Valvira

Yksityisen terveydenhuollon palveluntuottajia ja toimipaikkoja vuosi vuodelta enemmän

Jaa
Yksityisen terveydenhuollon palveluntuottajien ja toimipaikkojen määrät kasvavat vuodesta toiseen. Vuonna 2022 Valvira myönsi 196 uutta yksityisen terveydenhuollon lupaa. Tämä on 27 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Muutoslupia myönnettiin 78 enemmän kuin vuotta aiemmin, yhteensä 1014. Muutoslupa täytyy hakea silloin, kun toiminnassa tapahtuu olennaisia muutoksia tai voimassa olevaan lupaan lisätään uusi toimipaikka.
Kuvituskuva. Rawpixel.
Kuvituskuva. Rawpixel.

Yhteensä vuoden 2022 lopussa Valviran luvalla toimi 1 034 yksityistä terveydenhuollon palveluntuottajaa ja 8 728 toimipaikkaa. Uusia toimipaikkoja tuli 395. Suurin yksityisen terveydenhuollon palveluala on avohoidon lääkäripalvelut, jossa toimii noin 36 % terveydenhuollon palveluntuottajista.

Palveluntuottaja tarvitsee Valviralta uuden toimiluvan silloin, kun se aikoo toimia useamman kuin yhden aluehallintoviraston alueella. Yhden aluehallintoviraston alueella toimiva palveluntuottaja hakee lupaa aluehallintovirastosta.

Sosiaalihuollon lupahakemusten määrä entisellä tasolla

Yksityisen sosiaalihuollon palveluntuottajien ja toimintayksiköiden määrissä ei vuonna 2022 tapahtunut merkittävää muutosta edelliseen vuoteen verrattuna. Vuoden lopussa Valviran luvalla toimi 60 yksityisen sosiaalihuollon palveluntuottajaa, kolme enemmän kuin edellisenä vuonna. Toimintayksiköiden määrä oli sama kuin vuotta aiemmin, 922. Muutoslupia Valvira myönsi 39 enemmän kuin edellisenä vuonna.

Suurin palveluala on jo usean vuoden ajan ollut vanhuspalvelut, jossa toimii yli 39 % yksityisistä sosiaalihuollon palveluntuottajista.

Lisätietoa yksityisten palveluntuottajien luvista vuodelta 2022 toimintakertomuksessamme (pdf).

Avainsanat

Kuvat

Kuvituskuva. Rawpixel.
Kuvituskuva. Rawpixel.
Lataa
Valviran luvalla toimivien yksityisen terveydenhuollon palveluntuottajien määrät ja toimipaikat
vuosina 2020–2022.
Valviran luvalla toimivien yksityisen terveydenhuollon palveluntuottajien määrät ja toimipaikat vuosina 2020–2022.
Lataa
Valviran luvalla toimivien sosiaalihuollon palvelujen tuottajien määrä ja toimintayksiköt
vuosina 2020–2022.
Valviran luvalla toimivien sosiaalihuollon palvelujen tuottajien määrä ja toimintayksiköt vuosina 2020–2022.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Valvira
Valvira
PL 43
00521 Helsinki

http://www.valvira.fi

Valvira on sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan keskusvirasto. Valvomme sosiaali- ja terveydenhuollon, varhaiskasvatuksen, alkoholielinkeinon sekä ympäristöterveydenhuollon toiminnan asianmukaisuutta.  Myönnämme sosiaali- ja terveydenhuollon hallinnonalan lupia ja ohjaamme aluehallintovirastoja, jotta lupa-, ohjaus- ja valvontakäytännöt olisivat yhdenmukaisia koko maassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valvira

Sote-palveluntuottajien rekisteröintihakemusruuhkan purku jatkuu29.2.2024 15:25:43 EET | Tiedote

Sote-palveluntuottajien rekisteröintihakemuksia uuteen Soteri-rekisteriin tulee edelleen runsaasti ja niiden käsittely kestää pitkään. Hakemuksia on saatu ratkaistua yhteensä yli 600, mutta jonossa olevien määrä on kasvanut entisestään. Tällä hetkellä käsittelyä odottaa noin 2950 hakemusta. Valviran ja aluehallintovirastojen yhteinen palveluntuottajarekisteri Soteri on ollut käytössä nyt kaksi kuukautta.

Yksityisten sote-palveluntuottajien rekisteröintihakemuksia on jonossa noin 2000 – käsittely pahasti ruuhkautunut31.1.2024 08:39:40 EET | Tiedote

Yksityiset sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajat joutuvat nyt odottamaan tavallista pidempään ennen kuin pääsevät aloittamaan toimintansa. Lain mukaan yksityiset palveluntuottajat eivät saa aloittaa toimintaansa ennen kuin palveluntuottaja ja sen palveluyksiköt on rekisteröity Valviran ylläpitämään, uuteen Soteri-rekisteriin. Tällä hetkellä rekisteröintihakemusten käsittely on valitettavasti pahasti ruuhkautunut Valvirassa ja aluehallintovirastoissa. Yksittäisen rekisteröintihakemuksen käsittely voi enimmillään kestää jopa useita kuukausia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye