Helsingin yliopisto

Helsingin yliopiston rehtorin haussa kolme hakijaa viimeiseen vaiheeseen

Jaa
Neljä yliopiston rehtoriksi hakenutta olivat yliopistoyhteisön kuultavana 9.3.2023 Näistä hakijoista hallitus valitsi viimeiselle kierrokselle Sari Lindblomin, Kai Nordlundin ja Kimmo Nuotion. Hallitus pyrkii valitsemaan rehtorin kokouksessaan 30.3.2023.

Helsingin yliopiston rehtoriksi haki kaikkiaan 19 henkilöä, joista yhdeksän valittiin haastatteluun. Haastattelukierroksen jälkeen neljä hakijaa kutsuttiin yliopistokollegion järjestämään yhteisön kuulemistilaisuuteen.

Kuulemistilaisuuden jälkeen hallitus on valinnut rehtorihaun viimeiselle kierrokselle seuraavat henkilöt:

FT Sari Lindblom
Psykologi ja yliopistopedagogiikan professori Sari Lindblom toimii Helsingin yliopiston rehtorina.

FT Kai Nordlund
Laskennallisen materiaalifysiikan professori Kai Nordlund toimii Helsingin yliopiston vararehtorina.

OTT Kimmo Nuotio
Kimmo Nuotio on Helsingin yliopiston rikosoikeuden professori ja johtaa Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituuttia (Krimo).

Yliopiston hallitus pyrkii valitsemaan rehtorin kokouksessaan 30.3.2023. Hallitus valitsee rehtorin enintään viiden vuoden määräajaksi 1.8.2023 alkaen.

Rehtori vastaa yliopistolain mukaisesti yliopiston tehtävien taloudellisesta, tehokkaasta ja tuloksellisesta hoitamisesta ja edelleen kehittämisestä. Rehtorilta edellytetään muun muassa tohtorintutkintoa, laajaa yliopistomaailman tuntemusta sekä tutkimus- ja koulutuspoliittista näkemystä, eri sidosryhmiin ulottuvaa yhteistyöverkostoa sekä vankkaa johtajakokemusta.

Yhteyshenkilöt

Tiia Tuomi, henkilöstöjohtaja, tiia.tuomi@helsinki.fi, p. 0294 122 601


Niklas Bruun, Helsingin yliopiston hallituksen puheenjohtaja, niklas.bruun@helsinki.fi
050 599 6801

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye