Kustannusosakeyhtiö Otava

Uusi valokuvakirja esittelee Jörn Donnerin aiemmin julkaisemattomia valokuvia ja paljastaa hänen mestarilliset valokuvaustaitonsa

Jaa
Uusi valokuvateos "Jörn Donner – Matkalla – På resa – Travelling 1951–1968" (tekijät Tuula Kousa, Anders Carpelan ja Hannamari Shakya) syventää käsitystä monilahjakkaasta Jörn Donnerista. Kauan kadoksissa olleet valokuvat osoittavat, että suuren yleisön tuntema kulttuuripersoona oli myös mestarillinen valokuvaaja.

Toukokuussa 2020 Donnerin sukutalosta Helsingissä löytyi kauan kätkössä ollut kymmenien tuhansien kuvien arkisto, joka kuului Jörn Donnerille (1933–2020). Kävi ilmi, että arkistoon sisältyi kansainväliset mitat täyttävä valokuvakokoelma.

Tätä kukaan ei ollut tiennyt – kuvien myötä monilahjakas Jörn Donner osoittautui myös taitavaksi valokuvaajaksi. 

Työryhmä valitsi nyt julkaistavaan uutuuskirjaan Jörn Donner – Matkalla – På resa – Travelling 1951–1968 parhaat kuvat laajasta kokoelmasta. 

Kuvat kirjassa kertovat kadonneesta maailmasta sellaisena kuin Jörn Donner sen kauan sitten näki, koki ja taltioi. Kuvien lomassa on siellä täällä otteita Jörn Donnerin kirjoittamista kirjeistä. Kirjan tekstit ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. 

Kirjan kuvat ovat kaikkialta maailmasta – Euroopasta, Aasiasta, Kaukoidästä, Yhdysvalloista, Latinalaisesta Amerikasta, Afrikasta... Kuvissa näkyy elämän koko kirjo, kurjuudesta arjen kautta loistoon. Donner ikuisti ihmisiä niin hetken välähdyksinä arkisissa tilanteissa, joukkoina poliittisissa tapahtumissa kuin Cannesin filmijuhlien tähtitarhassa. 

Kirja on tehty pieneen ja intiimiin matkaopas- tai muistikirjakokoon, joka kunnioittaa Donnerin toivetta taiteellisesta ja minimalistisesta valokuvakirjasta.

Tuula Kousa on palkittu kustannustoimittaja, tuottaja ja tietokirjailija. Anders Carpelan on palkittu, pitkäaikainen Jörn Donnerin kirjojen graafinen suunnittelija ja Hannamari Shakya on valokuvaaja, tuottaja sekä useita valokuvateoksia tehnyt palkittu kirjailija. 

Donnerin kuviin perustuva valokuvanäyttely avautuu Hakasalmen huvilassa maaliskuun lopussa 2023. Näyttelyn mediapäivät ovat 28.3. ja 29.3. Yleisölle näyttely aukeaa 31.3. klo 11.00.   

Lisätietoja näyttelystä: Jaana.Munck@hel.fi    

Lisätietoja näyttelyn mediapäivistä: Johanna.Kumpulainen@hel.fi   

Jörn Donner – Matkalla – På resa – Travelling 1951–1968 on arvostelu- ja käsittelyvapaa 30.3. 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi 

Pdf-vedokset ja lisätiedot: adele.couavoux@otava.fi 

”Kohtaloni on aina ollut olla arvostettu myöhemmin. En ole valmis kompromisseihin,
en tässä elämässä."
Ote Jörn Donnerin kirjeestä Birgitta von Bonsdorffille Djakartasta 1960-luvulla.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

TÄNÄÄN: Otavan online-hyvinvointipressissä 11.6. kuulet syksyn tärkeimmistä lifestyle-uutuuksista11.6.2024 09:48:10 EEST | Tiedote

Tervetuloa kurkistamaan syksyn 2024 tietokirjauutuuksiin! Otavan hyvinvointipressissä pääset sukeltamaan syksyn isoihin hyvinvointi- ja lifestyle-teemoihin suoraan tietokirjailijoiden johdattelemana. Iltapäivän aikana olemme kahden kesken Sami Kurosen kanssa, opimme tulkitsemaan unia, käsittelemme ulkopuolisuuden kokemuksia ja pakkaamme repun valmiiksi soolomatkaa varten. Tervetuloa linjoille!

KUTSU: Otavan online-hyvinvointipressissä 11.6. kuulet syksyn tärkeimmistä lifestyle-uutuuksista6.6.2024 08:22:00 EEST | Tiedote

Tervetuloa kurkistamaan syksyn 2024 tietokirjauutuuksiin! Otavan hyvinvointipressissä pääset sukeltamaan syksyn isoihin hyvinvointi- ja lifestyle-teemoihin suoraan tietokirjailijoiden johdattelemana. Iltapäivän aikana olemme kahden kesken Sami Kurosen kanssa, opimme tulkitsemaan unia, käsittelemme ulkopuolisuuden kokemuksia ja pakkaamme repun valmiiksi soolomatkaa varten. Tervetuloa linjoille!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye