Vaasan kaupunki - Vasa stad

Haku kaupungin kesätöihin käynnistyy 1.2.

Jaa
Vaasan kaupungin kesätyöhaku käynnistyy 1. helmikuuta ja kestää 28. helmikuuta asti. Tänä vuonna on haettavana noin 55 mielenkiintoista työtehtävää ja yhteensä 450 kesätyöpaikkaa. Kaupunki työllistää kesällä myös urheilijalupauksia, nuoria yrittäjiä sekä jakaa kesäduuniseteleitä.

Vaasan kaupungilla on nuorten kesätöihin viisi erillistä hakua: 14–15-vuotiaille, 16–17-vuotiaille ja 18–29-vuotiaille, lisäksi korkeakouluopiskelijoille sekä vammais- ja erityisnuorille on oma hakunsa. Tavoitteena erillisillä hauilla on löytää mahdollisimman monelle nuorelle sopiva kesätyöpaikka. 

- Mikä onkaan parempi tapa tutustua julkisen sektorin tarjoamiin työmahdollisuuksiin kuin kesätyöt! Haluamme panostaa nuorten kesätyöpaikkoihin: meillä on tarjolla paikkoja nuorista yläkouluikäisistä korkeakouluopiskelijoihin asti. Tavoitteemme on tarjota tulevaisuudessa enemmän kesätyöpaikkoja myös kansainvälisille opiskelijoille eli meillä on kesätyöpaikkoja, missä on mahdollista työskennellä englannin kielellä, toteaa rekrytointivastaava Anne Lindell.

Vaasan kaupunki kehittää jatkuvasti erilaisia tapoja työllistää nuoria, jotta mahdollisimman moni saisi työtä.

- Tulevana kesänä jatketaan Mun eka duuni - Mitt första jobb -palvelua. Siinä tuetaan työnhaussa nuoria, joilla on haasteita löytää itse ensimmäistä kesätyöpaikkaansa. Uutena palveluna tuotetaan maahanmuuttaneille ja vastavalmistuneille kesäleirejä, joiden tavoitteena on edistää työllistymistä tulevaisuudessa. Palveluja tuotetaan yhdessä toimijaverkoston kanssa, kertoo työllistämisvastaava Helena Nurmikoski.

Tänä vuonna kesätöihin haetaan muun muassa insinööriharjoittelijoita, liikuntakavereita, museoavustajia, avustavia puistotyöntekijöitä ja päiväkotiapulaisia. Suurimpia työllistäjiä ovat päiväkodit, viheralueet, kirjastot ja museot.

Vuoden 2023 kesätyöpaikat ovat haettavissa 1.2.–28.2.2023 välisenä aikana osoitteessa www.kuntarekry.fi. Päätökset kesätyöntekijöistä tehdään 31.3. mennessä. Myös kesätyöpaikkaa ilman jääneille hakijoille ilmoitetaan valintapäätös sähköpostitse 14.4. mennessä.  

Tukea urheilijalupauksille ja nuorille yrittäjille

Vaasa jatkaa myös nuorten vaasalaisurheilijoiden työllistämistä stipendeillä, jotka mahdollistavat harjoittelun ja kilpailemisen kesän aikana. Työllistämisstipendit myönnetään valmentajien Vaasanseudun Urheiluakatemialle lähettämien ehdotusten perusteella.  

- On tärkeää jatkaa nuorten urheilijoiden tukemista. Tukemalla heitä voimme mahdollistaa täysipainoisen harjoittelun ja samalla antaa kokemuksen kesätyöstä maksettavasta palkasta. Jokainen muistaa oman ensimmäisen palkkansa, tässä toteutuu se vaasalaisille urheilijoille, iloitsee Nurmikoski.

Yrityksille tarjolla Kesäduuniseteleitä

Nuorella on yhdessä yrityksen tai yhdistyksen kanssa mahdollisuus hakea Kesäduuniseteliä. Kesäduuniseteli on Vaasan kaupungin myöntämä rahallinen tuki yksityiselle yritykselle tai yhdistykselle, joka työllistää 15–29-vuotiaan nuoren. Seteliä voi hakea 1.4.- 15.5.2023 Vaasan kaupungin sähköisessä asioinnissa https://asiointi.vaasa.fi/.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

rekrytointivastaava Anne Lindell
anne.lindell@vaasa.fi; puh. 040 153 4564


työllistämisvastaava Helena Nurmikoski
helena.nurmikoski@vaasa.fi; puh. 040 173 0517

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye