Lomarengas Oy

Talviloman suomalaiset vuokramökit kiinnostavat nyt ulkomaalaisia - varausten määrät tuplaantuneet viime vuodesta

Jaa
Ulkomaalaisten varaukset tulevat nyt erityisesti Keski-Euroopasta. Kotimaisten asiakkaiden hiihtolomavarauksia on vähemmän kuin viime vuonna.
Vuokramökki Rukalla. Kuva: Lomarengas
Vuokramökki Rukalla. Kuva: Lomarengas

Eurooppalaiset matkaajat ovat tänä talvena innostuneet suomalaisista vuokramökeistä. "On ilahduttavaa, että eurooppalaiset ovat taas löytäneet Suomen matkailukohteena. Puhumme liki 100 prosentin kasvusta ulkomaisissa varauksissa", Lomarenkaan toimitusjohtaja Eva Kohonen iloitsee. "Vaikka venäläiset matkailijat puuttuvat kokonaan, ovat eurooppalaiset varaukset paikanneet heidän poissaolonsa täysin."

Maajakauma varauksissa on Kohosen mukaan varsin perinteinen. "Eurooppalaisista saksalaiset, ranskalaiset ja sveitsiläiset ovat ahkerimpia Suomi-matkaajia, mutta erityisesti virolaiset ovat kiinnostava ja kasvava kohderyhmä suomalaisille vuokramökeille", Kohonen valottaa.

Siinä missä ulkomaalaiset asiakkaat täyttävät suomalaisia vuokramökkejä, ovat kotimaisten asiakkaiden ennakkovaraukset talvelle vähentyneet 10 prosenttia viime vuodesta. "Vuokramökki kiinnostaa yhä myös kotimaistakin talvimatkaajaa", Kohonen kertoo. "Elinkustannusten nousu on luonnollisesti vähentänyt varausintoa, mutta varauksia tule hiihtolomien lähestyessä koko ajan lisää."

Hiihtoloma on talven ykkössesonki

Etelä-Suomen hiihtolomaviikolle, eli viikolle 8, on Lomarenkaan palvelussa vapaana noin 400 mökkiä liki 4000 mökistä. "Vuokramökkejä riittää kyllä halukkaille, mutta hiihtokeskusten ytimessä sijaitsevaa, hyvin varustettua vuokramökkiä havittelevalla tulee jo kiire", muistuttaa Kohonen.

Talvilomalla kelpaavat erityisesti talviaktiviteetteja lähellä sijaitsevat vuokramökit, joiden varustelu sopii lapsiperheille ja porukoille. "Kaikista suosituimmat mökit, eli hyvin varustellut perhemökit hiihtokeskuksissa, menevät aina ensimmäisenä, ja aikainen lintu todellakin nappaa madon", Kohonen kertoo. ”Keskimäärin perustasokas vuokramökki viikoksi maksaa noin 800 euroa.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vuokramökki Rukalla. Kuva: Lomarengas
Vuokramökki Rukalla. Kuva: Lomarengas
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lomarengas Oy
Lomarengas Oy
Sörnäisten rantatie 29
00500 Helsinki

0306 502 502http://www.lomarengas.fi

Vuonna 1967 perustettu Lomarengas Oy on kotimainen loma-asuntojen välittäjä. Edustettuna yli 4000 vuokramökkiä, huvilaa ja huoneistoa. Kaikki kohteet on laatutarkastettu ja luokiteltu. 

Suurimmat osakkeenomistajaryhmät ovat mökinomistajat ja matkailuyrittäjät. Lomarengas-konserniin kuuluvat emoyhtiö Lomarengas Oy sekä tytäryhtiö Ylläksen Matkailu Oy. Konsernin liikevaihto on vuonna 2022 noin 46 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 40.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lomarengas Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye