Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

Korkeakoulujen yhteishaku päättyi - Laureaan 20 000 hakemusta

Jaa

Ensimmäisten tietojen mukaan Laureaan jätettiin hakuaikana kaikkiaan 20 000 hakemusta. Suosituimpia koulutuksia olivat kokonaan verkossa toteutettava sosionomikoulutus sekä kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus.

Korkeakoulujen kevään yhteishaku päättyi torstaina 30.3. klo 15.00. Ensimmäiseksi hakutoiveekseen Laurean oli yhteishaussa valinnut 4 880 hakijaa. Aloituspaikkoja Laureassa alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon johtavissa koulutuksissa oli tässä yhteishaussa tarjolla kaikkiaan 1135. Jokaista aloituspaikkaa kohden ensisijaisia hakijoita oli siis keskimäärin hieman yli 4.

Vetovoimaisin hakukohde oli verkossa toteutettava sosionomikoulutus

Hakijamäärältään suosituimmaksi Laurean hakukohteista nousi kevään yhteishaussa kokonaan verkko-opintoina toteuttava sosionomikoulutus. Siihen haki kaikkiaan 2 122 hakijaa, joista ensisijaiseksi kohteekseen oli tämän koulutuksen valinnut 616 hakijaa. Aloituspaikkoja tarjolla oli 40, joten jokaista opiskelupaikkaa kohden oli ensisijaisia hakijoita yli 15.

Sosionomikoulutuksen kehittämispäällikkö Anu Lindström tunnistaa koulutuksen suosion taustalla työelämän osaajapulan:

"Meillä on Suomessa tällä hetkellä todella kova pula sosionomeista. Siksi Laurean joustava tapa tarjota sosionomikoulutusta on niin suosittu ja voimme vastata työvoimapulaan verkko-koulutuksen ansiosta valtakunnallisesti", Lindström sanoo.

Toiseksi suosituimmaksi oli kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutuskoulutus. Koulutuksessa oli tarjolla 40 aloituspaikkaa ja ensisijaiseksi kohteekseen sen oli valinnut 560 hakijaa. Laurea on ainoa ammattikorkeakoulu, joka tarjoaa kyseistä koulutusta suomeksi.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavista koulutuksista suosituin oli tällä kertaa strategisen johtamisen YAMK-koulutus, johon ensisijaisia hakijoita oli 202. Koulutukseen otetaan 30 hakijaa.

Kokonaan verkossa toteutettavat koulutukset kiinnostavat hakijoita

Laureassa on jo useana vuonna ollut tarjolla kokonaan verkko-opintoina toteutettavia koulutuksia. Verkko-opiskelu tarjoaa hyvän mahdollisuuden opiskeluun niille, joille perinteiseen lähiopetukseen osallistuminen ei esimerkiksi työssäkäynnin, asuinpaikan, perhetilanteen, harrastusten tai muun rajoittavan elämäntilanteen ole mahdollista.  

Tämän kevään yhteishaussa Laureassa oli tarjolla kokonaan verkossa toteutettavia koulutuksia kuusi. Näistä kolme oli AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia ja kolme YAMK-tutkintoon johtavia. Koulutukset olivat hakijamäärällä mitattuna suosittuja: 

"On hienoa huomata, että panostukset digitaaliseen koulutukseen vastaavat kysyntään myös tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Siitä kertoo verkkotutkintojen korkea vetovoima", toteaa Laurean rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski.  

"Joustavuus korkeakouluopinnoissa on yhä tärkeämpää, jolloin opiskelun ja työnteon yhdistäminen on aidosti mahdollista", Koski jatkaa. 

AMK-valintakokeet järjestetään touko-kesäkuussa

Nyt yhteisjaussa haettavan olleet koulutukset käynnistyvät syksyllä 2023. Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin opiskelijat valitaan pääsääntöisesti todistusvalinnan ja AMK-valintakokeen perusteella. Valtakunnallinen AMK-valintakoe järjestetään keväällä 29.5.–2.6.2023.

Todistusvalintojen tulokset julkaistaan ennen valtakunnallista AMK-valintakoetta. AMK-valintakokeen ja ylempien AMK-koulutusten tulokset julkaistaan viimeistään 7.7.2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sairaanhoitajaopiskelijat harjoittelevat Laureassa.
Sairaanhoitajaopiskelijat harjoittelevat Laureassa.
Lataa
Sairaanhoitajaopiskelijat harjoittelevat Laureassa.
Sairaanhoitajaopiskelijat harjoittelevat Laureassa.
Lataa
Sairaanhoitajaopiskelijat harjoittelevat Laureassa.
Sairaanhoitajaopiskelijat harjoittelevat Laureassa.
Lataa

Laurea-ammattikorkeakoulu

Laurea on Uudellamaalla kuudella kampuksella toimiva ammattikorkeakoulu. Opiskelussa Laureassa keskeistä ovat työelämän tarpeista tulevat aidot toimeksiannot, joiden ansiosta opiskelijat verkostoituvat jo opiskeluaikanaan ja oppivat tärkeitä työelämässä tarvittavia taitoja.

Laurea-yhteisöön kuuluu noin 8 500 opiskelijaa, 650 henkilökunnan jäsentä ja 34 000 Laureasta valmistunutta alumnia. Laureassa tehdään käytännönläheistä tutkimus- ja kehitystyötä strategisilla tutkimusalueilla, jotka perustuvat tulevaisuuden tarpeisiin ja vahvaan osaamiseen sosiaali- ja terveysalalla, palveluliiketoiminnassa sekä turvallisuudessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

Kriittisen tiedonvaihtoinfrastruktuurin ja kyberturvallisuuden kansainväliset asiantuntijat kokoontuvat Vantaalle8.9.2023 08:20:00 EEST | Tiedote

Kansainvälinen CRITIS2023-konferenssi kokoaa yhteen johtavia asiantuntijoita, tutkijoita ja ammattilaisia kriittisen infrastruktuurin ja kyberturvallisuuden alalta jakamaan tietoa, kokemuksia ja ratkaisuja kriittisen tiedonvaihtoinfrastruktuurin suojelemiseksi. Konferenssin tavoitteena on parantaa valmiussuunnitelmia, taata kriittisten toimintojen jatkuvuus ja tiedonvaihto häiriöiden ja hätätilanteiden aikana sekä varmistaa yhteiskuntamme johdonmukainen turvallisuus. Lisäksi tavoitteena on löytää uusia keinoja toimijoiden väliseen yhteistyöhön.

Korkeakoulujen yhteishaku käynnistyy 4.9. - Laurean syksyn uutuuskoulutukset vastaavat työelämän tarpeisiin1.9.2023 09:10:57 EEST | Tiedote

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku käynnistyy jälleen maanantaina 4. syyskuuta. Viime kevään yhteishaussa jälleen Suomen vetovoimaisimmaksi ammattikorkeakouluksi nousseessa Laurea-ammattikorkeakoulussa tarjolla on yli 1 100 aloituspaikkaa. Laureassa syksyn yhteishaussa ensimmäistä kertaa mukana olevat rikosseuraamus- sekä matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alan koulutukset vastaavat työelämän valtakunnallisiin osaajatarpeisiin.

Lähes kaikkien Laureassa opiskelevien kenialaisten jatko turvattu25.8.2023 10:26:50 EEST | Uutinen

Uudellamaalla toimivassa Laurea-ammattikorkeakoulussa vuonna 2022 aloittaneiden kenialaisopiskelijoiden maksuongelmien syitä on selvitetty kevättalvesta 2023 lähtien. Tutkinto-opintoja on keväällä suorittanut yli 90 kenialaisopiskelijaa. Heistä 60 haluaa ja voi jatkaa opintojaan Laureassa maksujärjestelyn turvin ja 31 on siirtymässä oppisopimuskoulutukseen toisen asteen oppilaitoksiin. Vain kahden opiskelijan opinto-oikeus päättyy. Laurea haluaa varmistaa jatkossa, ettei vastaavia epäselvyyksiä jatkossa ilmene ja on tehnyt parannuksia tilauskoulutusprosessiin. Tilauskoulutus tulee jatkumaan, sillä se on keskeinen osa korkeakoulun yhteiskunnallista tehtävää sekä osa Laurean ja Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa sovittua tahtotilaa.

Ammattikorkeakoulu on kilpailukykyinen työpaikka korkeatasoisille tutkijoille24.8.2023 12:06:05 EEST | Tiedote

Tutkijan urapolun tarkoitus on vahvistaa Laurea-ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio- eli TKI-toiminnan vaikuttavuutta. Hallitusohjelmaan kirjatun neljän prosentin TKI-tavoitteeseen sitoutuminen ja sen yhteiskunnallinen vaikuttavuus on tärkeä viesti ammattikorkeakoulun tutkimuskentälle. Laurean tavoite on tehdä ammattikorkeakoulusta houkutteleva vaihtoehto myös akateemista uraa luoville.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme