Sininauhaliitto

Kaikki puhuvat vastuusta – Syntyykö Suomeen lisensseihin perustuva rahapelijärjestelmä perinteisen monopolijärjestelmän rinnalle?

Jaa
Tervetuloa Eettisesti kestävän rahapelien lisenssijärjestelmän ABC -tilaisuuteen ke 22.3.2023 kello 9.30–11 Tiltin tiloihin Hakaniemeen (Siltasaarenkatu 12 C, 6. krs, 00530 Helsinki; kulku Paasivuorenkadulta) tai etätapahtumaan. Rahapelijärjestelmän uudistaminen on ajankohtainen keskustelunaihe ennen vaaleja ja niiden jälkeen. Sininauhaliiton tilaisuus on tarkoitettu päättäjille, median edustajille ja Suomen rahapelijärjestelmästä kiinnostuneille.

Tilaisuudessa kuulemme

- rahapelitutkija, dosentti Janne Nikkisen puheenvuoro "Mitä voimme oppia rahapelilisenssijärjestelmästä muiden Euroopan maiden kokemuksista"

- Peluurin päällikkö Inka Silvennoisen kommenttipuheenvuoro "Miltä rahapelijärjestelmän tilanne ja tulevaisuus näyttävät auttavien palveluiden tavoittamien ihmisten näkökulmasta".

Ilmoittautuminen lähi- ja etätilaisuuteen

Lähitilaisuudessa median edustajat voivat esittää kysymyksiä ja tutustua Tiltin ja muun Peliklinikan toimintaan. Ilmoittautumiset lähitilaisuuteen tästä.

Kaikille avoimen etäyhteyden välityksellä ei ole mahdollista esittää kysymyksiä eikä kommentteja. Kysymyksiä ja haastattelupyyntöjä voi esittää sekä ennen tilaisuutta että sen jälkeen Pekka Lundille tai Inka Silvennoiselle. Ilmoittautumiset etätilaisuuteen tästä.

Millainen on vastuullinen valinta?

Oli rahapelijärjestelmä millainen tahansa, sen ensisijaisena tavoitteena ja tehtävänä on oltava pelihaittojen ehkäisy ja vähentäminen

Lisenssijärjestelmän toteuttamiseen liittyy paljon kysymyksiä, valintoja ja linjauksia, jotka on tunnettava ja joista on valittava ne, joiden avulla voidaan tavoitella mahdollisimman suurta vastuullista.

Rahapelaamisen muutos, etenkin nopea digitalisoituminen ja pelaamisen siirtyminen nettiin, on käynnistänyt keskustelun siirtymisestä osittaiseen lisenssijärjestelmään.

Osaammeko oppia Euroopasta?

Lähes kaikissa Euroopan maissa on jo käytössä lisenssijärjestelmä, joten me voimme oppia muiden maiden hyvistä ja huonoista käytännöistä.

Kysytään heiltä, jotka pelaavat rahapelejä

Netissä avoin rahapelimarkkina on ollut suomalaisille pelaajille tarjolla jo pitkään. Aktiivisesti ja ongelmallisesti pelaavat tietävät rahapeleistä, rahapelimarkkinoinnista ja järjestelmän haasteista paljon sellaista, mikä ei selviä virallisista dokumenteista.

Meidän on kuultava myös heitä, jotka ovat oman kokemuksensa kautta oppineet rahapelijärjestelmän vastuullisuudesta ja ennen kaikkea sen puutteista. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sininauhaliitto
Sininauhaliitto
Pasilanraitio 5, 2. krs
00240 HELSINKI

+358 50 5909 339http://www.sininauhaliitto.fi

Sininauhaliiton ja sen ympäri Suomea toimivan yli sadan jäsenyhteisön erityisosaamista ovat päihde- ja pelihaitat, riippuvuudet, mielenterveysongelmat, pitkäaikaisasunnottomuus sekä sosiaalinen työllistäminen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sininauhaliitto

Lisää työttömiä, nälkäisiä ja näköalattomia ihmisiä – Sininauhaliitto lähetti avoimen kirjeen ministereille Haatainen, Lintilä, Sarkkinen, Anderson, Blomqvist, Henriksson, Kiuru, Lindén, Mikkonen, Paatio ja Saarikko30.8.2022 20:43:30 EEST | Tiedote

Sininauhaliitto pyytää ministereitä vaikuttamaan esitykseen hallituksen ns. palkkatukiuudistuksen 100 %:n palkkatuen osalta, koska on kohtuutonta rajata palkkatuen mahdollisuuksia tilanteissa, joissa palkkatuki on ainoa työllistymiskeino.

Sininauhaliitto, Kuntoutussäätiö ja Silta-Valmennusyhdistys vaativat, että lausunnolla olevan palkkatukiuudistuksen taloudellisen toiminnan määrittely tarkennetaan25.5.2022 12:20:20 EEST | Tiedote

Parhaillaan on lausunnolla hallituksen esitys julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta annetun lain muuttamisesta. Jos esitys toteutuu, sen taloudellista toimintaa koskeva ehto tulee aiheuttamaan merkittäviä rajoitteita järjestöjen ja säätiöiden työllistämistoimiin. Vaikutukset heijastuisivat monella tavalla niin järjestöjen tukityöllistettyihin kuin muihinkin hauraisiin ihmisiin, jotka järjestöjen toimintaan ja tukitoimiin osallistuvat.

Kaikilla on oikeus vanheta onnellisesti4.10.2020 13:00:00 EEST | Tiedote

Vanhustenviikon teema ”Onni on vanheta” on haastava monelle ikääntyneelle, sillä kaikilla ei ole taitoa tai edes halua vanheta, saati vanheta onnellisesti. Vanheneminen voi olla kurjaa, kivuliasta ja yksinäistä. Monelle ikääntyneelle yksin olemisesta tulee tottumus, ja keinot löytää uusia ihmissuhteita tai harrastuksia käyvät vähiin. Valitettavasti joidenkin ikääntyneiden ainoat kaverit ovat alkoholi ja lääkkeet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme