Rakennusliitto ry

Rakennusliitto: Pitävätkö lupaukset työperäisen hyväksikäytön kitkemisestä?

Jaa
Työmarkkinarikollisuus ja työperäinen hyväksikäyttö on pureutunut voimakkaasti Suomen rakennustyömaille. Rakennusliitto on vaatinut mm. alipalkkauksen kriminalisointia ja muita voimakkaita toimia työmarkkinarikollisuuden kitkemiseksi.

Erityisen suuressa hyväksikäytön vaarassa ovat Suomeen EU:n ulkopuolelta tuodut lähetetyt työntekijät, joita usein Suomessa muutetaan ns. kevytyrittäjiksi vailla työehtosopimusten suojaa. Kolmansista maista tulevien työntekijöiden osalta parhaan turvan toisi palkanmaksu valtion hallinnoiman ns. älytilin kautta. Näin myös sosiaaliturvamaksut kohdentuisivat oikein, eivätkä jäisi veronmaksajien huoleksi

Rakennusliitto edellyttää seuraavalta hallitukselta toimia harmaan talouden ja työperäisen hyväksikäytön kitkemiseksi myös rakennusalalta. SAK:n ja sen liittojen Vaalistaja-kampanjan kyselyssä lukuisat puolueet liputtivatkin mm. viranomaisvalvonnan lisäämisen puolesta.

Viime päivien tapahtumien valossa, kysymys kuuluu: Kannattaako perussuomalaiset edelleen, Vaalistajalle antamansa vastauksen mukaisesti, työmarkkinarikollisuuden vastaisia toimia?

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliitto ry
Rakennusliitto ry
Siltasaarenkatu 4
00530 HELSINKI

020 774 003 (puhelinvaihde)https://www.rakennusliitto.fi


Rakennusliitto on 66 000 rakentajan muodostama SAK:lainen ammattiliitto. Liitto pyrkii turvaamaan ja parantamaan jäsentensä työoloja ja palkkausta. Liitto solmii rakennusalojen yleissitovat työehtosopimukset.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye