Vaasan Sähkö Oy

Lähes 600 heijastinlippua lintujen turvaksi

Jaa
Ilmajohtoihin ripustettujen heijastinlippujen on todettu estävän tehokkaasti lintujen törmäyksiä sähkölinjoihin. Vaasan Sähköverkko ripustaa heijastinlippuja vuosittain. Heijastinliput sijoitetaan ympäri jakelualuetta valikoituihin paikkoihin sen perusteella, missä törmäyksiä esiintyy eniten.

‒ Tänä vuonna asennamme 550 heijastinlippua kokonaisuudessaan noin 7 kilometrin pituiselle matkalle. Työ on nyt käynnissä ja saamme kaikki liput ripustettua huhtikuun aikana, kertoo Vaasan Sähköverkon kunnossapitosuunnittelija Marko Hakamäki.

Lintujen törmäysten estäminen on tärkeä osa Vaasan Sähköverkon ympäristövastuuta. Tuulessa liehuvat heijastinliput näkyvät linnuille selkeämmin kuin aiemmin samaan tarkoitukseen sähkölinjoihin ripustetut lintupallot.

‒ Törmäykset voivat tutkimusten mukaan vähentyä heijastinlippujen myötä jopa 60 prosentilla, ja niiden käyttöä suosittelevat myös lintujen suojelijat.

Ongelman laajuus vaihtelee vuosittain. Törmäyksien määrään vaikuttaa esimerkiksi lintujen vakiintuneet muuttoreitit, lintujen määrä, tulvatilanne sekä peltoalueille jäätynyt ruoka.

‒ Teemme parhaamme suojellaksemme lintuja törmäyksiltä. Lintutörmäysten vähentyessä myös sähkökatkoja on vähemmän.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marko HakamäkiKunnossapitosuunnittelijaVaasan Sähköverkko Oy

Puh:06 324 5450

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö. Konserniin kuuluu tytäryhtiö Vaasan Sähköverkko Oy. Konsernissa työskentelee noin 135 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2022 oli noin 330 milj. euroa. Vuonna 2022 Vaasan Sähkö täytti 130 vuotta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Vaasan Vaskiluodon lämpövarasto laajenee30.6.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Vaasan Vaskiluodossa vuonna 2020 käyttöönotettu, tällä hetkellä laatuaan Suomen suurin käytössä oleva lämpöenergiavarasto laajenee vielä kuluvana vuonna noin kolmen gigawattitunnin verran. Samassa yhteydessä otetaan käyttöön kaksi uutta sähkökattilaa, jotka tuovat yhteensä 120 megawattia lisätehoa kaukolämmön tuotantoon. Ratkaisut lisäävät kaivattua joustoa energiajärjestelmään ja yhteiskunnan energiaomavaraisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme