MIELI Suomen Mielenterveys ry

Uusi työkalu helpottaa mielenterveyden edistämistä kunnissa

Jaa
Mieli ry:n Hyvän mielen kunta -hanke on kehittänyt kuntien käyttöön uudenlaisen työkalupakin, joka tarjoaa kymmeniä toimintamalleja kaikenikäisten mielenterveyden edistämiseen sekä ehkäisevään päihdetyöhön.
Hyvän mielen kunta -työkalupakki auttaa kuntia panostamaan kuntalaisten mielen hyvinvointiin.
Hyvän mielen kunta -työkalupakki auttaa kuntia panostamaan kuntalaisten mielen hyvinvointiin.

Mielenterveysongelmien korjaaminen kuormittaa kuntien resursseja huomattavasti enemmän kuin ehkäisevä työ. Kuntalaisten mielenterveyttä on mahdollista vahvistaa eri hallinnonaloilla nyt julkaistavan työkalupakin avulla. Se tarjoaa tukea myös ehkäisevään päihdetyöhön. 

- Kunnat tarvitsevat tukea ja rakenteita mielenterveyden edistämiseen ja ongelmien ehkäisemiseen. Kehittämämme Hyvän mielen kunta -työkalupakin avulla kunnissa toimivat eri alojen ammattilaiset voivat tunnistaa mielenterveyden ja päihdetyön katvealueita ja saada työkaluja kuntalaisten tukemiseen, avaa hankepäällikkö Karin Palmén MIELI ry:n Hyvän mielen kunta –hankkeesta.

Hyvän mielen kunta -työkalupakki sisältää kymmeniä toimintamalleja, joista kunnat hyötyvät panostaessaan mielenterveyden edistämiseen ja ehkäisevään päihdetyöhön. Mieli.fi-verkkopalvelussa sijaitseva työkalupakki on rakennettu ilmiöittäin, ja sieltä löytyy toimintamalleja kaikille ikäryhmille.

Ilmiöt on valittu mielenterveyden edistämisessä ja ehkäisevässä päihdetyössä tunnistetuista suojaavista ja herkistävistä tekijöistä. Tällaisia ovat esimerkiksi vanhemmuuden tuki, kiusaamisen ehkäisy, mielenterveystaitojen vahvistaminen, työyhteisöjen kehittäminen ja tunne- ja vuorovaikutustaitojen vahvistaminen. Ne ovat tutkimusten mukaan tehokkaita keinoja mielenterveyden, terveen päihdekäyttäytymisen ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Hyvän mielen kunta on MIELI ry:n Mielenterveysstrategiaa toimeenpaneva hanke. Hankkeessa kehitetään yhdessä 32 kunnan kanssa kuntien mielenterveyden edistämisen ja ehkäisevän päihdetyön kokonaismallia. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Karin Palmén
Hankepäällikkö, Hyvän mielen kunta -hanke
040 482 4282
karin.palmen@mieli.fi

Erja Brusila
Asiantuntija, Hyvän mielen kunta -hanke
040 3537 040
erja.brusila@mieli.fi


Johanna Minkkinen
Viestinnän asiantuntija, Hyvän mielen kunta -hanke
040 1830 043
johanna.minkkinen@mieli.fi

Kuvat

Hyvän mielen kunta -työkalupakki auttaa kuntia panostamaan kuntalaisten mielen hyvinvointiin.
Hyvän mielen kunta -työkalupakki auttaa kuntia panostamaan kuntalaisten mielen hyvinvointiin.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

MIELI Suomen Mielenterveys ry
MIELI Suomen Mielenterveys ry
Maistraatinportti 4
00240 Helsinki

(09) 615 516https://mieli.fi/

MIELI Suomen Mielenterveys ry tekee työtä mielenterveyden edistämiseksi ja ongelmien ehkäisemiseksi. MIELI ry puolustaa kaikkien yhtäläistä oikeutta hyvään mielenterveyteen. Järjestö koordinoi valtakunnallisen kriisikeskusverkoston toimintaa sekä edistää lasten, nuorten, työikäisten ja ikääntyneiden mielenterveyttä ja mielen hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta MIELI Suomen Mielenterveys ry

Kehysriihen päätökset romuttavat järjestöjen auttamistyön17.4.2024 18:00:00 EEST | Tiedote

Suomalaisen terveyden ja hyvinvoinnin yksi tukijalka, järjestöjen ennaltaehkäisevä työ ja matalan kynnyksen auttaminen, on vakavasti uhattuna. Kehysriihen päätös leikata jopa kolmannes sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuksista tarkoittaa useiden toimintojen lakkauttamista eli useiden avun tarpeessa olevien ryhmien tuen loppumista. Myös MIELI ry:n kyky vahvistaa mielenterveyttä ja tarjota kriisiapua tulee päätöksen myötä heikkenemään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye