Schildts & Söderströms

Schildts & Söderströms utgivning hösten 2023

Dela
Höstkatalogen visar hur en ny generation av författare har stigit fram. Axel Åhman debuterar som romanförfattare, Ulla Donner är samhällskritisk i sin nya serieroman och debutanten Sofia Parland berättar om sitt hopplösa förhållande till sitt fädernesland Ryssland.

Schildts & Söderströms höstutgivning är som en påse Gott och blandat, bland de 15 nya titlarna finns det något för envar.

Eldsjäl av Axel Åhman är en berättelse om dem som stannar, om dem som brinner fast de rimligtvis borde slockna. Det är en kärleksförklaring till och en uppgörelse med föreningslivet och glesbygden.

Ellen Strömbergs vuxenroman Bli utan är en roman om ett limbo som samtidigt är en helt okej tillvaro med vänner, umgänge och kärlek. På sitt varma och kärva sätt berättar Ellen Strömberg om ägglossningstest, skrivkramp, missunnsamhet och magiskt tänkande. Vad kan man kräva av livet egentligen?

Debutanten Sofia Parland (på katalogomslaget) har delvis vuxit upp i Sankt Petersburg, som är hennes andra hemstad vid sidan av Helsingfors. Eller var. Hon har blivit berövad sitt hem. Hur påverkar kriget hennes identitet? Hur känns det att leva i Finland efter att Ryssland invaderat Ukraina?

Karin Collins fortsätter sin Hangötrilogi med Hos dig min längtan är förtöjd. I den andra delen är hangöborna evakuerade och vet inte när de får återvända hem.

Ulla Donner, en av de främsta serietecknarna i Finland, ger ut sin tredje serieroman, Den naturliga komedin, som är en samhällskritisk road trip à la Dante. Vad som är helvete och vad som är paradis beror på hur väl en art lyckas anpassa sig till människornas skövling av naturen.

Duon Martina Moliis-Mellberg och Sanna Mander slår ihop sina huvuden för den sprakande bilderboken I mitt lilla huvud, ett färggrant fyrverkeri om en pojke som är besatt av att rimma.

Ta gärna en titt i vår höstkatalog för flera godbitar. Katalogen hittar du som bilaga och på webben. De enskilda böckerna finns också på vår webbplats. Och hör givetvis av dig med frågor.

Vårt finskspråkiga förlag Kustantamo S&S ger presenterar också sin höstkatalog idag.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Schildts & Söderströms
Schildts & Söderströms
Snellmansgatan 13
00170 Helsingfors

https://litteratur.sets.fi/

Schildts & Söderströms har verkat för den finlandssvenska litteraturen sedan 1891.

Följ Schildts & Söderströms

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schildts & Söderströms

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum