Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

Turun musiikkijuhlien ja Ruissalon Telakan yhteistyötapahtuma Telakka Unplugged saa ensi-iltansa perjantaina 17.3.

Jaa
Ruissalon Telakan Lindblom-salissa nähdään 17.3.2023 kokonaan uudenlainen akustinen konsertti, jossa taiteilija tuodaan yleisön keskelle. Ruissalon Telakan ja Turun musiikkijuhlien yhteistuotanto kantaa nimeä Telakka Unplugged. Avausillassa lavalla nähdään Kasmir ja Lasse Piirainen. Toinen elämyksellinen tapahtumakokonaisuus koetaan 28.4. ja silloin lavan valtaa Vain elämää -ohjelmastakin tunnettu Yona.

Telakka Unplugged -tapahtumakokonaisuus on uniikki elämys, joka sisältää Suomen eturivin artisteja akustisena, valoköynnöksiä, viinilaatikoita, räsymattoja, kynttilöitä ja saariston tunnelmaa läheisten ihmisten ympäröimänä. Taiteilijat tuodaan poikkeuksellisesti yleisön keskelle, jotta tapahtuman intiimiys ja tunnelma saadaan taattua.

Radio Helsingin tuottamassa Telakka Unplugged -radio-ohjelmassa Kasmir kuvailee tulevaa konserttia seuraavasti: ”Luvassa on kunnon vuoristorata täynnä erityisiä versioita kappaleista. Meillä ei ole taustanauhoja, joten kyseessä ei ole todellakaan peruskeikka missään nimessä. Sieltä puuttuu kaikki ne asiat, jotka sitä keikkaa kahlitsisivat. Me voimme tehdä mitä vaan ja me tehdäänkin mitä vaan.”

”Olemme innoissamme yhteistuotannosta Ruissalon Telakan kanssa. On inspiroivaa päästä kehittämään Turun kulttuurikenttää vahvan ja laadukkaan toimijan kanssa. Telakka Unplugged on Varsinais-Suomessa täysin uudenlainen avaus, joka sopii Turun musiikkijuhlien jo ennestään rohkeaan ja vahvaan ohjelmistoon”, kertoo Turun musiikkijuhlien myynti- ja markkinointipäällikkö Eveliina Salminen.

Ensiluokkainen illallinen ennen konserttia

Iltoihin on mahdollista yhdistää tunnelmallinen illallinen ennen konserttia Ruissalon Telakan Ravintola Tenlénissä. Tarjolla olevat musamenut ovat läpileikkaus Tenlénin á la carte -listan parhaista annoksista. Ravintolan henkilökunta on koonnut illan asiakkaille ainutlaatuisen makuelämyksen, joka istuu täydellisesti koko tapahtuman sisältöön.

Ruissalon Telakan ravintolatoiminnoista vastaava Nina Koiranen on innoissaan: ”Telakka Unplugged on loistava esimerkki yhteistyön voimasta. Turun musiikkijuhlien ja Radio Helsingin kanssa meitä yhdistää ennakkoluuloton ja nopea toiminta, haluamme luoda uutta ja yllättää asiakkaamme vuodesta toiseen. Uuden konseptin vieminen toteutusvaiheeseen on ollut vauhdikas ja hauska prosessi, jolle on taatusti jatkoa luvassa. Ympärivuotiseksi menestykseksi osoittautunut, kesäksi 2021 avautunut Tenlén BBQ & Smokery täydentää konserttielämyksen savustamokeittiön upeilla herkuilla. Nälkäisenä ei konserttiin kannata tai tarvitse mennä.”

Ravintolan nimi tulee Turun Veneveistämön viimeiseltä johtajalta – G.A. Tenléniltä (1881–1954). Gustaf vaikutti veistämöllä vuodesta 1904 aina kuolemaansa saakka, ja hän oli tärkeässä roolissa nykyisen Ruissalon Telakan tuolloisessa menestyksessä. Hänen aikakaudellaan Ruissalossa rakennettiin suurin osa Telakan historian huippuveneistä. Ystävien kesken ”Tellus” nautti lähes oraakkelimaista kunnioitusta nuorempien purjehtijoiden parissa, ja hänen muistokirjoituksestansa voi lukea meren ja veneiden olleen hänelle elämän sisältö ja tarkoitus.

Ravintola Tenlén haluaa vaalia G.A. Tenlénin arvokasta elämäntyötä ja perintöä, joten siksi ruokaa valmistetaan niin kuin Tenlén valmisti veneitä – intohimolla ja antaumuksella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr
Sibeliuksenkatu 2
20100 Turku

http://www.turunmusiikkijuhlat.fi
 

TURUN MUSIIKKIJUHLAT ON SUOMEN VANHIN YHTÄJAKSOISESTI TOIMINUT MUSIIKKIFESTIVAALI. MONIPUOLINEN KAUPUNKI-FESTIVAALI TARJOAA KORKEATASOISTA MUSIIKKIA MONEEN MAKUUN.

 

Festivaalin perustajana oli vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa yleisölleen korkeatasoista musiikkia, mm. suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia, ulkoilmatapahtumia ja konsertteja lapsille. Juhlilla käy vuosittain niin kotimaisia kuin ulkomaisia huippuartisteja. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

Lauri Porra blir konstnärlig ledare för Åbo Musikfestspel från 202530.5.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

I sommar arrangeras Åbo musikfestspel för 65:e gången, 8–31 augusti. Som residenskonstnär vid Finlands äldsta kontinuerligt arrangerade musikfestival fungerar Aliisa Neige Barrière, och hon har planerat en helhet bestående av tre konserter för sommarens festival. Från och med 2025 är tonsättaren och musikern Lauri Porra konstnärlig ledare för Åbo musikfestspel. Hans kontrakt täcker åren 2025–2027. Högklassig klassisk musik utgör festivalens kärna, men under de senaste åren har utbudet breddats ännu mer än tidigare, och inslagen av tvärkonstnärlighet och olika partnerskap har ökat. Vid huvudevenemanget i augusti hålls årligen ett trettiotal konserter.

Lauri Porra on Turun musiikkijuhlien uusi taiteellinen johtaja vuodesta 202530.5.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Turun musiikkijuhlat järjestetään tänä kesänä 8.-31. elokuuta järjestyksessään 65. kerran. Suomen vanhimman yhtäjaksoisesti järjestetyn musiikkifestivaalin residenssitaiteilijana vuonna 2024 toimii Alisa Neige Barrière, joka on suunnitellut kesän festivaalille kolmen konsertin kokonaisuuden. Vuodesta 2025 Turun musiikkijuhlien taiteellisena johtaja toimii säveltäjä, muusikko Lauri Porra. Hänen sopimuksensa kattaa vuodet 2025-2027. Festivaalin ytimessä on korkeatasoinen klassinen musiikki, mutta tarjontaa on viime vuosina entisestään monipuolistettu ja esimeriksi taiteidenvälisyyttä ja erilaisia kumppanuuksia kasvatettu. Elokuun päätapahtumassa kuullaan vuosittain kolmisenkymmentä konserttia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye