Foodora

Sura Kangaspeskan Verkko-näyttely avautuu - näyttely toteutettu Foodoran ensi kertaa myöntämän taidepalkinnon turvin

Jaa
Kuvataiteilija Sura Kangaspeska, 27, tutkii uudessa näyttelyssään syvänmeren maisemia, sen eriskummallisia elämänmuotoja ja mikro-organismeja. Näyttely on toteutettu Foodoran myöntämän taidepalkinnon turvin.

“Valtavat taideteokseni kuvaavat samanaikaisesti zoomattuja lähikuvia ja suuria, kaiken kattavia näkymiä. ​​Meistä voi olla vaikea asettua samaan kontekstiin syvänmeren massiivisuuden tai sinne piiloutuneen mikrobiologisen elämän kanssa. Minulle on kuitenkin tärkeää tarkastella teosteni kautta aiheita, joihin minun on mahdollisimman vaikea samaistua”, kertoo kuvataiteilija Sura Kangaspeska. 

Arkkitehdiksi valmistunut Kangaspeska kuvaa Verkko-näyttelyssään, kuinka ihmismielen näkemys omasta itsestään muuttuu, kun huomio kohdistuu erilaisiin mittakaavoihin. Ihminen voi olla samanaikaisesti pieni, suuri tai jopa valtava, kun myötätunto vaihtaa kohdettaan. Kangaspeska näkee, että ihmismieli kohtaa eri tavoin pienet yksityiskohdat kuin edessä aukeavat, jopa loputtomilta tuntuvat maisemat.

Kangaspeska toteutti näyttelyynsä myös Foodorasta inspiroituneen Brunssi-teoksen, joka ammentaa ystävyydestä ja auringosta. Foodora näkyy suomalaisilla paikkakunnilla, siksi myös yritys halusi tukea Kangaspeskan julkisessa kaupunkiympäristössä olevaa näyttelyä.

“Kangaspeska on erinomainen nuori taiteilija, joka liikkuu sulavasti kuvan, digitaalisen taiteen ja kuvanveiston välillä. Foodora kuuluu kiinteästi ihmisten elämään, kuten taidekin. Haluamme tukea suomalaista kulttuuria, siksi halusimme mahdollistaa Sura Kangaspeskan näyttelyn Tampereella,” Foodoran toimitusjohtaja Joonas Kuronen sanoo.

Kangaspeska on ensimmäinen taiteilija, jolle Foodora myöntää taideapalkinnon. Tästä eteenpäin Foodora myöntää vuosittain 5000 euron arvoisen taideapalkinnon nuorelle kuvataiteilijalle.

“Haluamme myös jatkossa tukea suomalaista taidetta, siksi päätimme perustaa oman taidepalkinnon nuorille kuvataiteilijoille. Haluamme haastaa myös muut alustatalouden yritykset tukemaan suomalaista taidetta. Taiteessa, kuten myös toiminnassamme, on aina kyse uuden luomisesta”, Joonas Kuronen jatkaa.

Kuraattori, galleristi Veikko Halmetoja näkee tamperelaisen Kangaspeskan teoksissa kykyä avata katsojille ja kokijoille uusia maailmoja. 

“Miltei abstraktien teosten esittävä olemus paljastuu, kun niitä katsoo vuorotellen makro- ja mikrotasolla. Kangaspeska yhdistää hienolla tavalla art nouveaun kuvakieltä nykyaikaiseen visuaaliseen ilmaisuun, johon vaikuttavat valokuvat, tiede ja digitaalinen kuvavirta,” kuvaa Veikko Halmetoja.

Halmetoja kiittää Foodoraa tärkeästä avauksesta nuorille kuvataiteilijoille suunnatun taidepalkinnon perustamisesta. Halmetoja tekee jatkossa myös ehdotuksen vuosittain Foodoralle taidepalkinnon saajasta.

“Uran alku, ensimmäiset näyttelyt ja niiden tuottaminen ovat usein taiteilijan uralla erityisen herkkää aikaa. On upeaa, että Foodora tarttuu juuri tähän vaiheeseen ja tukee nuoria taiteilijoita nousemaan uransa ensimmäiset portaat,” Veikko Halmetoja sanoo.

Verkko-taidenäyttely on esillä Ratinan Tunneligalleriassa toukokuuun loppuun kauppakeskuksen ja stadionin välisessä kevyen liikenteen alikulussa. Kuvataiteilija Sura Kangaspeska on median käytettävissä haastatteluita varten.

Liitteenä olevat kuvat ovat vapaasti median käytettävissä. Kuvissa esiintyy kuvataiteilinja Sura Kangaspeska ja hänen teoksensa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Foodora
Pasilankatu 10
00240 Helsinki

http://www.foodora.fi

Foodora on ruoan ja päivittäistavaroiden kuljetuspalvelu, joka toimii 8 maassa Euroopassa - Suomessa, Itävallassa, Tšekissä, Tanskassa, Unkarissa, Norjassa, Ruotsissa ja Slovakiassa. Foodoran tavoitteena on tarjota asiakkailleen nopea ja edullinen palvelu, mahdollistaen heille enemmän aikaa keskittyä siihen, mikä heille on tärkeintä. Foodora toimittaa monenlaisia tuotteita, mukaan lukien päivittäistavaroita, kotitaloustuotteita ja ravintolaruokia 30 minuutissa tai nopeammin. Foodora on osa Delivery Hero -konsernia, joka on yksi maailman johtavimmista ruoan ja päivittäistavarakaupan toimitusalustoista. Suomessa yli 100 paikkakunnalla toimiva Foodora aloitti toimintansa Helsingissä kesällä 2015. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Foodora

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye