Tulikivi Oyj

Suomussalmen talkkihankkeeseen 1,6 miljoonan euron T&K-laina Business Finlandilta

Jaa
Business Finland on myöntänyt 1,6 miljoonan euron T&K-lainan Tulikivi Oyj:lle ”Hiilineutraali talkkikaivos ja -prosessi” -hankkeen rahoitukseen.

Business Finland on myöntänyt 1,6 miljoonan euron T&K-lainan Tulikivi Oyj:lle ”Hiilineutraali talkkikaivos ja -prosessi” -hankkeen rahoitukseen.

Hanke on osa kokonaisuutta, jossa Tulikivi ja sen täysin omistama tytäryhtiö Nordic Talc Oy pyrkivät muuttamaan Suomussalmen vuolukivitehtaan talkintuotantolaitokseksi ja varmistamaan talkkivarantojen teollisen hyödyntämisen, joko yhtiön itsensä tai kolmannen osapuolen toimesta.

Hankkeen kesto on vuoden 2025 loppuun saakka, ja hankkeen johtajana toimii Nordic Talc Oy:n toimitusjohtaja Erkki Kuronen.

”Hiilineutraali talkkikaivos ja -prosessi” -hankkeen tavoitteena on kehittää louhinta- ja rikastusprosessi, joka mahdollistaisi hiilineutraalin tuotannon. Sen lisäksi hankkeessa selvitetään talkin tuoteominaisuuksien vaihtelu ja kehitetään energiatehokkaat hienojauhatustekniikat eri käyttökohteisiin soveltuville talkkituotteille. Talkkituotteille tehdään käyttäjien edellyttämät todentamiset ja tuotetestaukset. Osana hanketta selvitetään lisäksi tuotannon sivutuotteiden hyödyntämismahdollisuudet.

Hankkeen tavoitteena on kehittää tulevaisuuden talkintuotantolaitos, joka vastaa 2030-luvun vaatimuksiin. Tulikivi haluaa olla edelläkävijänä mahdollistamassa, että asiakkaiden vastuullisuustavoitteita voidaan tulevaisuudessa tukea tarjoamalla hiilineutraaleja, jäljitettäviä ja laadukkaita talkkituotteita. Myönnetty T&K-laina mahdollistaa aikaisempaa vahvemman kehityspanoksen näiden tavoitteiden saavuttamiseen ja hankkeen edistämiseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heikki VauhkonenToimitusjohtajaTulikivi Oyj

Puh:040-5245593

Tietoja julkaisijasta

Tulikivi Oyj
Kuhnustantie 22
83900 Juuka

0403 063 100https://www.tulikivi.fi

Tulikivi on suomalainen perheyritys, joka on erikoistunut tulisijoihin, kiukaisiin ja sisustuskiviin. Yritys valmistaa kestäviä ja ekologisia lämmitysratkaisuja, joissa yhdistyvät huippuluokan muotoilu ja toiminnallisuus. Tulikiven tuotteet valmistetaan korkealaatuisista luonnon- ja kierrätysmateriaaleista, ja ne ovat tunnettuja pitkästä käyttöiästään sekä energiatehokkuudestaan. Tulikivi on saavuttanut kansainvälistä menestystä ja on arvostettu toimija alallaan. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tulikivi Oyj

Loviisan Asuntomessut: Tulikivi esittelee uuden kokoluokan varaavat takat ja sähkökiukaiden yksilöllisen ohjausjärjestelmän6.7.2023 06:57:54 EEST | Tiedote

Loviisan Kuningattarenrannan Asuntomessut 7.7.-6.8.2023 esittelevät vastuullisia ja kestäviä asumisratkaisuja merellisessä ympäristössä. Tulikivi on mukana messuilla kuuden kodin sisustuksessa takoilla, kiukailla ja sisustuskivillä. Tulikiven osastolla UA/D 7-8 on esillä uutuustuotteita, kuten Jero-takkamallistoa ja uutta kiukaiden ohjaustekniikkaa, jotka molemmat edustavat alan huippua niin designin kuin toiminnallisuuksien osalta.

The enrichment tests of the Suomussalmi talc project and the preliminary design of the concentrator have been completed20.6.2023 13:00:00 EEST | Press release

TULIKIVI CORPORATION PRESS RELEASE 20 JUNE 2023 AT 1 PM In the winter of 2022-2023 and spring 2023, Tulikivi has progressed in the prefeasibility study of the Suomussalmi talc project, the aim of which is to refine the project's financial profitability, environmental and both mining and process technical plans for industrial operations. The company's goal is to draw up technical plans and apply for the permits required by the operation for a mine and concentrator producing carbon-neutral and traceable talc.

Suomussalmen talkkihankkeen rikastuskokeet ja rikastamon esisuunnittelu ovat valmistuneet20.6.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

TULIKIVI OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 20.6.2023 KLO 13:00 Tulikivi on talven 2022-2023 ja kevään 2023 aikana edennyt Suomussalmen talkkihankkeen toteutettavuusselvityksessä (prefeasibility study), jonka tavoitteena on tarkentaa hankkeen taloudelliset kannattavuus-, ympäristö- ja kaivos- sekä rikastustekniset suunnitelmat teollista toimintaa varten. Yhtiön tavoitteena on laatia tekniset suunnitelmat ja hakea toiminnan vaatimat luvat hiilineutraalia ja jäljitettävää talkkia tuottavalle kaivokselle ja rikastamolle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme