Kustannusosakeyhtiö Siltala

Kunniallinen vetäytyminen – Éric Vuillardin kirja Indokiinan sodasta

Jaa
Laadukkaista, kaunokirjallisia keinoja käyttävistä historiakirjoistaan tunnetun ranskalaisen Éric Vuillardin uusin suomennettu teos on KUNNIALLINEN VETÄYTYMINEN. Se on kuvaus julman siirtomaavallan romahduksesta ja verisestä fiaskosta, joka myytiin ranskalaisille kunniallisena vetäytymisenä.
Kannen kuvassa kenraali de Castries ja hänen vaimonsa Jacqueline de Castries.
Kannen kuvassa kenraali de Castries ja hänen vaimonsa Jacqueline de Castries.

Indokiinan sota 1946–1954 on yksi modernin ajan pisimmistä. Se on samalla kentis vähiten tunnettu.

Sodan lopputuloksena Ranska menetti lopullisesti siirtomaansa, josta muodostuivat Laos, Kambodza sekä Pohjois- ja Etelä-Vietnam. Jaettuun maahan jäi kytemään konflikti, joka leimahti myöhemmin Vietnamin sodaksi.

Kunniallinen vetäytyminen -teos setvii sodan sotkuisia taustoja ja häpeällisten intressien vyyhtiä väkevin kirjallisin keinoin. Kirja on pientä fyysistä kokoaan suurempi, samoin kuin Vuillardilta aiemminkin suomennetut teokset: Päiväkäsky, 14. heinäkuuta sekä Kongo/Köyhien sota.

Kaikki nämä kirjat on suomentanut Lotta Toivanen. 

***

"Porautuu luihin ja ytimiin. Tiivistettyä, puhdasta kerrontataidetta." - Les Échos

"Kieli on uskomatonta. Éric Vuillardin kertomuksista on rakentumassa suuren kirjailijan tuotanto." - France Info

"Kirurgista tarkkuutta ja upeaa kieltä." - La Libre Belgique

"Leikkaa, viiltää ja kertoo jotain uutta." - La Grande Table, France Culture

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kannen kuvassa kenraali de Castries ja hänen vaimonsa Jacqueline de Castries.
Kannen kuvassa kenraali de Castries ja hänen vaimonsa Jacqueline de Castries.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Siltala
Suvilahdenkatu 7
00500 Helsinki

Kustannusosakeyhtiö Siltala on Aleksi ja Touko Siltalan vuonna 2008 perustama riippumaton kustantamo, joka julkaisee laadukasta kauno- ja tietokirjallisuutta.

www.siltalapublishing.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Siltala

Petri Raudasmaa Kustannusosakeyhtiö Siltalan myyntijohtajaksi17.6.2024 10:28:41 EEST | Tiedote

Myyntipäällikkö Petri Raudasmaa on nimitetty Kustannusosakeyhtiö Siltalan myyntijohtajaksi 1.8.2024 alkaen. Raudasmaa vastaa jatkossa kustantamon myynnin johtamisesta, uusasiakashankinnasta, logistiikan optimoinnista ja verkkokauppaliiketoiminnan kehittämisestä. Vuodesta 2008 lähtien Raudasmaa on toiminut Storia Oy:n (ent. Kirjavälitys Oy) myyntipäällikkönä. Kaikkiaan hän on työskennellyt jo 18 vuotta kustannusalan parissa, erityisesti logististen palveluratkaisujen myynnissä. Aiemmin Raudasmaa on työskennellyt mm. pankkisektorilla kuluttaja- ja yrityspalveluissa.

Lahden 31. kansainvälinen kirjailijakokous 14.–15. kesäkuuta – Ulkomaisina vieraina muiden muassa Ljudmila Ulitskaja ja Beatrice Salvioni29.5.2024 11:15:29 EEST | Tiedote

Lahteen kokoontuu jälleen kesäkuussa monikymmenpäinen joukko kirjailijoita ja muita kirjallisuusalan ammattilaisia keskustelemaan kirjallisuuden merkityksestä maailmassa ja maailman merkityksestä kirjallisuudessa. Teemana tämänkertaisessa kokouksessa on Kirjallisuuden peili. Yleisöllekin avoimet keskustelutilaisuudet käydään tällä kertaa entisen kansanopiston juhlasalissa Lahden keskustassa. Ulkomaisia vieraita ja keskustelujen alustajia ovat muiden muassa venäläinen, nykyään Saksassa asuva, nobelveikkauksissa korkealla oleva Ljudmila Ulitskaja sekä italialaisen nykykirjallisuuden kuuma nimi Beatrice Salvioni. Kotimaiset alustajat ovat kirjailijat Anneli Kanto, Juhani Karila, Harry Salmenniemi, Magdalena Hai ja Adrian Perera.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye