Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Välfärdsområdet producerar hemvårdens tjänster enligt modell med flera producenter

Dela
Välfärdsområdesstyrelsen beslutade att hemvården i Västra Nylands välfärdsområde produceras enligt en modell med flera producenter. På sammanträdet behandlades bildandet av servicestrategin och ordnandet av delaktighet för olika intressentgrupper. Dessutom behandlades boksluten för 2022.

Välfärdsområdesstyrelsen beslutade att hemvården i Västra Nylands välfärdsområde produceras enligt en modell med flera producenter. I de strategiska riktlinjerna för upphandling av hemvård betonas klientens möjligheter att välja, oberoende av inkomster eller förmögenhet. Välfärdsområdet fastställer minimikrav för servicen och serviceproducenterna tävlar med tjänsternas kvalitet och en god klientupplevelse.   

Välfärdsområdesstyrelsen undertecknade bokslutet för 2022. Under 2022 förbereddes en trygg överföring av ansvaret för ordnandet och produktionen av social- och hälsovården samt räddningsväsendet och skapades tillräckliga strukturer för att trygga en kontrollerad övergång. I bokslutet antecknade välfärdsområdet beredningsutgifter till ett belopp som motsvarar den beredningsfinansiering som staten beviljat och utifrån detta blev resultatet för räkenskapsperioden 0 euro. Bokslutet för 2022 bereds i revisionsnämnden och föreläggs sedan välfärdsområdesfullmäktige.   

Välfärdsområdesstyrelsen behandlade på sitt sammanträde med stöd av införandelagen även boksluten för samkommunerna Kårkulla och Eteva. År 2022 var det sista verksamhetsåret för samkommunerna Eteva och Kårkulla, verksamheten och tjänsterna i de här samkommunerna delas upp mellan flera välfärdsområden. Välfärdsområdesfullmäktige fastställer boksluten på sitt sammanträde den 13 juni 2023.   

Föredragningslistans övriga beslutsärenden godkändes i enlighet med förslagen. 

Nyckelord

Kontakter

Mia LaihoLänsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja / Ordföranden för Västra Nylands välfärdsområdesstyrelse

Tel:050 433 6461mia.laiho@eduskunta.fi

Om

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
PL 33 / PB 33
02033 Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue / Västra Nylands välfärdsområde

https://www.luvn.fi

Västra Nylands välfärdsområde ordnar social- och hälsovården och räddningsväsendets tjänster för invånarna i Esbo, Grankulla, Hangö, Högfors, Ingå, Kyrkslätt, Lojo, Raseborg, Sjundeå och Vichtis.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Webbplats: www.luvn.fi 

Följ Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Välfärdsområdesstyrelsen godkände ekonomiplanen för 2025–2027 och handlingsdirektivet för HUS-sammanslutningens stämma10.6.2024 17:30:25 EEST | Tiedote

Välfärdsområdets planeringsram för 2025–2027 möjliggör balansering av ekonomin fram till slutet av 2026, helt som lagstiftningen förutsätter. Välfärdsområdet måste fortsätta att balansera ekonomin och anpassa verksamheten ännu under 2025. Under 2023 uppstod ett underskott på sammanlagt 122 miljoner euro, och av summan kan sammanlagt ca 92 miljoner euro täckas 2025.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye