Hedin Automotive Oy

Hedin Mobility Group aikoo ostaa Iveco Groupin pohjoismaiset autojen jakelu- ja jälleenmyyntitoiminnot

Jaa
Yrityskaupan kautta Hedin Mobility Group laajentaisi toimintansa kuorma-autojen jakeluun ja jälleenmyyntiin IVECO-brändillä sekä perustaisi ensimmäisen oman jälleenmyyntiliikkeensä Tanskaan.

Hedin Mobility Group AB (publ) ja Iveco Group N.V. ovat tänään ilmoittaneet allekirjoittaneensa aiesopimuksen Iveco Groupin jakelu- ja jälleenmyyntitoimintojen ostamisesta Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Tanskassa.

Suunnitellun yrityskaupan myötä Hedin Mobility Group ottaa haltuunsa IVECOn kevyiden hyötyajoneuvojen, keskiraskaiden ja raskaiden kuorma-autojen sekä jälleenmyyntiverkoston kautta myytävien pikkubussien markkinointi- ja jakeluliiketoiminnan näissä neljässä Pohjoismaassa, mukaan lukien varaosapalvelut. Osana yrityskauppaa Hedin Mobility Group ostaa myös jälleenmyyntitoiminnot IVECOn omistamien täyden palvelun toimipisteissä Ruotsissa (Göteborg ja Helsingborg), Norjassa (Bærum), Suomessa (Espoo) ja Tanskassa (Odense).

Yrityskauppa vaatii viranomaishyväksynnän ja kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2023 loppuun mennessä.

Iveco Groupin hyötyajoneuvovalikoimaa, jota on hiljattain laajennettu sähkökäyttöisillä kevyillä hyötyajoneuvoilla ja raskailla kuorma-autoilla, myydään ja huolletaan Pohjoismaissa tällä hetkellä 39 jälleenmyyjän ja yli 100 korjaamon kautta.

Iveco Groupin toimitusjohtaja Gerrit Marx kommentoi:

"Olemme iloisia, että olemme löytäneet kumppanin, joka kasvattaa läsnäoloamme koko Pohjoismaissa. Yhteistyö Hedin Mobility Groupin kaltaisen kunnianhimoisen ja yrittäjähenkisen yrityksen kanssa, jolla on merkittävä markkinaosuus, edistää tuotteidemme menestystä kaikissa kuorma-automallistoissamme, erityisesti sähköautoissa ja vaihtoehtoisissa käyttövoimissa. Laajentuminen on täysin linjassa strategiamme kanssa, jonka tavoitteena on edistää innovatiivisten tuotteiden ja palveluiden tarjoamista kattavasti Euroopassa asiakkaiden, jälleenmyyjien ja kaikkien sidosryhmiemme hyödyksi."

Hedin Mobility Groupin perustaja ja toimitusjohtaja Anders Hedin kertoo:

"Iveco on yksi maailman johtavista maantiekuljetusyrityksistä, ja olemme erittäin iloisia saadessamme mahdollisuuden aloittaa strategisen kumppanuuden Ivecon kanssa ja ryhtyä merkin suunnannäyttäjäksi Pohjoismaissa. Yrityskauppa merkitsee useita virstanpylväitä konsernillemme: jakeluliiketoimintamme laajentaminen keskiraskaisiin ja raskaisiin kuorma-autoihin, hyötyajoneuvojen myynnin aloittamisen Norjassa sekä ensimmäinen oma jälleenmyynnin toimipiste Tanskan markkinoilla. Odotamme innolla jatkuvaa vuoropuhelua Iveco Groupin kanssa sopimuksemme viimeistelemiseksi sekä tämän jälkeen yritysten ja niiden työntekijöiden toivottamista tervetulleiksi Hedin Mobility Groupiin."

Tietoja Iveco Groupista

Iveco Group N.V. (MI: IVG) is the home of unique people and brands that power your business and mission to advance a more sustainable society. The eight brands are each a major force in its specific business: IVECO, a pioneering commercial vehicles brand that designs, manufactures, and markets heavy, medium, and light-duty trucks; FPT Industrial, a global leader in a vast array of advanced powertrain technologies in the agriculture, construction, marine, power generation, and commercial vehicles sectors; IVECO BUS and HEULIEZ, mass-transit and premium bus and coach brands; IDV, for highly-specialised defence and civil protection equipment; ASTRA, a leader in large-scale heavy-duty quarry and construction vehicles; MAGIRUS, the industry-reputed firefighting vehicle and equipment manufacturer; and IVECO CAPITAL, the financing arm which supports them all. Iveco Group employs approximately 34,000 people around the world and has 28 manufacturing plants and 29 R&D centres. Further information is available on the Company’s website www.ivecogroup.com

Lisätietoja: 

Hedin Mobility Group
Magnus Matsson
PR & Communication Manager
Puh. +46 31 790 00 82
press@hedinmobilitygroup.com

Hedin Automotive Oy
Mikko Mykrä, toimitusjohtaja
Puh. 050 306 4117
mikko.mykra@hedinautomotive.fi   

Iveco Group
Francesco Polsinelli
Puh. +39 335 1776091
Fabio Lepore
Puh. +39 335 7469007
mediarelations@ivecogroup.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hedin Automotive Oy
Hedin Automotive Oy
Mekaanikonkatu 12
00880 Helsinki

010 214 8100http://www.hedinautomotive.fi

Hedin Automotive Oy on HedinMobility Groupin Suomen maayhtiö. Yhtiön autoliiketoiminnasta vastaavat Hedin Automotive Finland Oy ja Bavaria Finland Oy, jotka myyvät vuosittain yli 40 000 autoa ja suorittavat yli 300 000 huoltokäyntiä. Hedin Automotive Oy edustaa Suomessa yhdeksäätoista automerkkiä: Alfa Romeo, BMW, Citroën, Fiat, Ford, Hongqi, INEOS Grenadier, Jeep, Kia, Maxus, Mazda, MINI, Mitsubishi, MG, Nissan, Opel, Peugeot, Škoda ja Subaru. www.hedinautomotive.fi  

HedinMobility Group on yksi Euroopan suurimmista autokaupan toimijoista, jolla on yli 8 000 työntekijää ja toimintaa 13 maassa. Vuonna 2022 liikevaihto oli 4,8 miljardia euroa ja konserni myi yli 180 000 ajoneuvoa. HedinMobility Group toimii kolmella pääliiketoiminta-alueella: maahantuonnissa, vähittäiskaupassa ja liikkuvuusratkaisuiden tarjoana. Konserni toimii BYD:n, Dodgen ja RAMin, Fordin ja Ford F-150:n, Hongqin, INEOS Grenadierin, MG:n sekä Renaultin, Dacian ja Alpinen maahantuojana. Yli 40 merkin tuotevalikoiman ja noin 270 oman jälleenmyyjäliikkeen eurooppalaisen jälleenmyyjäverkoston ansiosta konserni tarjoaa yksityis- ja yritysasiakkaille täyden palvelun tarjontaa uusista ja käytetyistä henkilöautoista, hyötyajoneuvoista ja kuorma-autoista. www.hedinmobilitygroup.com  

 

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hedin Automotive Oy

Corvetten maahantuonti Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa Hedin Mobility Groupille4.4.2024 10:00:00 EEST | Tiedote

Hedin Mobility Group on erittäin innoissaan, että konserni on valittu ikonisen amerikkalaisen urheiluauto Corvetten viralliseksi maahantuojaksi Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Corvetten ja Hedin Mobility Groupin jännittävä yhteistyö merkitsee myös tärkeää virstanpylvästä Hedin Mobility Groupin missiossa tuoda arvostettuja ja korkean suorituskyvyn kulkuneuvoja pohjoismaiselle markkinalle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye