Business Tampere

Antti Toiviainen on nimitetty Film Tampereen ohjelmajohtajaksi

Jaa
Toiviainen siirtyy tehtävään Film Tampereen kehitysjohtajan roolista. Samalla aiemmin ohjelmajohtajana toiminut Ilkka Rahkonen keskittyy uuteen tehtäväänsä ICS Oy:n (Ilkkas’ Creative Studios) toimitusjohtajana.
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Juuri toimintansa viisivuotiskautta viettänyt Film Tampere elää vahvaa kasvu- ja kansainvälistymisvaihetta.

- Jatkan todella innoissani Ilkan muutama vuosi sitten aloittamaa hienoa työtä Film Tampereessa. Tampereella on loistava infrastruktuuri, ammattitaitoisia ihmisiä ja toimivat prosessit, joita audiovisuaalisissa projekteissa toimiminen edellyttää. Pääsemme pian kertomaan mahtavan kollegani Fanny Heinosen kanssa lisää uutisia Tampereella kuvattavista elokuva- ja tv-tuotannoista, jotka vahvistavat entisestään asemaamme Suomen audiovisuaalisen alan yritys-, tuotanto- ja osaamiskeskittymänä”, Antti Toiviainen kertoo.

- Ilkka on tehnyt valtavan suuren työn Business Tampereen alaisuudessa toimivan Film Tampereen toiminnan käynnistämisessä sekä paikallisesti että kansainvälisesti. Film Tampereella on vahva rooli audiovisuaalisen alan kasvussa Suomessa mm. kansallisen kasvusopimus -hankkeen puitteissa yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön sekä APFI:n kanssa. Olen vakuuttunut, että Antti jatkaa tiiminsä kanssa menestyksekästä työtä alan edelleen kehittämiseksi. kommentoi Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen.

- Olen kiitollinen, että Tampere ymmärtää audiovisuaalisen alan merkityksen teollisena liiketoimintana ja on mahdollistanut alueen kehittymisen merkittäväksi alan keskittymäksi. Tässäkin näkyy tamperelainen asenne - ideoita kehittämällä syntyy liiketoimintaa ja työtä. Jatkossa haluan yhdessä yhtiökumppaneiden ja kansainvälisen verkoston kanssa tuottaa merkityksellisiä sisältöjä, jotka menestyvät kovassa kansainvälisessä kilpailussa, toteaa Ilkka Rahkonen.

Tuotantokannustimella merkittävä vaikutus alan osaamisen ja tuotantopalvelujen kehittymiseen alueella

Film Tampere julkaisi maaliskuussa 2023 analyysin alueellisen tuotantokannustimen vaikutuksista. Analyysi osoittaa, että kannustimella on ollut merkittävä vaikutus av-alan tuotantojen sijoittumiseen Tampereelle.

Vuonna 2022 tuotantokannustimen saaneen tuotannon keskimääräiset kustannukset olivat 442 000 euroa. Vuosina 2019-2021 tuettujen tuotantojen määrä putosi 32 tuotannosta 18 tuotantoon, mutta samaan aikaan tuotantojen keskimääräinen koko yli kaksinkertaistui.

Tuettujen tuotantojen työllistävä kokonaisvaikutus oli keskimäärin 60,6 työllistä vuodessa ja työllistävä vaikutus kasvoi vuosien 2019-2022 välillä yli 80 %. Analyysin mukaan kannustimen saaneet tuotannot ovat työllistäneet jopa 2 200 työntekijää vuosina 2019-2022 eri pituisiksi jaksoiksi.Työllisyystilanne sekä alan ammattilaisten osaaminen ovat parantuneet merkittävästi Tampereen seudulla viime vuosina.

Lisätiedot:

Antti Toiviainen, ohjelmajohtaja, Film Tampere, puh. +358 40 772 6809
antti.toiviainen@businesstampere.com

Harri Airaksinen, toimitusjohtaja, Business Tampere
harri.airaksinen@businesstampere.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye