Maanmittauslaitos

Pohjois-Pohjanmaan pienet kunnat verkkaisia huoneistotietojärjestelmään siirtymisessä. Tuoko Maanmittauslaitoksen siirtoklinikka apua tilanteeseen?

Jaa
Maanmittauslaitos tarjoaa tukea pienten taloyhtiöiden osakeluetteloiden siirtoon. Tule 30.3. klo 11.30–18 Maanmittauslaitoksen järjestämään osakeluetteloiden siirtoklinikkaan Oulun Technopolikseen.
Kuva: Riku Hasari
Kuva: Riku Hasari

Helmikuun lopussa Pohjois-Pohjanmaan tilanne huoneistotietojärjestelmään siirtymisessä oli koko maan keskiarvon kanssa samalla tasolla. Maakunnassa oli reilu 15 % taloyhtiöistä tehnyt vaadittavan siirron. Alueen aktiivisimmat kunnat ovat olleet Lumijoki ja Liminka, joissa siirrot ovat mukavasti jo puolessa välissä. Toisaalta etenkin alueen pienemmissä kunnissa siirtoprosentit olivat huolestuttavasti vielä alle viiden prosentin.   

Kaikkien taloyhtiöiden on siirrettävä osakeluettelonsa huoneistotietojärjestelmään vuoden 2023 aikana, ja ammatti-isännöitsijät vastaavat isännöityjen talojen siirroista. Aika siirtymiseen on käymässä vähiin ja Oulussa järjestettävällä osakeluettelon siirtoklinikalla halutaan tukea niitä pieniä taloyhtiöitä, jotka eivät käytä isännöintitoimistoa. 

Tilaisuudessa Maanmittauslaitoksen asiantuntijat tarjoavat konkreettista opastusta osakeluettelon siirtämiseen. Taloyhtiön edustajan tulee ottaa mukaan omat vain pankkitunnukset ja varmistaa, että taloyhtiön tiedot ovat ajan tasalla. Ohjeet tietojen tarkistamiseen löytyvät ilmoittautumissivulta. 

Siirtoklinikkaan osallistuminen on maksutonta, mutta ilmoittautuminen on tehtävä etukäteen Maanmittauslaitoksen verkkosivuilla osoitteessa maanmittauslaitos.fi/tapahtumat. Ilmoittautuminen on auki 23.3.2023 saakka. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Riku Hasari
Kuva: Riku Hasari
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maanmittauslaitos
Maanmittauslaitos
PL 84 (Opastinsilta 12C)
00521 HELSINKI

029 530 1100 (Vaihde)https://www.maanmittauslaitos.fi/

Teemme maanmittaustoimituksia, ylläpidämme kiinteistöjen ja osakehuoneistojen tietoja, huolehdimme omistusoikeuksien rekisteröinneistä ja kiinnityksistä, tuotamme kartta-aineistoja sekä teemme paikkatietoalan tutkimusta.

Maanmittauslaitos.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maanmittauslaitos

Blogi: Paikkatiedot harkitusti käytettyinä hyödyttävät yhteiskuntaa19.6.2024 08:20:10 EEST | Tiedote

Valtiovarainministeriön työryhmä sai viime viikolla valmiiksi paikkatiedon kansallisen riskiarvion, jonka muistio julkaistiin 12.6. Maanmittauslaitos omistaa ja tarjoaa yhteiskunnan käyttöön monenlaista paikkatietodataa ja -palveluita, ja osallistuimme työryhmän työskentelyyn tiiviisti. Paikkatiedot harkitusti jaeltuina ja käytettyinä hyödyttävät yhteiskuntaa monin tavoin, sanoo Maanmittauslaitoksen pääjohtaja Pasi Patrikainen.

Toiveikkuus ei näy alkuvuoden kiinteistökaupoissa19.6.2024 08:03:41 EEST | Tiedote

Tammi-toukokuun kiinteistökauppojen tilastot osoittavat, että kiinteistökauppa väheni 1,4 % hiljaisesta kiinteistökaupan alkuvuodesta 2023, vaikka julkisessa keskustelussa kaupan piristymistä ennakoidaan. Kesämökkialueiden kestosuosikit ovat hyvin pitäneet pintansa, sillä alueelliset erot kesämökkikauppojen määrissä ja toteutuneissa hinnoissa ovat merkittäviä. Maanmittauslaitos kokosi kiinteistöjen kauppahinnat ja kauppojen lukumäärät vuoden 2024 alusta toukokuun loppuun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye