Gramex äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö ry

Gramex jakoi 6,1 miljoonaa euroa

Jaa
Gramex jakoi vuoden 2023 ensimmäisessä tilityksessään 6,1 miljoonaa euroa korvauksia musiikin esittäjille ja tuottajille. Nyt tilitettiin viime vuoden lopussa käytetystä taustamusiikista sekä musiikin radio- ja tv-käytöstä kerättyjä korvauksia. Tänä vuonna Gramex tilittää korvauksia neljä kertaa.

Kokonaisuudessaan tekijänoikeuskorvauksia maksettiin yhteensä noin 29 000 oikeudenhaltijalle, joista 10 000 oli Gramexin edustamia kotimaisia oikeudenhaltijoita.

Ulkomailta kerätyissä korvauksissa viime vuonna uusi ennätys: 1,9 miljoonaa euroa

Gramex jakoi viime vuonna musiikin tekijänoikeuskorvauksia yhteensä 21,0 miljoonaa euroa. Ulkomailta kerättyjen korvausten määrässä tehtiin historiallinen ennätys: yhteensä 1,9 miljoonaa euroa. Valtaosa ulkomaankorvauksista, 1,8 miljoonaa, oli taiteilijakorvauksia musiikin esittäjille ja artisteille.

Kokonaisuudessaan korvauskertymä vuonna 2022 oli ennätyksellinen 26,4 milj. euroa (2021: 23,8 milj.).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Gramex äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö ry
Gramex äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö ry
Musiikin Satama / Keilasatama 2 A
02150 ESPOO

Mediayhteydenotot: +358 50 325 10 73https://www.gramex.fi

Äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö Gramex edustaa esittäviä taiteilijoita ja äänitetuottajia. Gramexilla on noin 60 500 asiakassopimusta oikeudenhaltijoiden kanssa sekä noin 32 000 korvauksia maksavaa asiakasta. Gramexilta saa lupia äänitemusiikin ja musiikki-videoiden käyttöön. Koska musiikki tekee hyvää, me tahdomme tehdä musiikin käytön helpoksi. Median yhteydenotot: +358 10 248 9208

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gramex äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme