Seitsemän koiraveljestä – Koiramainen tulkinta Kiven klassikosta

Seitsemän koiraveljestä on Mauri Kunnaksen samannimisen kirjan pohjalta tehty hauska ja vauhdikas koiramainen tulkinta Aleksis Kiven klassikkoromaanista Seitsemän veljestä. Näytelmän dramatisointi on Johanna Sorjosen käsialaa. Teoksen ohjaajana vierailee Aleksis Meaney, joka on aikaisemmin työskennellyt muun muassa Helsingin, Kokkolan ja Joensuun Kaupunginteattereissa sekä Helsingin Kansallisteatterissa, jossa pyörii tällä hetkellä Meaneyn ohjaama Ronja, ryövärintytär. Seitsemän koiraveljestä on Meaneyn ensimmäinen ohjaustyö Vaasan kaupunginteatterissa.
”Teos on vahvasti kasvutarina, jonka keskeisinä kantavina teemoina ovat toisista välittäminen ja tasapainon löytäminen itsensä ja ympäristönsä kanssa. Ajatuksena oli löytää sopiva tasapaino teoksen hengen ja visualiikan välillä, mutta myös tuoda teokseen jotain uutta tulkintaa, hukkaamatta kuitenkaan alkuperäisteoksen taikaa”, kertoo Meaney teoksen maailmasta.
Riemukkaan teoksen sävellys ja musiikkivastuu ovat Sauli Perälän, joka nähdään myös mukana näyttämöllä. Teoksen koreografina toimii teatterinjohtaja Seppo Välinen, ja lavastuksesta ja puvustuksesta vastaavat teatterin uudet kiinnitetyt taiteelliset suunnittelijat, lavastaja Mika Haaranen ja pukusuunnittelija Emilia Eriksson. Seitsemän koiraveljestä on sekä Haarasen että Erikssonin ensimmäinen suunnittelutyö Vaasan kaupunginteatterissa. Teoksen valo- ja videosuunnittelusta vastaavat Olli Haakana ja Teemu Vähänen.
Koiraveljeksinä koko perheen seikkailussa nähdään näyttelijät Toni Ikola (Juhani), Pekka Hiltunen (Tuomas), Petteri Hautala (Aapo), Samuli Koskela (Simeoni, vier.), Mari Hirvi (Lauri), Jukka Wennström (Timo) ja Sarah Nedergård (Eero). Muissa rooleissa Romeo-näyttämöllä seikkailevat Timo Luoma, Heini Haverinen (vier.), Anna Lemmetti-Vieri, Lauri Kamppari, Ville Härkönen ja Sauli Perälä.
Luonnon helmassa vai sivistyksen parissa? Siinäpä kysymys, jonka kanssa painivat Juhani, Tuomas, Aapo, Simeoni, Timo, Lauri ja Eero – Jukolan seitsemän koiraveljestä.
Seitsemän koiraveljestä saa ensi-iltansa Romeo-näyttämöllä torstaina 23.3.2023 klo 18. Esitys on tekstitetty ruotsiksi. Näytelmän kesto on noin 2 tuntia, sisältäen väliajan. Teosta suositellaan yli 7-vuotiaille, alle 7-vuotiaat vanhempien seurassa.
Teos on osa Vaasan kaupunginteatterin 80-juhlavuoden ohjelmistoa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Heidi Rantanen
Tiedottaja
Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53, 65100 Vaasa
Puh • 040 773 7587
heidi.rantanen@vaasa.fi
www.vaasankaupunginteatteri.fi
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Vaasan kaupunginteatteri on Vaasassa toimiva suomenkielinen ammattiteatteri.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunginteatteri
Nokia – vaikuttava tarina jättiläisen noususta ja tuhosta27.10.2023 17:18:01 EEST | Tiedote
Vaasan kaupunginteatterin syyskauden viimeinen ensi-ilta koittaa 3.11.2023, kun Romeo-näyttämön valloittaa Nokia.
Myllyahon Kaaos ravistelee13.10.2023 17:48:30 EEST | Tiedote
Mika Myllyahon kirjoittama menestysnäytelmä Kaaos kuvaa kolmen naisen ystävyyttä ja heidän elämänsä murtumispisteitä. Liila Jokelinin ohjaama teos saa ensi-iltansa 21.10.2023 Vaasan kaupunginteatterin Julia-näyttämöllä.
Nunnia ja konnia svengaa Vaasan kaupunginteatterissa1.9.2023 18:02:26 EEST | Tiedote
Oman polun löytämisestä, hyväksytyksi tulemisesta sekä ystävyyden ja ilon voimasta kertova Nunnia ja konnia lumoaa Romeo-näyttämöllä 9.9.2023 alkaen.
Vaasan kaupunginteatterissa täyteläinen kattaus teatteritaidetta18.8.2023 15:06:04 EEST | Tiedote
Teatterin näytäntövuoden 2023-2024 koko ohjelmisto on nyt julkistettu. Kauden monipuolisia teoksia yhdistää teema murtumia.
Vaasan kaupunginteatterissa tapahtumarikas juhlavuosi31.5.2023 16:53:11 EEST | Tiedote
Vaasan kaupunginteatteri juhli kuluneena näytäntövuotena 80-vuotista taivaltaan. Näytäntökauteen 2022-2023 mahtui yhteensä kahdeksan ensi-iltaa ja monipuolisia juhlavuoden tapahtumia. Teatterin kävijämäärä nousi noin 35 000 katsojaan.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme