Osuuskunta KPY

Enfon ylimääräinen yhtiökokous päätti Enfon jakautumisesta

Jaa
Jakautumisen tavoitteena on terävöittää Enfon konsultointi- ja palveluliiketoimintojen asemointia sekä luoda aiempaa vahvempia edellytyksiä molempien liiketoimintojen kasvulle ja kannattavuudelle.
Enfo jakautuu konsulttiliiketoimintaan ja IT-palveluihin: Enfo Consulting ja Enfo IT Services.
Enfo jakautuu konsulttiliiketoimintaan ja IT-palveluihin: Enfo Consulting ja Enfo IT Services.

Osuuskunta KPY:n (”KPY”) tytäryhtiön Enfo Oyj:n (”Enfo”) ylimääräinen yhtiökokous päätti 14.3.2023 Enfon konsultointiliiketoiminnan eriyttämisestä uuteen itsenäiseen osakeyhtiöön (”Enfo Consulting”) osittaisjakautumisen kautta.

Enfon enemmistöomistajana KPY antaa vahvan tukensa jakautumiselle

KPY on omistautunut ja arvopohjainen omistaja, joka on aktiivisesti mukana omistusyhtiöidensä kehittämisessä. Omistukset tähtäävät pitkäjänteiseen kehittymiseen ja arvonnousuun.

”Osittaisjakautuminen luo edellytyksiä jakautumisessa syntyvien yhtiöiden kasvulle ja kannattavuuden parantamiselle. Se mahdollistaa myös liiketoimintojen kehittämisen aiempaa tarkemmin ja tehokkaammin niiden omien etujen mukaisesti”, Osuuskunta KPY:n toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen korostaa.

KPY suunnittelee omistajastrategiansa mukaisesti sekä liiketoiminnallisten että omistuksellisten kumppanuuksien etsimistä kummallekin jakautumisessa syntyvälle yhtiöille näiden kannattavan kasvun edistämiseksi.

”Sekä Enfon konsultointi- että IT-palveluliiketoiminnassa on huomattavaa osaamista ja kehityspotentiaalia sekä kyvykkyyttä vastata asiakkaiden digitalisaation myötä murroksessa oleviin tarpeisiin. Näemme kummassakin liiketoiminnassa omistaja-arvon kehittämismahdollisuuksia ja uskomme jakautumisen herättävän uudenlaista kiinnostusta myös mahdollisten kumppaneiden taholta”, Lehikoinen kertoo.

KPY tiedotti 27.2. Enfon osittaisjakautumisen olevan yksi niistä prosesseista, jotka vaikuttavat KPY:n suunnitteleman First North -listautumisen aikatauluun. ”Myös mahdollisen listautumisen kannalta meille on tärkeää, että jakautumisesta on nyt tehty päätös ja asia etenee. Tämä selkeyttää Enfon tilannetta ja mahdollistaa keskittymisen molempien liiketoimintojen kehittämiseen”, Lehikoinen kommentoi.

Enfo jakautuu konsulttiliiketoimintaan ja IT-palveluihin

”Enfo Consulting” tulee muodostumaan Enfon konsulttiliiketoiminnasta. Enfon nykyinen toimitusjohtaja Mikko Valorinta tullaan nimittämään Enfo Consultingin toimitusjohtajaksi. Enfon konsultointiliiketoiminnot toimivat sekä Suomessa että Ruotsissa. Vuonna 2021 konsulttiliiketoiminta työllisti 469 henkilöä ja sen liikevaihto oli yhteensä noin 68,3 miljoonaa euroa. Enfo Consulting on tarkoitus nimetä ja brändätä uudelleen jakautumisen jälkeen.

Nykyiseen Enfoon jäävä ”Enfo IT Services” -liiketoiminta keskittyy tarjoamaan kokonaisvaltaisia IT-ulkoistuksia ja konesalipalveluita. Enfon brändi jää kyseisen yhtiön käyttöön ja sen toimitusjohtajaksi tullaan nimittämään Enfon nykyisen Care & Data Platforms -liiketoiminta-alueen johtaja Nina Annila. Vuonna 2021 Enfon IT-palveluliiketoiminta työllisti 280 henkilöä Suomessa. Sen liikevaihto oli noin 36,7 miljoonaa euroa.

Enfo Consultingin henkilöstö siirtyy uuteen yhtiöön vanhoina työntekijöinä nykyisten työtehtävien mukaisesti. Järjestelyn arvioidaan toteutuvan vuoden 2023 toisella neljänneksellä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Enfo jakautuu konsulttiliiketoimintaan ja IT-palveluihin: Enfo Consulting ja Enfo IT Services.
Enfo jakautuu konsulttiliiketoimintaan ja IT-palveluihin: Enfo Consulting ja Enfo IT Services.
Lataa
KPY-konsernin toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen. Ei julkaisurajoituksia.
KPY-konsernin toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen. Ei julkaisurajoituksia.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Osuuskunta KPY
Osuuskunta KPY
Viestikatu 7 A
70600 KUOPIO

Vaihde 017 369 7800http://www.kpy.fi

140-vuotias KPY on arvopohjainen osuuskunta, jonka omistaa Osuuskunta KPY:n osuudenomistajien muodostama yhteisö.

Haluamme luoda elinvoimaa omaa toimintaamme laajemmin sijoittamalla arvopohjaamme sopiviin, toimintansa käynnistys- ja alkuvaiheen ohittaneisiin kannattavan kasvun yhtiöihin sekä kehittämällä modernia työpäiväkokemusta edistäviä toimitilakiinteistöjämme ja palveluitamme.

Visionamme vuoteen 2026 on olla liike-elämän ekosysteemi, joka on yksi Suomen arvostetuimmista menestyjien kasvuympäristöistä. Tätä visiota toteutamme sekä omistamalla aiempaa monipuolisemmin kiinnostavia yhtiöitä (KPY Momentum -strategia) että luomalla ekosysteemejä ja yhteisöjä, jotka houkuttelevat osaajia ja luovat edellytyksiä yritysten kasvulle (KPY Nova -strategia). Katsomme, että Momentum ja Nova -strategialinjamme täydentävät ja tukevat luontevasti toinen toisiaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskunta KPY

KPY-konsernin liiketulos parantui merkittävästi edellisestä vuodesta9.4.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

KPY-konsernin tilikauden 2023 operatiivinen tulos kehittyi myönteisesti. Konsernin liikevaihto, käyttökate ja liiketulos vahvistuivat edellisvuoteen verrattuna. Tytäryhtiöistä Novapolis ylsi erinomaiseen tulokseen liiketoimintaa kasvattaen ja kannattavuuttaan edelleen vahvistaen. Konsernin painopiste on ollut Novapoliksen aktiivisen kehittämisen ja tuloksen lisäksi Voimatelin ja Enfon kannattavuuden parantamisessa. Strategian mukainen työ kannattavuuden vahvistamiseksi jatkuu.

Osuma Henkilöstöpalvelut nousi henkilöstöalan suurimpien joukkoon21.3.2024 08:51:42 EET | Tiedote

Kuopiossa sijaitseva Osuma Henkilöstöpalvelut on noussut henkilöstöalan 20 suurimman yrityksen joukkoon, sijoittuen suoraan listauksen 17. sijalle. Henkilöstöalan liikevaihdon kehitystä seuraava lista julkaistaan Henkilöstöala Hela ry:n toimesta. Osuman sijoituksen myötä listalla on pitkästä aikaa toimija Itä-Suomesta. Useimmat listalla olevista yrityksistä ovat päätoimipaikaltaan Helsingissä tai Tampereella.

Märit Sareyko Epicalin uudeksi toimitusjohtajaksi20.3.2024 10:16:16 EET | Tiedote

Pohjoismaissa toimiva datakonsultointiyritys Epical saa uuden toimitusjohtajan, kun muun muassa Valtech Nordicsin toimitusjohtajana toiminut ja Stora Enson CIO:n tehtävää aiemmin hoitanut ruotsalainen Märit Sareyko aloittaa uudessa toimessa 1. huhtikuuta. Hän korvaa tehtävää aiemmin hoitaneen Mikko Valorinnan. Sareyko tuo Epicaliin osaamista muutosjohtamisesta ja syvällistä ymmärrystä pohjoismaisesta IT-markkinasta. Hän lähtee kehittämään yrityksen tuottavuutta sekä ylläpitämään Epicalin erinomaista asiakastyytyväisyyttä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye