Kokoomus Risikko: Hallitus jarruttaa hoitojonojen lyhentämistä

Jaa
Kokoomuksen kansanedustaja Paula Risikko sanoo, että Sanna Marinin hallitus on pidentänyt hoitojonoja ja viivytellyt ihmisten hoitoon pääsemistä leikkaamalla Kela-korvausta. Risikko vaatii leikkauksen perumista.
Paula Risikko. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Paula Risikko. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

”Marinin vasemmistohallitus leikkasi yksityisen hoidon Kela-korvauksia järjenvastaisesti. Juuri nyt yksityisen sektorin apua tarvittaisiin kipeästi, koska hoitojonot pidentyvät koko ajan. Leikkaus on peruttava viipymättä”, Risikko sanoi Seinäjoella.

Risikko ihmettelee, miksi myös Kela on ryhtynyt tai ehkä määrätty heikentämään hoitoalan yrittäjien toimintamahdollisuuksia.

”Vuoden alussa astui voimaan todella erikoinen määräys. Kela ei enää saa maksaa sairasvakuutuslain mukaisia korvauksia potilaille, jos palvelun tuottaa yhteiskunnan omistamissa tiloissa vuokralaisena toimiva yritys”, Risikko hämmästeli.

Hänen mukaansa Suomessa on lukuisia terveyskeskuksia ja sairaaloita, jotka on suunniteltu ja rakennettu nimenomaan terveydenhuollon käyttöön. Hyvinvointialueet eivät näitä kaikkia tiloja tarvitse, joten vapaita tiloja on. 

”Jos näitä tiloja vuokraa yksityinen hoitoalan yrittäjä, tämän päätöksen mukaan potilas ei saa hoidostaan Kela-korvausta. Ei voi välttyä ajatukselta, että taustalla saattaa olla vasemmistohallituksen yrittäjävastaiseen ideologiaan liittyvää ohjeistusta”, Risikko arveli.

Käytännössä päätös estää yksityisiltä palveluntuottajilta terveyskeskusten ja sairaaloiden tilojen vuokraamisen. Verorahoilla rakennettuja tiloja jää siis tyhjilleen, vaikka yksityisellä palveluntuottajalla olisi niille tarvetta.

”Näitä päätöksiä ei voi mitenkään perustella hoitoa tarvitsevan ihmisen näkökulmasta. Niistä paistaa ymmärtämättömyys sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuusongelmista sekä vastenmielisyys yksityistä palvelutoimintaa kohtaan. Tällä asenteella ei soten valuvikoja korjata. Kaikki sote-toimijat on otettava käyttöön, jotta hoitojonot saadaan purettua”, Risikko sanoi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Paula Risikko. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Paula Risikko. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme