Vaasan Sähkö Oy

66 000 asiakasta Vaasan Sähköverkon alueella saa uuden älymittarin

Jaa
Vaasan Sähköverkko vaihtaa vuosien 2023 ja 2024 aikana uudet, älykkäät sähkömittarit 66 000 asiakkaalle. Uusien mittareiden myötä siirrytään vastikään alalla mahdollistettuun vartin mittaustiheyteen. Samalla mittareiden etäohjattavuus helpottuu.

 ‒ Mittarit vaihdetaan kaikille niille asiakkaille, joille älymittaria ei ole vielä asennettu. Asiakkaalle lähetetään kotiin kirje, kun vaihto lähestyy, kertoo Vaasan Sähköverkon mittauspalvelupäällikkö Tony Bäck.

 ‒ Kirjeessä ehdotetaan ajankohtaa mittarinvaihdolle, jonka asiakas voi vahvistaa verkkopalvelussa tai soittamalla annettuun varausnumeroon. Jos aika ei sovi, voi asiakas varata uuden ajan.

Itse mittarinvaihdosta vastaa Vaasan Sähköverkon kumppani Eltel Networks. Mittarit tullaan vaihtamaan yksi alue kerrallaan.

 ‒ Jos sähkömittari sijaitsee paikassa, jonne mittariasentajalla ei ole vapaata pääsyä, tulee asiakkaan olla kotona, kun mittaria tullaan vaihtamaan. Mittarinvaihto kestää vain 10–20 minuuttia.

 ‒ Kerrostaloissa ja rivitaloissa vaihdettavat huoneistokohtaiset mittarit sijaitsevat yleensä kiinteistön yleisissä tiloissa, mutta joissain tapauksissa mittari sijaitsee itse huoneistossa.

Mittarinvaihdon myötä asiakas saa entistä tarkempaa tietoa kulutuksestaan, joka uudessa mittarissa näkyy varttitunnin tarkkuudella.

 ‒ Lisäksi kulutustiedot päivittyvät nopeammalla syklillä Vaasan Sähkön sovellukseen – jopa neljä kertaa vuorokaudessa.

Mittarit on vaihdettava lakimuutosten takia. Uudet mittarit vastaavat sähkömarkkinalain uusia vaatimuksia. Ne ovat myös etäohjattavuudeltaan parempia.

 ‒ Jos käyttöpaikassa ilmenee esimerkiksi hengenvaarallinen nollavika, ilmoittaa uusi mittari myös siitä meille ja pystymme reagoimaan tilanteeseen.

Mittarinvaihdosta ei tule kuluja asiakkaalle.

Lue lisää mittarinvaihdosta osoitteessa www.vaasansahkoverkko.fi/alymittari

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö. Konserniin kuuluu tytäryhtiö Vaasan Sähköverkko Oy. Konsernissa työskentelee noin 135 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2021 oli noin 209 milj. euroa. Vuonna 2022 Vaasan Sähkö täytti 130 vuotta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Vaasan Sähköverkko pyytää kommentteja sähköverkon kehittämissuunnitelmaan17.5.2024 07:02:00 EEST | Tiedote

Vaasan Sähköverkko on laatinut verkon kehittämissuunnitelman, jossa esitetään, miten alueen sähköverkkoa aiotaan kehittää tulevina vuosina. Suunnitelma perustuu arvioihin erilaisista yhteiskunnallisista muutostekijöistä, kuten vihreän siirtymän edistymisestä sekä alueen väestön, palveluiden ja teollisuuden kehittymisestä. Merkittäviä tekijöitä ovat myös lämmityksen ja liikenteen sähköistyminen sekä sähkön pientuotanto. Suunnitelmaa voi kommentoida toukokuun loppuun saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye