Ravintola Helsingin Suomalainen Klubi sai Chaîne des Rôtisseurs -kilven
”Chaîne des Rotisseurs kilpi on järjestömme korkein ravintoloille myönnettävä tunnus. Helsingin Suomalaisen Klubin ravintolassa on panostettu hienosti keittiön ja salin saumattomaan yhteistyöhön. Rôtisseurs-kilpi on intohimoisen työn tunnustus ja tämän intohimon säilyttämällä klubiravintolalla on huikeat mahdollisuudet kehittyä entisestään, sillä ravintola tarjoaa laadukkaan lounaan ohella monenlaiset juhlapuitteet isompiin tilaisuuksiin”, sanoi Chaîne des Rôtisseurs-kilven luovuttanut Chaîne des Rôtisseurs Finlanden valtavouti Johanna Hornborg-Ojala.
Helsingin Suomalainen Klubi palvelee jäseniään kaupungin olohuoneena, mutta ravintola on kaikille avoin. Klubiravintola on auki päivittäin tarjoten tasokasta a’la carte lounasta. Ravintolan pääsalin lisäksi Klubilla on kahdeksan eri kabinettia kokouksiin, juhliin ja yksityiseen ruokailuun. Helsingin Suomalaisella Klubilla on pitkät perinteet ja se näkyy myös ravintolan ruokalistoilla. Ravintolassa pyritään suosimaan edelleen klassisia ruokaperinteitä, kuten blini-, made- ja rapukausia. Myös läskisoosi, vorschmack ja tartarpihvi pidetään listoilla. Moderneja tuulahduksia ei kuitenkaan unohdeta tarjonnasta.
Rôtisseurs-kilvenluovutus iltana ravintolassa tarjoiltiin juhlamenu, jossa alkuun nautittiin rapea tattariblini mateenmädillä. Pääruokana tarjoiltiin upeasti kypsytetty kotimainen hirvensisäpaisti talvitryffelillä ja illan päätti sitruunapiiras, jonka yhteydessä oli mustaherukkaa ja lakritsia.
”Chaîne des Rôtisseurs kilven saaminen on kunnia. Aiomme vaalia kilven vaatimaa tasoa. Olin itse 90-luvun lopulla Jeunes Chefs Competition eli Nuorten Kokkien -kisoissa voittaen Helsingin aluekilpailut ja sain käädyt pari vuotta myöhemmin. Aiomme säilyttää ravintolassa saavutetun korkean tason”, totesi ravintolajohtaja, Marko Koskinen saadusta gastronomisesta arvostuksesta.
Ravintolan toiminnasta klubilla vastaa Kanresta Oy. Ravintolapäällikkönä toimii Carla Bärlund.
”On hienoa, että Helsingin Suomalaisen Klubin ravintola sai Rôtisseurs-kilven. Ravintolanjohtaja Marko Koskisen järjestelmällinen kehittämistyö näkyy hyvin ravintolan kaikkinaisena laadun kehityksenä. Klubin ravintola täydentää hienosti Helsingin seudun kilpiravintoloita”, totesi Vesa Loponen, Helsingin voutikunnan vouti.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Bailli Délégué Finlande, Suomen valtavouti Johanna Hornborg-Ojala, 044-5451262, johanna.hornborg@gmail.com
Ravintola Helsingin Suomalainen Klubi, Marko Koskinen, Maitre Restaurateur,
040 7629 252, marko.koskinen@kanresta.fi
Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Chargee de Presse, Niki Malmros niki.malmros@allergia.fi ja 040-5255982 / tilaisuuden kuvat
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Chaîne de Rôtisseurs on kansainvälinen gastronominen järjestö, jonka toiminnan lähtökohtana on yhdistää alan harrastajat ja ammattilaiset. Jäsenyys tarjoaa elämyksiä muun muassa illallisten, workshoppien ja tuottajavierailuiden muodossa. Samanhenkisessä seurassa nautitaan - toisinaan juhlavammin, toisinaan hyvinkin rennosti - hyvän ruoan, juoman ja palvelun parissa. Kilpiravintolat yli 70 maassa ovat tiiviisti mukana toiminnassa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR18.10.2023 15:39:54 EEST | Tiedote
Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.
Poriin toinen Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilpi11.9.2023 15:14:02 EEST | Tiedote
Porin keskustassa, Eetu Salinin aukiolla sijaitsevalle Borg Kitchen & Barille myönnettiin lauantaina 9.9. kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan gastronomian korkeasta tasosta, erinomaisesta palvelusta sekä alueellisten ja kulinaaristen perinteiden kehittämisestä.
Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote
Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.
Lappiin toinen Chaîne des Rôtisseurs myymäläkilpi21.8.2023 15:48:26 EEST | Tiedote
Sodankylän Sattasessa sijaitsevalle Lapin Gourmetkokkien herkkupuodille myönnettiin lauantaina kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus korkeasta tasosta ja osaamisesta.
Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille ravintola-alan Chaîne des Rôtisseurs -kilpi25.5.2023 11:47:30 EEST | Tiedote
Puumalassa, välkehtivän sinisen Saimaan rannalla sijaitsevan Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille myönnettiin viime viikonloppuna Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.