Atradius

Kasvutoimialat Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa

Jaa
Atradiuksen uusimmassa talouskatsauksessa analysoimme Euroopan, Aasian ja Yhdysvaltojen markkinoita selvittääksemme, millä toimialoilla on kasvumahdollisuuksia.

Euroopassa Venäjän hyökkäys Ukrainaan jatkuu edelleen, ja euroalueen näkymät ovat synkät, koska euroalue on maantieteellisesti lähellä sotaa ja riippuvainen fossiilisten polttoaineiden tuonnista. Tästä huolimatta autoteollisuudessa, tieto- ja viestintätekniikassa sekä lääketeollisuudessa on kasvumahdollisuuksia. Esimerkiksi autoteollisuus saa uutta pontta, kun varastotasot elpyvät, toimitushäiriöt vähenevät ja energian säännöstelyn uhka hälvenee.

Yhdysvalloissa hintojen ja korkojen nousu tukahduttavat kotimaisen kysynnän. Kasvumahdollisuuksia on aiempaa vähemmän, mutta auto- ja kuljetusalan näkymät ovat kohtalaiset. Autoteollisuuden tuotannon odotetaan kasvavan 2,9 prosenttia vuonna 2023, mikä vastaa maailmanlaajuista kasvua. Uusi infrastruktuuripaketti tukee alaa ja lisää kuljetus- ja logistiikkapalvelujen kysyntää tänä vuonna.

Aasiassa näkymät ovat edelleen myönteiset, mutta odotamme kasvun hidastuvan maailmanlaajuisen kysynnän heikentyessä. Rakentamisen, tieto- ja viestintätekniikan, elintarviketeollisuuden ja liikenteen toimialoilla on vahvat kasvuennusteet. Rakennustuotanto kasvanee Aasian ja Tyynenmeren alueella peräti 6,4 prosenttia vuonna 2023, kun maailmanlaajuisesti rakennusalan kasvun ennustetaan olevan vain 1,9 prosenttia.

– Vuosi 2022 oli monella tapaa haastava. Venäjän hyökkäys Ukrainaan, nousevat energian hinnat, inflaatio, voimakkaasti nousevat korot, vain muutaman aiheen mainitakseni, ovat hillinneet yritysten investointihalukkuutta. Taloudellisesti epävarmana aikana voi tuntua turvalliselta laittaa myös stoppi investoinneille. Tämä ei kuitenkaan kannata, sillä investoinnit uudistavat taloutta ja luovat pohjaa uudelle kasvulle. Panosta nyt vakaaseen liiketoimintaan ja ymmärrä viennin merkitys, Atradius Suomen maajohtaja Juhani Laitala kommentoi.

Jos haluat lukea lisää aiheesta, lataa koko analyysimme täältä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Atradius
Atradius
Mannerheimintie 4
00100 Helsinki

+ 358 96 811 240https://atradius.fi/

Luottovakuuttamisen, takausten ja perintäpalveluiden asiantuntijoina olemme sitoutuneet rakentamaan vahvoja asiakassuhteita.

Atradius on merkittävässä roolissa tukiessaan kansainvälisesti toimivien suomalaisten yritysten liiketoimintaa. Kansainvälinen verkostomme mahdollistaa sen, että pystymme vastaamaan suomalaisten asiakkaidemme moninaisiin tarpeisiin sekä koti- että vientimarkkinoilla.

Olemme kansainvälinen yritys; toimimme 52 eri maassa ja meillä on tiedot yli 240 miljoonan yrityksen maksutapakäyttäytymisestä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atradius

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme