HOK-Elanto

2000 neliötä ja 300 parkkipaikkaa – S-market Porttipuisto täydentää vilkkaan liikekeskittymän palvelut

Jaa
Porttipuiston alueen palvelut Vantaalla täydentyvät ruokakaupalla, kun uusi S-market avaa ovensa 30. maaliskuuta. Samaan kiinteistöön tulevat myös tavaratalo Puuilo ja kuntosaliketju Liikku. Alueen palvelutarjonta laajenee myös sähkö- ja hybridiautojen ABC-latausasemalla, jossa on nopean latauksen mahdollisuus.

”S-market tulee paikkaan, joka on vilkas liikekeskittymä, josta on tähän asti puuttunut ruokakauppa. Paikkaamme nyt tämän puutteen ja helpotamme alueen liikkeitä käyttävien sekä lähialueiden asukkaiden arkea”, HOK-Elannon ryhmäpäällikkö Raimo Vellamo sanoo.

Myymälästä tulee 2000 neliöllään yksi HOK-Elannon suurimmista S-marketeista Vantaalla. Uusi S-market on odotettu lisä Porttipuiston kattavaan liikekeskittymään ja palvelee sijaintinsa ansiosta asiakkaita laajalta alueelta, sillä myymälä sijaitsee vilkkaiden kulkuväylien läheisyydessä. Kaupan vaikutusalueelle rakennetaan myös uusia asuntoja, joten ruokakaupan tarvitsijoiden määrä on lähivuosina kasvussa.

”Olemme kiinnittäneet erityishuomiota siihen, että myymälässä on vaivaton käydä. Väljät käytävät helpottavat liikkumista sisällä liikkeessä, ja meillä on laajat ulkoparkkitilat, mikä on pääkaupunkiseudun marketeissa aika harvinaista. Vieressä sijaitsevien linja-autopysäkkien ansiosta myymälään pääsee myös julkisilla liikennevälineillä”, Vellamo kertoo.

Erityishuomiota hävikin vähentämiseen

S-market Porttipuistosta tulee HOK-Elannon 129. myymälä, jonka kylmälaitos käyttää kylmäaineena vähemmän ympäristöä kuormittavaa hiilidioksidia. Myymälän energiatehokkuutta parantavat ovelliset kylmäkalusteet ja led-valaistus.

”Olemme vastuullisuusohjelmassamme sitoutuneet puolittamaan ruokahävikin vuoteen 2030 mennessä. Hävikin vähentäminen tapahtuu muun muassa panostamalla erilaisiin ennuste- ja tilausjärjestelmiin sekä logistiikan kehittämiseen. Tuotteiden hinnan alentaminen on myös yksi keino vauhdittaa elinkaarensa loppupäässä olevien elintarvikkeiden myyntiä. Porttipuistossa otetaan lisäksi käyttöön hyvikkilaatikot, joihin kerätään parhaat hetkensä ohittaneita hedelmiä ja vihanneksia tai parasta ennen -päiväyksen saavuttaneita leipomotuotteita”, HOK-Elannon vastuullisuuspäällikkö Satu Kattilamäki kertoo.

Myymälän yhteyteen tulee helposti saavutettava kierrätyspiste, johon voi maksutta palauttaa käytöstä poistetut pienet sähkö- ja elektroniikkalaitteet, energiansäästölamput sekä paristot ja pienakut. ”Kierrätyspisteelle palautunut laiteromu ja paristot toimitetaan asianmukaiseen käsittelyyn, jossa vaaralliset aineet erotellaan ja kaikki käyttökelpoinen materiaali ohjataan uudelleenkäyttöön”, Kattilamäki kertoo.

Valikoimaa suunniteltu asiakkaiden toiveiden pohjalta

S-market Porttipuiston valikoimaan kuuluu Ruokatorin ja Fazer-leipomon tuotteiden lisäksi valmiita sushiannoksia ja Siipiyhtiön kanansiipiä. Myymälän iso koko mahdollistaa laajan valikoiman ja sitä kautta erilaisten asiakkaiden palvelemisen. Porttipuistoon on tulossa kaikkiaan noin 12 500 tuotteen valikoima, johon on ollut mahdollista vaikuttaa jo ennakkoon.

”Olemme huomioineet parhaamme mukaan valikoimatoiveita, joita olemme saaneet tulevilta asiakkailtamme”, Vellamo toteaa.

Valikoimaan on voinut vaikuttaa kirjaamalla ehdotuksensa Sinun toive -nettisivulle, jossa voi jatkuvasti esittää toiveita myymälän valikoiman suhteen. Porttipuiston myymälää varten on jätetty jo ennakkoon lukuisia toiveita. Odotettavissa on, että toiveiden esittäminen jatkuu aktiivisena, sillä viime vuonna myymäläkohtaisia Sinun toive -valikoimaehdotuksia tehtiin HOK-Elannon S-marketteihin yhteensä noin 12 000 kappaletta.

Asiakkaiden ennakkotoiveisiin vastataan myös sähkö- ja hybridiautojen ABC-latausasemalla, joka avautuu Porttipuistoon myöhemmin huhtikuussa. Asemalle mahtuu yhtä aikaa kymmenen autoa, joista neljää voi ladata AC-peruslatauspisteellä ja kuutta suurteholatauspisteellä. Suurteholatauspisteiden kokonaisteho on 300 kilowattia ja yhden latauspisteen maksimilatausteho on jopa 150 kilowattia, jolloin 100 kilometrin ajokantaman lataaminen päästöttömällä sähköllä käy nopeimmillaan 5–10 minuutissa.

S-market Porttipuisto

  • Osoite: Salpakuja 2, 01200 Vantaa
  • Uusi myymälä avataan torstaina 30.3.2023 kello 10
  • Aukioloajat: ma–la klo 7–22, su klo 9–22
  • Myymälän pinta-ala on 2000 m2 ja siellä työskentelee 30 hokelantolaista
  • S-market Porttipuiston asiakkaiden käytössä on reilut 300 ilmaista ulkoparkkipaikkaa
  • S-market Porttipuistossa on kattavan tuotevalikoiman lisäksi Ruokatori, Fazer-leipomo ja Siipiyhtiön siipibuffet
  • Omia tuotetoiveita voi lähettää osoitteessa sinuntoive.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HOK-Elanto
HOK-Elanto
Tripla Workery West Firdonkatu 2 T 111
00520 Helsinki

010 76 600http://www.hok-elanto.fi

S-ryhmän suurin osuuskauppa HOK-Elanto on yli 660 000 asiakasomistajan oma osuuskauppa, jonka liikevaihto vuonna 2022 oli 2,4 miljardia euroa. HOK-Elannossa työskentelee yli 6 700 henkeä, ja osuuskaupan monipuolisia palveluita käyttää vuosittain yli 150 miljoonaa asiakasta Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Tuusulassa ja Vantaalla.

Kun kaikki Alepat, S-marketit, Prismat, Food Market Herkut, ravintolat, ABC-asemat ja latauspisteet, Sokokset ja Sokos Emotion -myymälät, Hautaus- ja lakipalvelupisteet sekä Omistajapalvelupisteet lasketaan yhteen, toimipaikkoja HOK-Elannolla on yli 400.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HOK-Elanto

Suursuosion saavuttanutta Hyvikkiheviä pilotoidaan syyskuussa myös HOK-Elannon Prismoissa13.9.2023 10:11:00 EEST | Tiedote

HOK-Elannon Hyvikkihevi-konseptissa myydään syömäkelpoisia, mutta hehkeimmät hetkensä nähneitä hedelmiä ja vihanneksia alennettuun hintaan yksittäiskappaleina tai laatikoihin valmiiksi pakattuina setteinä. Konsepti on tullut tutuksi asiakkaille S-marketeissa sekä Alepoissa ja syyskuun lopussa käytäntöä pilotoidaan myös kolmessa HOK-Elannon Prismoista Helsingissä, Vantaalla ja Keravalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme