Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Palvelustrategian valmistelu käynnistyy ja ateriapalvelujen järjestämisperiaatteet hyväksyttiin

Jaa
Aluehallitus päätti käynnistää Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelustrategian ja pelastustoimen palvelutasopäätöksen valmistelun. Lisäksi päätettiin ateriapalvelujen järjestämisestä ulkoistettuna palveluna ja mahdollistaa eri kokoisten toimijoiden osallistuminen kilpailutukseen.

Palvelustrategiassa päätetään sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen toteuttamisen ja pitkän aikavälin tavoitteet. Tavoitteiden asettamisessa otetaan huomioon hyvinvointialueen asukkaiden tarpeet, paikalliset olosuhteet, palvelujen saatavuus ja saavutettavuus sekä kustannusvaikuttavuus. Pelastustoimen palvelutason tulee vastata kansallisia, alueellisia ja paikallisia tarpeita sekä onnettomuusuhkia ja muita riskejä.

Palvelustrategiaprosessin valmistelussa tavoitteena on myös luoda osallistumismahdollisuuksia hyvinvointialueen asukkaille, henkilöstölle, lautakuntien jäsenille, vaikuttamistoimielimille sekä alueella toimiville yrityksille, järjestöille ja muille keskeisille sidosryhmille.

Palvelustrategiasta ja pelastustoimen palvelutasopäätöksestä päättää aluevaltuusto. Tavoiteaikatauluna on, että aluevaltuusto hyväksyisi palvelustrategian ja pelastustoimen palvelutasopäätöksen loka-marraskuussa 2023.

Ateriapalvelut

Hyvinvointialueen ateriapalvelut järjestetään kilpailutettuna ulkoisena palveluna. Hankintakokonaisuus jaetaan pienempiin kokonaisuuksiin, jotta eri kokoiset toimijat ja yritykset voivat osallistua kilpailutukseen. Asiakaspalautetta tullaan hyödyntämään aktiivisesti alueen ateriapalvelujen kehittämisessä.

Esityslistan muut päätösasiat hyväksyttiin esitysten mukaisina.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mia LaihoLänsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja / Ordföranden för Västra Nylands välfärdsområdesstyrelse

Puh:050 433 6461mia.laiho@eduskunta.fi

Tietoja julkaisijasta

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
PL 33 / PB 33
02033 Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue / Västra Nylands välfärdsområde

https://www.luvn.fi

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin asukkaille.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Verkkosivut: www.luvn.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Välfärdsområdesstyrelsen godkände ekonomiplanen för 2025–2027 och handlingsdirektivet för HUS-sammanslutningens stämma10.6.2024 17:30:25 EEST | Tiedote

Välfärdsområdets planeringsram för 2025–2027 möjliggör balansering av ekonomin fram till slutet av 2026, helt som lagstiftningen förutsätter. Välfärdsområdet måste fortsätta att balansera ekonomin och anpassa verksamheten ännu under 2025. Under 2023 uppstod ett underskott på sammanlagt 122 miljoner euro, och av summan kan sammanlagt ca 92 miljoner euro täckas 2025.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye