Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Den tillgängliga ingången till tunneln under järnvägen stängas efter påsk

Dela
Ingångsrampen från Kajsaniemiallén till järnvägsstationens undergångstunnel stängs av under veckan som börjar den 10 april på grund av byggnadsarbeten i Kajsatunneln. För att komma till tågen österifrån och för att ta sig ut till den östra sidan krävs att man tar en omväg runt plattformsområdet. Undergångstunneln kan nås via trappan bredvid plattform 4.
Bild: WSP Finland Oy
Bild: WSP Finland Oy

Förändringarna beror på att man bygger en gemensam ingång till Kajsatunneln och den befintliga gångtunneln intill Kajsaniemiallén.

På stationen guidas passagerarna med hjälp av kartor och skyltar. De nya arrangemangen förväntas gälla till slutet av september 2023.

”Arrangemangen kommer att pågå så här i ungefär ett halvår. Efter den här etappen kommer vi att vara närmare en färdig tunnel, som gör det lättare för alla att röra sig. Det finns en tillgänglig ramp vid Kajsatunnelns östra ände och en hiss vid den västra änden", säger projektledare Juha Viitala från Destia.

Byggandet av tunnelns ingångar orsakar buller

Rivningen av den östra delen av den befintliga gångtunneln kommer att påbörjas under veckan som börjar den 10 april. Rivningen kommer att ta cirka tre veckor och kommer att omfatta bullerarbete under senare hälften av april.

Stödarbetena för den nya gemensamma ingången till tunnlarna inleds i början av maj. Arbetet innebär bullriga borrningar. Betongarbetena för den nya ingången kommer att ske i början av juni.

Bullriga arbeten utförs klockan 7–22, och tystare arbeten kan också utföras på natten.

Byggarbetsområdet kommer att inhägnas, vilket kommer att innebära att tillträdesvägen mellan hotellet och byggområdet blir smalare.

Följ byggandet av Kajsatunneln

Kajsatunneln möjliggör en snabb förbindelse under stationen. Det kommer att göra cyklandet i öst-västlig riktning lättare, eftersom det kommer att finnas direkt tillgång till tunneln och Kajsaniemiparken från Baana. Även fotgängarförbindelserna förbättras och mängden fotgängare och cyklister på Brunnsgatan minskar.

Destia uppdaterar sina kanaler med aktuell information om hur arbetet fortskrider.

Kajsatunnelns Facebook-sida 

Kajsatunnelns webbplats

Nyckelord

Kontakter

Juha Viitala
projektchef
Destia Oy
040 7795 755

Bilder

Bild: WSP Finland Oy
Bild: WSP Finland Oy
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Följ Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye