SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lindtman: "Tämän kirkkaammaksi vaaliasetelma ei tule: ainut vaihtoehto uudelle talousoikeistohallitukselle on, että SDP nousee vaalien ykköspaikalle"

Jaa
Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Kai Mykkäsen esiintyminen Ilta-Sanomissa ei jättänyt enää mitään arvailujen varaan. Kokoomus kertoo avoimesti tavoittelevansa uudenlaista ”talousoikeistolaista hallitusta” yhdessä perussuomalaisten kanssa. Rakenteilla on Suomen sodanjälkeisen historia oikeistolaisin hallitus, jos vain vaalitulos sen mahdollistaa.
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Siihen kuuluu miljardien leikkaukset terveys- ja vanhuspalveluiden rahoituksesta, yhteiskuntamme pienituloisiin kohdistetut sosiaaliturvaleikkaukset yhdistettynä suurituloisia hyödyttäviin veronalennuksiin.

Talousoikeistohallituksen maksumiehiksi joutuvat pienituloiset, sairaat ja palkansaajat heikkenevien palvelujen ja kutistuvan sosiaaliturvan muodossa. Ja kuten valtionvarainministeriön julkaisema menokartoitus osoittaa, tulilinjalla on myös eläkkeet, mikäli indeksit aiotaan laittaa miljardileikkuriin.

Ei ihme, että puolueen ajama ennennäkemätön leikkauslinja sai jopa puolueen varapuheenjohtaja Elina Valtosen epäröimään ja peruuttelemaan 6 miljardin leikkausvaatimuksista, minkä jälkeen puheenjohtaja Orpo joutui ampumaan rivit suoriksi.

Ilmastotoimet, EU-politiikka tai maahanmuutto ei enää näytä nousevan minkäänlaiseksi talousoikeistohallituksen esteeksi.

Leikkausvimma on niin kova, että ryhmäpuheenjohtaja Mykkänen ei edes vaaleja malttaisi käydä. Viikkoa ennen ennakkoäänestystä suomalaisille kerrotaan keiden kaikkien pitää ”nöyrtyä” kokoomuksen tahtoon miljardileikkausten ja talousoikeistohallituksen aikaansaamiseksi.

Tämän kirkkaammaksi vaaliasetelma ei tule. Ainut vaihtoehto uudelle talousoikeistohallitukselle on, että SDP nousee vaalien ykköspaikalle.

Ensi viikosta lähtien suomalaisilla on uurnilla mahdollisuus valita, haluavatko he nöyrtyä talousoikeistohallituksen miljardileikkauksiin vai antaa tukensa tasapuoliselle ja vahvaa työllisyyttä korostavalle oikeudenmukaiselle linjalle, jossa kaikki pidetään mukana.

Yhteyshenkilöt

Antti LindtmanEduskuntaryhmän puheenjohtaja

Puh:040 577 6255

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eloranta: Kirjailijoilta jää edelleen saamatta korvaus lähes miljoonasta saavutettavuuskirjaston lainasta vuosittain – missä viipyy hallituksen esitys?7.5.2024 11:06:05 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan jäsen Eeva-Johanna Eloranta on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen saavutettavuuskirjasto Celian lainojen korvaamisesta kirjailijoille. Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, mm. äänikirjoina ja pistekirjoina. Näistä lainoista jää teknologiamuutoksen takia korvaamatta kirjailijoille lähes miljoona lainaa vuodessa. Eloranta pitää tärkeänä, että kirjailijoille taataan oikeudenmukainen korvaus kaikista lainausmuodoista.

Kutsu medialle: SDP:n vaihtoehto julkisen talouden tasapainottamiseksi 7.5. klo 137.5.2024 08:31:00 EEST | Kutsu

Tervetuloa mediatilaisuuteen, jossa esitellään SDP:n vaihtoehto julkisen talouden tasapainottamiseksi. Paikalla tilaisuudessa ovat puheenjohtaja Antti Lindtman, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen sekä kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan jäsen Joona Räsänen. Tilaisuus järjestetään Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän ryhmähuoneessa tiistaina 7.5.2024 klo 13.

SDP:n Nikkanen: Ryhtyykö hallitus toimiin EU-tasolla, jotta sosiaalisen median palveluille asetettaisiin suurempi vastuu heidän alustoillaan tapahtuvista väärinkäytöksistä?6.5.2024 08:34:18 EEST | Tiedote

Sosiaalisen median väärinkäytökset kuten identiteettivarkaudet, rikollisuus, valeuutisten levittäminen, painostus ja kaikenlainen kiusaaminen on lisääntynyt sosiaalisessa mediassa. Yksi ongelma sosiaalisessa mediassa on valeprofiilien ja väärien identiteettien käyttö, sanoo SDP:n kansanedustaja, Saku Nikkanen.

SDP:n Kim Berg: Pääministeri Orpoa hermostuttaa, kun hallituksen oma peli on sekaisin ja lupaukset petetty4.5.2024 16:38:57 EEST | Tiedote

Pääministeri Petteri Orpo (kok) vetosi tänään kokoomuksen puoluevaltuuston kevätkokouksen yhteydessä voimakkaasti suurimpaan oppositiopuolueeseen SDP:hen ja sen puheenjohtajaan Antti Lindtmaniin, jotta nämä esittäisivät omat ratkaisunsa Suomen julkisen talouden kuntoon panemiseksi ja EU:n alijäämämenettelyn välttämiseksi. –Ymmärrämme, että pääministeri Orpoa hermostuttaa tiistaina käytävä julkisen talouden suunnitelman käsittely, kun hallituksen oma peli on sekaisin ja lupaukset petetty. Pyydämme häntä malttamaan vielä siihen asti, vastaa SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Kim Berg.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye