Akavan Erityisalat

Kysely: Suomi ei menesty ilman hyvää julkista hallintoa

Jaa
Valtaenemmistö suomalaisista arvioi, että Suomi ei menesty ilman hyvää julkista hallintoa. 86 % on vähintään jokseenkin tätä mieltä Kantarin tuoreessa kyselyssä. Hallinnon supistaminen sen sijaan jakaa mielipiteet.

Suomalaiset arvostavat julkista hallintoaan. Valtaenemmistö arvioi, että hyvä julkinen hallinto on Suomen menestystekijä ja kansalaisten yhdenvertaisen kohtelun edellytys.

Näin ajattelee yli 85 % suomalaisista Kantar Publicin Akavan Erityisalojen toimeksiannosta tekemässä kyselyssä (täysin ja jokseenkin tätä mieltä olevat). Selvitys tehtiin nyt kahdeksannen kerran.

70 prosenttia katsoo, että julkisia palveluita tarvitsevan tulee saada palvelua kansalliskielillä.

Kysymys julkisen hallinnon supistamisesta jakaa sen sijaan suomalaisten mielipiteet miltei kahteen leiriin. Lähes joka toinen, 45 prosenttia ei supistaisi hallintoa 37 prosentin ollessa toista mieltä. 17 prosenttia ei osaa sanoa, mitä ajattelisi asiasta. Hallinnon supistamista vastustavien määrä on pienentynyt kahden vuoden takaisesta mittauksesta.

Hallinnon asiantuntemusta arvostetaan

Hyvän julkisen hallinnon tärkeimpinä tunnusmerkkeinä suomalaiset pitävät edelleen lainmukaisuutta sekä asiantuntemusta ja osaamista. Tästä on hyvin laaja yksimielisyys ja tulos pysyy vuodesta toiseen. Jopa yli 70 prosenttia pitää näitä ominaisuuksia erittäin merkittävinä.

Yhä useampi arvostaa hallinnon ymmärrettävyyttä ja taloudellisuutta. Näitä erittäin merkittävinä hyvän hallinnon tunnusmerkkeinä pitävien osuus nousi 8 prosenttiyksikköä kahden vuoden takaisesta tuloksesta.

Kysyimme tämän vuoden tutkimuksessa myös erikseen viestinnästä. Jopa 87 prosenttia suomalaisista katsoo, että hyvä julkinen hallinto toimii ja viestii selkeästi ja ymmärrettävästi.

Lisätietoja: yhteiskuntasuhteitten päällikkö Elin Blomqvist-Valtonen, Akavan Erityisalat, puh. 040 775 3040.  

> Kansalaisten käsitykset kulttuurista, hyvästä hallinnosta ja työttömyysturvasta -tutkimus

> Parempaan (työ)elämään! -vaalisivustomme

Yhteyshenkilöt

Anna Joutsenniemi, viesitntäpäällikkö, Akavan Erityisialat, puh. 040 525 8582

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Akavan Erityisalat
Akavan Erityisalat
Maistraatinportti 4 A
00240 HELSINKI

http://www.akavanerityisalat.fi

Akavan Erityisalat on kulttuurin ja hallinnon sekä viestinnän, liike-elämän ja hyvinvoinnin aloilla asiantuntija- ja esihenkilötehtävissä toimivien ammattiliitto, johon kuuluu 20 jäsenjärjestöä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akavan Erityisalat

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye