtiö pitää tärkeänä, että ikääntyville luodaan erilaisia asumismuotoja.  

”Välimuotoinen asuminen mahdollistaa itsenäisen asumisen jatkamisen turvallisessa ja tutussa ympäristössä, johon voimme kytkeä sujuvasti kustannustehokkaita tehostetun hoivan palveluja. Tavoitteenamme on Suomen onnellisimmat asukkaat. Uskomme, että uudet vaihtoehdot säästävät myös yhteiskunnan kustannuksia”, Esperi Hoivakoti Herttuankulman yksikönjohtaja Aire Kapanen sanoo.  

Lounais-Suomen Martat vastaavat kohteen sosiaalisesta isännöinnistä, eli asukkaille tullaan järjestämään yhteistä toimintaa ja arkipalveluja tarpeiden mukaan.  

”Sosiaalinen isännöinti on aivan uusi palvelu asukkaiden virkistystoiminnan edistämiseen. Siihen on käytettävissä yhteinen olohuone ja suuri kattoterassi. Katolla voi myös kasvattaa hyötykasveja. Ylisukupolvista yhteisöllisyyttä tuo samassa pihapiirissä toimiva päiväkoti”, kuvailee Lounais-Suomen Marttojen projektipäällikkö Marketta Markkanen. 

Herttuankulmaan on tulossa kaikkiaan yli 4500 asukasta. Vuokrattavia Virkkulakoteja on yksiöstä neljään huoneeseen, yhteensä 40 kappaletta ja osa asunnoista vuokrataan kalustettuina. 

”Tämä kohde tukee edelleen Lehdon havaitsemaa trendiä: tämän päivän virkeät seniorit haluavat syrjäseuduilta kasvukeskuksiin ja palvelujen pariin. Turun Virkkulakodit sijoittuvat merelliseen ympäristöön rakennetun seitsenkerroksisen rakennuksen kolmeen ylimpään kerrokseen”, rakennusliike Lehdon vastaava hankepäällikkö Tomi Rumpunen kertoo. 

Virkkulakoteja on rakennettu kahdeksalle paikkakunnalle Suomessa. Virkkulakodit tukevat asukkaiden omatoimisuutta, osallistamista sekä luontevia arjen kohtaamisia – ylipäätään kaikkea kuntoa ylläpitävää virikkeellistä toimintaa.  

”Virkkulakoti sopii loistavasti yhteen Esperinhoivakodin ja Marttojen palvelujen kanssa. Monella eläkeläisellä on asunto, joka ei enää vastaa tarpeita. Virkkulakoti tarjoaa nykyaikaisen, esteettömän ja turvallisen kodin tarvittavine palveluineen. Virkkulakodeissa pyritään elämään omaehtoista, sisältörikasta ja turvallista elämää”, Virkkulankylä-konseptin kehittänyt Kuusikkoaho Oy:n hallituksen puheenjohtaja Leo Tolonen vakuuttaa.  

Yhteyshenkilöt

Yhteystiedot:


Leo Tolonen
Hallituksen puheenjohtaja
Kuusikkoaho Oy
leo.tolonen@kuusikkoaho.fi
0500 313 163


Tomi Rumpunen
Vastaava hankepäällikkö
Lehto Asunnot Oy
tomi.rumpunen@lehto.fi
050 476 6687


Aire Kapanen
Yksikönjohtaja
Esperi Hoivakoti Herttuankulma
aire.kapanen@esperi.fi
050 441 7458


Marketta Markkanen
Projektipäällikkö
Lounais-Suomen Martat
marketta.markkanen@martat.fi
050 324 0052

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kuusikkoaho Oy
Länsikatu 15
80110 Joensuu

https://www.virkkulankyla.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye