Synsam Group Finland

Silmälääkäripalvelut voi nyt maksaa kuukausisopimuksella – tilaustalous valtaa uusia elämänalueita Suomessa

Jaa
Synsam tuo 4.4. markkinoille Lifestyle Plus -palvelun, jonka kautta asiakas voi saada kiinteää kuukausimaksua vastaan säännölliset silmälääkäritarkastukset osana silmälasien vuokrauspalvelua. Palvelun taustalla vaikuttaa nouseva megatrendi: tilaustalous.

Synsamin kuukausiveloitteiseen Lifestyle Plus -palvelusopimukseen sisältyvät Mehiläisen silmälääkärin säännölliset tarkastukset sekä silmälasit, jotka asiakas vuokraa Synsamilta. 

Lifestyle Plus -sopimuksen kautta asiakas voi käydä kuukausimaksua vastaan silmälääkärin tarkastuksessa kerran palvelun alkaessa, toisen kerran kahden vuoden sisällä ja sen jälkeen kahden vuoden välein niin kauan kun sopimus on voimassa. Kuukausimaksuun sisältyvät myös kolmet tai useammat silmälasit, aurinkolasit, urheilulasit tai piilolinssit.

Sopimuksen kuukausimaksu määräytyy sen mukaan, millaiset linssit ja kehykset asiakas on valinnut. Kuukausimaksuun sisältyvät myös uudet linssit veloituksetta näön muuttuessa, kehyksen vaihto vuosittain, täysi vakuutus, puhdistustuotteet, lasien säätö sekä ilmaiset näöntutkimukset.

Synsam arvioi, että kuukausimaksullisen palvelun asiosta yhä useamman suomalaisen on helpompaa ottaa yhteyttä silmälääkäriin, ja kynnys huolehtia silmäterveydestä madaltuu. Synsamin johtava optikko Jyri Vestervik huomauttaa, että silmäsairaudet pystytään tunnistamaan ajoissa, kun asiakas käy silmälääkärillä säännöllisesti.

– Mitä aikaisemmassa vaiheessa silmäsairaus tunnistetaan, sitä paremmin sitä voidaan hoitaa. Erityisesti yli 60-vuotiaiden tulisi käydä säännöllisin välein silmälääkärissä, sillä monet silmäsairaudet, kuten glaukooma ja silmänpohjan ikärappeuma, yleistyvät iän myötä. Esimerkiksi glaukooma on lähes aina täysin oireeton siinä vaiheessa, kun hoito pitäisi aloittaa, Vestervik sanoo.

Tilaustalous on satojen miljardien liiketoimintaa

Synsamin Lifestyle Plus -palvelu on esimerkki nopeasti kasvavasta megatrendistä, tilaustaloudesta, joka on viime vuosina noussut globaalisti merkittäväksi ilmiöksi. 

Tilaustaloudella tarkoitetaan yritysten siirtymistä kohti liiketoimintamallia, johon kuuluu toistuva laskutus. Tutkimusten* mukaan tilaustalouden maailmanlaajuinen markkina-arvo on lähes 300 miljardia dollaria eli noin 282 miljardia euroa. 

Tilauspohjaiset liiketoimintamallit ovat kasvaneet vahvasti eri toimialoilla kuten median, viihteen ja ohjelmistojen saralla. Tilaustalos kasvaa lähes 20 prosentin vuosivauhdilla siinä missä perinteisen liiketoiminnan kasvuvauhti mitataan prosenteissa.** 

Kuluttajat kaikkialla maailmassa suosivat kuukausiveloitteisia palveluita, sillä ne koetaan joustavina ja niiden kautta on mahdollista tutustua helposti uusiin tuotteisiin ja palveluihin.

– Kuukausiveloituksella on jo tätä ennen Suomessakin voinut hankkia kahvia, ruokaa, elokuvia, musiikkia ja ohjelmistoja. Silmäterveyspalvelut ovat luonteva jatke tilaustalouden  saralla, Synsamin maajohtaja Vesa Mars toteaa.

Silmälaseja ei enää haluta omistaa

Pelkkien silmälasien vuokraaminen kuukausiveloituksella ilman silmälääkäripalveluita on ollut Synsamilla mahdollista vuodesta 2017 saakka. Vuokraus on ollut keskeinen tekijä, joka on kiihdyttänyt ketjun kasvua. 

Synsam on kahdessa vuodessa lähes tuplannut liikkeidensä määrän Suomessa ja kasvanut yli 50 myymälän ketjuksi. Jo yli 48 prosenttia Suomen Synsamin liikevaihdosta tulee silmälasien vuokrauksesta. Pohjoismaissa Synsamilla on vuokrauspalvelun piirissä kaikkiaan 511 000 asiakasta.

Vesa Mars arvioi, että silmälasien vuokraaminen on suosittua, sillä ilmiön taustalla vaikuttaa kuluttajien halu toimia kestävän kehityksen periaatteiden mukaan.

– Asenteet omistamista kohtaan ovat muuttuneet. Nykyään moni tuote halutaan mieluummin vuokrata kuin ostaa omaksi. Kun tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden vuokrata silmälasit, varmistamme, että lasit palaavat kiertoon, eivätkä ne jää pölyttymään kaappien nurkkiin ja pahimmassa tapauksessa päädy kaatopaikalle.

Vuokra-ajan jälkeen Synsamin asiakkaiden palauttamat huonokuntoiset silmälasit puretaan, niiden osat lajitellaan, materiaalit otetaan talteen ja kierrätetään. Hyväkuntoiset ja käyttökelpoiset kehykset toimitetaan myyntiin Synsamin Recycling Outlet -myymälöihin tai ne lahjoitetaan uudelleen käyttöön kehittyviin maihin.

Tutkimusviiteet:

*Juniper Research: https://www.juniperresearch.com/press/subscription-economy-market-value-to-reach-275bn 

Statistica: https://www.statista.com/statistics/1295064/market-size-digital-subscription-economy-worldwide-by-segment/ 

**Profitwell: https://www.profitwell.com/recur/all/subscription-based-economy-trends 

 
 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sami Verno,
Brand Manager,
Synsam Group Finland Oy,
p. 040 831 9497,
sami.verno@synsam.fi


Jyri Vestervik,
Johtava optikko,
Synsam Group Finland Oy,
p. 045 167 9505,
jyri.vestervik@synsam.fi 

Tietoja julkaisijasta

Synsam Group Finland
Synsam Group Finland



Synsam Group on yksi Euroopan johtavia optisen vähittäiskaupan ketjuja, joka tarjoaa laajan valikoiman ainutlaatuisia silmänterveyden ja silmälasimuodin ratkaisuja asiakkaiden erilaisiin elämäntapoihin ja tarpeisiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Synsam Group Finland

Lasten likinäköisyys lisääntyy Suomessa vauhdilla – näin aikuiset voivat ehkäistä sitä myös etäopetuksen aikana7.12.2020 07:15:00 EET | Tiedote

Tiedote 7.12.2020. Lasten likinäköisyys lisääntyy voimakkaasti kaikkialla maailmassa. Reilun vuosikymmenen aikana suomalaisten lasten ja nuorten likinäköisyys on peräti kaksinkertaistunut. Lisääntynyt ruutuaika on ongelman taustalla, ja koulun etäopetusjaksot vahvistavat sitä. Suomalaisvanhemmat ja opettajat voisivat neljällä yksinkertaisella keinolla ohjata lasta huolehtimaan näkökyvystään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye