Vapriikki

Vuoden luontokuvat -näyttely avautuu Vapriikissa

Jaa
Vapriikissa voi tutustua Vuoden luontokuvat 2022 -näyttelyyn 7.2.–2.4. Esillä on kaikki 36 Vuoden Luontokuva 2022 -kilpailussa palkittua kuvaa. Jokaisesta yhdeksästä kilpailusarjasta on mukana kolme parasta ja kunniamaininnan saaneet kuvat. Vuoden Luontokuva on Antti Strangin ”Uhka syvyyksistä”.
Vuoden luontokuva 2022
Vuoden luontokuva 2022

Kilpailussa on kahdeksan perinteistä sarjaa: Kasvit ja sienet, Linnut, Maisemat, Nisäkkäät, Muut eläimet, Luonnon yksityiskohdat ja muodot, Luonto ja ihminen sekä Nuoret (alle 18 v). Perinteisissä sarjoissa kuvia saa käsitellä vain hyvin maltillisesti. Lopputuloksen tulee kohtuudella ilmentää nähtyä kuvaustilannetta tai sen tunnelmaa. Lisäksi kilpailussa on erikoissarja, Vapaa ja luova, jossa kuvia saa käsitellä vapaammin. Vuoden Luontokuva valitaan perinteisten sarjojen voittajakuvista

Vuoden Luontokuvaksi, valittiin seinäjokelaisen Antti Strangin ”Uhka syvyyksistä”, jännittävä kuva päivänkorennosta ja sitä syvyyksistä saalistavasta kalasta. Kilpailun tuomariston mukaan voittokuva on hieno ja yllätyksellinen tilannekuva, jonka ansiot eivät välttämättä aukea aivan ensi silmäyksellä:

”Täydellisesti vangittu tilanne, yksityiskohtainen ja tarkka”, tuomaristo luonnehtii. Kaikki on ollut valmiina korentokuvaa varten, mutta kalan tullessa näkyviin kuvaaja on onnistunut laukaisemaan kameran ratkaisevalla hetkellä”, tuomaristo suitsuttaa kuvan ainutlaatuista tilannetta.

Antti Strang kertoo olleensa kuvaustilanteessa Lempäälän kanavalla kuvaamassa västäräkkejä.

”Huomasin västäräkkien napsivan rannan lähellä ja veden pinnassa parveilevia päivänkorentoja.

Korennoista osa päätyi veden pinnalle räpiköimään, ja halusin ikuistaa korentojen aiheuttaman värähtelyn veden pintakalvolla”, Antti kertoo ja jatkaa: ”Kuvasin yhtä korentoa, kun vedestä nousi jokin särkikala sitä nappaamaan. Nopeasta tilanteesta sain tämän yhden tarkan kuvan. Myöhemmin tietokoneen näytöllä kuvaa tarkastellessani tiesin, että tässä olisi potentiaalia”.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Intendentti Tomi Kumpulainen, puh. 040 801 6614

Kuvat

Vuoden luontokuva 2022
Vuoden luontokuva 2022
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vapriikki
Vapriikki
Alaverstaanraitti 5
33100 Tampere

http://www.vapriikki.fi

Vapriikissa viihtyvät kaikenikäiset museovieraat. Voit tutustua kerralla yli kymmeneen näyttelyyn. Historiaa, luonnontieteitä ja tekniikkaa. Vapriikki kuuluu Tampereen historiallisiin museoihin, joita ovat myös Museo Milavida ja Amurin museokortteli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vapriikki

Dungeons & Dragons täyttää 50 vuotta, Pelimuseossa pienoisnäyttely7.5.2024 08:55:32 EEST | Tiedote

Kaikkien aikojen ensimmäinen pöytäroolipeli Dungeons & Dragons täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Dungeons & Dragons on paitsi maailman ensimmäinen roolipeli, myös viime vuosisadan tärkeimpiä peli-ilmiöitä. Ei tarvitse olla roolipelaaja kokeakseen pelin merkityksen, sillä lukemattomat videopelit käyttävät sen lanseeraamia käsitteitä, kuten kestopisteitä, tasoja ja hahmoluokkia, puhumattakaan peliä varten kehitetyistä hirviöistä ja otuksista.

Kuvia Ruovedeltä Vapriikin pienoisnäyttelyssä2.5.2024 09:47:03 EEST | Tiedote

Vapriikin kokouskäytävällä toisessa kerroksessa avautuu perjantaina 3.5. Pirkanmaan kuvaköörin pienoisnäyttely Minun Ruoveteni. Pirkanmaan kuvakööri eli PIKU on Vapriikin kuva-arkiston vapaaehtoisten valokuvaajien ryhmä, joka kuvaa Pirkanmaata ja omaa kotiseutua. PIKU käynnistyy vuosittain vaihtuvassa Pirkanmaan kunnassa, josta kutsutaan vapaaehtoisia mukaan valokuvaamaan. Kesällä 2023 PIKU aloitti Ruovedellä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye