Vaasan Sähkö Oy

Laihialla on postinumeroalue, jolla on erityisen paljon aurinkopaneeleja

Jaa
Kevätaurinko saa tuttuun tapaan omakotiasujat vilkuilemaan talonsa katolle. Viime vuoden korkeista sähkönhinnoista hyötyivät ne kuluttajat, joilla oli omaa sähköä myytävänä. Aurinkopaneelien suosio oli kuitenkin suurta jo ennen vuoden 2022 kohonneita hintoja. Vaasan Sähköverkon alueella suosio näkyy muun muassa Laihialla.

Vuosi sitten Vaasan Sähköverkko arvioi, että vuoden 2022 loppuun mennessä näitä niin sanottuja pientuotannon käyttöpaikkoja olisi yhtiön jakelualueella noin kahdessa prosentissa sähköliittymistä. Arvio oli alakanttiin.

- Vuoden loppuun mennessä aurinkosähkötuotantoa oli yli kolmella prosentilla sähköliittymistämme, kertoo erityisasiantuntija Ari Salo.

Yhteensä pientuotantoa on jakelualueella jo yli 1 200 käyttöpaikassa. Alkuvuonna tuotantokäyttöpaikkoja on tullut lisää noin 40 kuukaudessa.

- Kun tarkastelee Vaasan Sähköverkon jakelualuetta postitoimipaikoittain, aurinkopaneelien suosio näkyy eniten alueella 66400 (Laihia).

- Alueen kuntien asukaslukuun suhteutettuna Korsnäs vie voiton, vaikkakin omaa sähköä tuotetaan vain hiukan yli 40 käyttöpaikassa.

TOP-5 eniten yksittäisiä sähkön pientuotantopaikkoja Vaasan Sähköverkon alueella

1. Vaasa
2. Mustasaari
3. Laihia
4. Maalahti
5. Vöyri

TOP-5 eniten sähkön pientuotantopaikkoja postitoimipaikoittain Vaasan Sähköverkon alueella

1. 66400
2. 65280
3. 65410
4. 65610
5. 65300

Asiakkaiden oman sähköntuotannon odotetaan yleistyvän. Vuoden alusta mahdollistettiin lailla energiayhteisöt, minkä myötä esimerkiksi taloyhtiö voi hyödyntää omista aurinkopaneeleista saatavaa sähköä koko talon kulutukseen.

Lue lisää energiayhteisöistä: www.vaasansahkoverkko.fi/energiayhteiso

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tavoitettavissa 24.3. klo 10 - 11

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö. Konserniin kuuluu tytäryhtiö Vaasan Sähköverkko Oy. Konsernissa työskentelee noin 150 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2023 oli noin 200 milj. euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Vaasan Sähköverkko pyytää kommentteja sähköverkon kehittämissuunnitelmaan17.5.2024 07:02:00 EEST | Tiedote

Vaasan Sähköverkko on laatinut verkon kehittämissuunnitelman, jossa esitetään, miten alueen sähköverkkoa aiotaan kehittää tulevina vuosina. Suunnitelma perustuu arvioihin erilaisista yhteiskunnallisista muutostekijöistä, kuten vihreän siirtymän edistymisestä sekä alueen väestön, palveluiden ja teollisuuden kehittymisestä. Merkittäviä tekijöitä ovat myös lämmityksen ja liikenteen sähköistyminen sekä sähkön pientuotanto. Suunnitelmaa voi kommentoida toukokuun loppuun saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye